Çözüldü✓ Oled panelde mat ekran ASUS ROG Strix OLED XG27UCDMG

mat g6 oled 360 hz paneli 18/50 parlaklıkta falan kullanıyorum o kadar kötü mü

Kötü falan değil aldığın fiyat ve tercih önemli. Mat kaplamanımda avantajı yansıma sorunu yok. Parlak kaplamayı temizlemek zor ve yansıma sorunu var. Hic bir sey mükemmel degil.

Ortamla alakalı bir durum. Ortamın çok ışıklıysa ve karanlık bir şekilde kullanamıyorsan, mat ekran çok iyi ama sonutça ekran yüzeyinde bir "mat koruyucu" kullanıldığı için gözünüzle görüntü arasına bir bir ürün giriyor ve dolayısıyla az da olsa görüntüyü değiştiriyor.

Hocam çok acil :D Eğitim indirimi mağazasında Samsung G8 4K 27" - 32.199 TL. Sizce buna yöneleyim mi ? Kaplaması çok agresifmiş bu sefer ama gene de 27" 4K görünce bi yükseldim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AW2725D ya da bunu alacağım.
AW2725D alacağım ya kaplaması çok etkiliyormuş görüntüyü maalesef.
Bence sizdeki psikolojik. Aw2725df deki parlak kaplama ve G6 da bulunan mat kaplama arasındaki farkı anlayabildiğinizi sanmıyorum. Yani kayda değer bir fark görebildiğinizi sanmıyorum. Bence internette ki olumsuz yorumlardan ötürü mat kaplamadan sogudunuz.

Bence sizdeki psikolojik. Aw2725df deki parlak kaplama ve G6 da bulunan mat kaplama arasındaki farkı anlayabildiğinizi sanmıyorum. Yani kayda değer bir fark görebildiğinizi sanmıyorum. Bence internette ki olumsuz yorumlardan ötürü mat kaplamadan sogudunuz.
benim eski monitörümden daha parlak gözüküyor o yüzden çok hoşuma gitti mat kaplamalı oled

Yok hocam gerçekten öyle değil. Bilgi konusunda noksanım, sizin kadar olamam tabii ama gözümün gördüğünün de farkındayım. Bilmiyorum siz deneyimlediniz mi ama gerçekten bi deneyimleyince göreceksiniz demek istediğimi.

27kya almıştım biraz pahalı galiba 24kya alan gördüm :/
27k fena değil. En ucuz parlak kaplamalı 360hz 30k civarına Dell satılıyordu en son. G6 nın parlaklığı Dell den yüksek. Bu sefer de 250nit alabilmek icin 35k vermeniz gerekirdi. Bir de 3k daha pahalı. Üründe sorun yoksa kötü bir tercih olduğunu düşünmüyorum şahsen.

27k fena değil. En ucuz parlak kaplamalı 360hz 30k civarına Dell satılıyordu en son. G6 nın parlaklığı Dell den yüksek. Bu sefer de 250nit alabilmek icin 35k vermeniz gerekirdi. Bir de 3k daha pahalı. Üründe sorun yoksa kötü bir tercih olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Arkadaşta benden etkilendi galiba :D Hani basitçe şöyle anlatayım, zamanında telefonun ekranındaki mat koruyucu hoşuma gitmişti ve takmıştım 5-6 ay kullandım ama bir sorun olduğunu, ekranın verimini alamadığımı hissediyordum. Sonra çıkardım ve gördüm ki gerçekten çok farklıymış. Sonuçta ekran ile gözüm arasına ekstra bir koruyucu gibi bir şey var. Yani benden değil bence durum sadece.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de sistemim 4K'yı yeterince iyi besleyemeyeceği için sadece TFT bile olsa, sorun yaşamak istemiyorum.

benim eski monitörümden daha parlak gözüküyor o yüzden çok hoşuma gitti mat kaplamalı oled
Her monitörden daha iyisi var. Ve gelmeye de devam edecek. Bu yüzden dert etmeyin.

Yok hocam gerçekten öyle değil. Bilgi konusunda noksanım, sizin kadar olamam tabii ama gözümün gördüğünün de farkındayım. Bilmiyorum siz deneyimlediniz mi ama gerçekten bi deneyimleyince göreceksiniz demek istediğimi.
OLED in mat kaplamalısını canlıdan görmedim. Daha cok incelemecilerden bakıyorum. Donanım aşığı da olmadığımdan gidip görmekle uğraşmadım. İleride yükseltme yaparsam o zaman düşünürüm. 😊

Her monitörden daha iyisi var. Ve gelmeye de devam edecek. Bu yüzden dert etmeyin.

OLED in mat kaplamalısını canlıdan görmedim. Daha cok incelemecilerden bakıyorum. Donanım aşığı da olmadığımdan gidip görmekle uğraşmadım. İleride yükseltme yaparsam o zaman düşünürüm. 😊
60 hz 1080 ipsten 360 hz 1440p olede geçince daha üstüne geçmek ister miyim ya da lazım olur mu emin değilim

60 hz 1080 ipsten 360 hz 1440p olede geçince daha üstüne geçmek ister miyim ya da lazım olur mu emin değilim
Sizinki teyyareden, süper jete geçmek olmuş hocam. Siz bu konuşmalardan etkilenmeyin, benimki biraz ince eleyip sık dokumaktan kaynaklı.

Geri