Sizin sistemle oynayacak olsaydım bu paralara oled almaz bilgisayarı yükseltirdim. Çünkü konsolda her oyuna 2-3k para vermen lazım. Hadi diyelim ki konsolda oyun satın alma derdim yok, o zaman 4k alır konsolu performans modunda kullanırdım.Şimdi biraz daha derinlemesine baktım da sanırım 4K 27" evet kaliteli olacaktır ama 4090 - 5080 - 5090 gibi sisteme sahip olsam bana tam verim sağlayabilirdi gibi görünüyor ama ben zaten bütün hikayeyi PS5'te oynayacağım için verimli olur mu tarafındayım.
O zaman bilgisayarı bir kenara bırakarak sorayım sizlere, PS5 için 4K 27" mi 2K 27" 280 hz & 500 hz'lerden birini mi seçerdiniz ? Lakin PC'de 4K'da da 2K'da da istenen değerleri alamayacğaım alsam da oynadığım oyun TFT zaten.
Benim senaryomda 500hz'in bana katacağı bir şey yok gibi gözüküyor çünkü.
Ama benim senaryom farklı. Pc de 100 fps üstü gördüğüm için 30 fps beni tatmin etmezdi çünkü. 4k da 30 fps alacağıma 2k da 60 fps alırım daha iyi.
Bence sizin sisteme illa oled alınacaksa en mantıklısı en ucuz ve 250nit sağlayabilen oled i almaktır. Diğer türlüsü overkill kaçıyor. Ama siz en iyisini istediğiniz için 2k ve 4k en iyi seçenekleri gösteriyorum. Benim tercihim bakardım en ucuz 2k eli yüzü düzgün model hangisi onu alırdım. Her halükarda yanacaklar zaten fazla para vermezdim. Zaten böyle bir sistem üst segment 2k veya 4k oled i tasıyamaz. Ps5 düz hali bile tasıyamaz. Ps5 pro anca tasır. Böyle monitörlerin yanına 5080 falan almak gerekiyor ki verimli olsun.
Benim sistem 4k için yeterliydi ama bütçem çıkmıyordu. Hem ileride upgrade etmem gerekecekti falan 2k eli yüzü düzgün en ucuz model aw2725df yi aldım. Öyle spesifik bir isteğim olmadı. Şu an daha mantıklı seçenekler var tabii alacak olsam 35k ya gigabyte ın 4k modelini zorlamaya çalışırdım. Asusa kadar bütçemi zorlayacağımı pek sanmıyorum. Çünkü görüntü kalitesi bakımından upgrade olmayacak. Yakınlık sensörü ve gen 4 panel farkı var sadece. 9k fiyat farkı etmez diye düşünüyorum. Hele ki Asus oledlerdeki şikayetleri duyunca bana bir soğuma geldi.
Kaldı ki gigabyte ı Amazon satıyor. Yani 2k alacak olsam Aw2725D, 4k alacak olsam mo32u alırdım.