ÖLÜ PİKSEL TESTİNDE SIKINTI YOK AMA EKRANDA KIRMIZI PİKSEL VAR

AhRoach

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar öncelikle kısaca sorunumu anlatayım 2024 yılının mayıs ayında aldığım AOC 25g3zm 240 hz 0.5 ms monitörümde hiç bir problem yoktu. Aldığım günden beri sorunsuz kullanıyordum ta ki bir kaç gün öncesine kadar. Oyunlara girip alt tab attığımda ekranın bir kısmında tek bir piksel olacak şekilde kırmızı bir piksel çıkıyor ve ctrl+shift+windows+b yapınca gidiyor oyuna(oyun farketmeksizin) girip tekrar alt tab yaptığımda aynı olay piksel tekrar ortaya çıkıyor. Bu ölü piksel mi değil mi bilmiyorum. Ekran kartım RTX 4060 işlemcim i5 14400F. 1 yıldır sistemimde hiç bir problem yaşamadan kullanıyorum. Bu monitör kaynaklı mıdır ekran kartı mı. Bir arkadaşıma sordum ekran kartında problem olabilir garantiye yolla dedi. 1920x1080 çözünürlüğünde 240 hzde kullanıyorum.

1 tane piksel ise sanmıyorum ki ekran kartında sorun olsun. Bence ölü veya sıkışmış piksel. Keşke fotosunu atsaydınız. Ekran kartında da olabilir de genelde tek 1 piksel olmuyor.

Merhabalar öncelikle kısaca sorunumu anlatayım 2024 yılının mayıs ayında aldığım AOC 25g3zm 240 hz 0.5 ms monitörümde hiç bir problem yoktu. Aldığım günden beri sorunsuz kullanıyordum ta ki bir kaç gün öncesine kadar. Oyunlara girip alt tab attığımda ekranın bir kısmında tek bir piksel olacak şekilde kırmızı bir piksel çıkıyor ve ctrl+shift+windows+b yapınca gidiyor oyuna(oyun farketmeksizin) girip tekrar alt tab yaptığımda aynı olay piksel tekrar ortaya çıkıyor. Bu ölü piksel mi değil mi bilmiyorum. Ekran kartım RTX 4060 işlemcim i5 14400F. 1 yıldır sistemimde hiç bir problem yaşamadan kullanıyorum. Bu monitör kaynaklı mıdır ekran kartı mı. Bir arkadaşıma sordum ekran kartında problem olabilir garantiye yolla dedi. 1920x1080 çözünürlüğünde 240 hzde kullanıyorum.
Ekran kartı gibi sanki driveri sil yükle yap. Güncelle gerekirsr

1 tane piksel ise sanmıyorum ki ekran kartında sorun olsun. Bence ölü veya sıkışmış piksel. Keşke fotosunu atsaydınız. Ekran kartında da olabilir de genelde tek 1 piksel olmuyor.
fotosunu atabilirim şu an müsait değilim olduğum anda atayım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayriyeten şöyle bişe fark ettim az önce masaüstünde biraz gezdikten sonra piksel kendiliğinden yok oldu

Ekler

• 1000018212.webp
    1000018212.webp
    129.7 KB · Hit: 49
  • 1000018211.webp
    1000018211.webp
    390.5 KB · Hit: 48
  • 1000018212.webp
    1000018212.webp
    129.7 KB · Hit: 49
  • 1000018211.webp
    1000018211.webp
    390.5 KB · Hit: 43
Son düzenleme:
Piksel ana ekrandayken ekrandan yavaşça küçülerek kayboluyor ayrıca onu da ekleyeyim

Ölü değil stuck pixel yani sıkışmış pixel bu ve arada kayboluyorsa daha henüz ölmemiş. Şu tarz bişey ile fix yapmayı deneyebilirsin :
Amaç oradaki ledi devamlı seri şekilde yakıp söndürerek noktayı ve etrafındaki ledleri tetiklemek ve ölmesini engellemek, işe yarayanlar olduğu söylenmiş bi dene derim. Umarım ekran kartı ve driver falan kaynaklıdır ve inşallah monitörle ilgili değildir ve ilerde ölü piksele dönüşmez çünkü ölü piksele geçerse daha da geri dönmez öyle kara nokta şeklinde kalır.

Son düzenleme:
Bios ekranında bu sıkışmış piksel görünmüyorsa yada bilgisayarını açarken görünmüyor ise pixel virüsü yemiş olabilirsin

Bios ekranında bu sıkışmış piksel görünmüyorsa yada bilgisayarını açarken görünmüyor ise pixel virüsü yemiş olabilirsin
dediğim gibi alt tab atınca oluyo oyunlarda tam ekran yada pencereli tam ekran farketmeksizin

dediğim gibi alt tab atınca oluyo oyunlarda tam ekran yada pencereli tam ekran farketmeksizin
Yukarıda verdiğim fix yönetimini denediysen senin yerinde olsam çok yumuşak mikrofiber bezle ya da gözlük temizleme kadife bezi ile parmağını o bölge üzerinde kesinlikle bastırmadan azıcık bir basınç ile gezdirmen (kesinlikle sivri cisim ile değil). Eğer stuck piksel ise ve şansın varsa kaybolur. Tüm bu olasıkları yaptıktan sonra ve ölü ya da sıkışmış piksel olmadığına eminsen bilgisayarına temiz kurulum yapıp format at, buna imkanın yoksa da DDU programı ile ekran kartının sürücüsünü komple uçurup yeni driver kurup sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu kontrol et. Umarım yazılımsaldır ve halledersin.

Yukarıda verdiğim fix yönetimini denediysen senin yerinde olsam çok yumuşak mikrofiber bezle ya da gözlük temizleme kadife bezi ile parmağını o bölge üzerinde kesinlikle bastırmadan azıcık bir basınç ile gezdirmen (kesinlikle sivri cisim ile değil). Eğer stuck piksel ise ve şansın varsa kaybolur. Tüm bu olasıkları yaptıktan sonra ve ölü ya da sıkışmış piksel olmadığına eminsen bilgisayarına temiz kurulum yapıp format at, buna imkanın yoksa da DDU programı ile ekran kartının sürücüsünü komple uçurup yeni driver kurup sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu kontrol et. Umarım yazılımsaldır ve halledersin.
hocam muhtemelen ölü piksel denedim az önce piksel test kısmında siyah yanıyor aynı yer

hocam muhtemelen ölü piksel denedim az önce piksel test kısmında siyah yanıyor aynı yer
Ölü piksel ise evet sorun kesinlikle monitörle ilgili geçmiş olsun. Renkli yani stuck sıkışmış piksel olsaydı sonradan kendi kendine kaybolma ihtimali çok az dahi olsa vardı ama siyah ise o zaman daha da canlanmaz adı üstünde ölü piksel yani oradaki led yanmıyor ve daha da yanmaz.

Yukarıda verdiğim fix yönetimini denediysen senin yerinde olsam çok yumuşak mikrofiber bezle ya da gözlük temizleme kadife bezi ile parmağını o bölge üzerinde kesinlikle bastırmadan azıcık bir basınç ile gezdirmen (kesinlikle sivri cisim ile değil). Eğer stuck piksel ise ve şansın varsa kaybolur. Tüm bu olasıkları yaptıktan sonra ve ölü ya da sıkışmış piksel olmadığına eminsen bilgisayarına temiz kurulum yapıp format at, buna imkanın yoksa da DDU programı ile ekran kartının sürücüsünü komple uçurup yeni driver kurup sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu kontrol et. Umarım yazılımsaldır

Ölü piksel ise evet sorun kesinlikle monitörle ilgili geçmiş olsun. Renkli yani stuck sıkışmış piksel olsaydı sonradan kendi kendine kaybolma ihtimali çok az dahi olsa vardı ama siyah ise o zaman daha da canlanmaz adı üstünde ölü piksel yani oradaki led yanmıyor ve daha da yanmaz.
ekranda birden fazla ölü piksel oluştu testlerden sonra o dediğim piksel oluşup gidiyordu şuan farklı bir yerde var ve hiç bir şekilde gitmiyor

Yukarıda attığınız resimlerde piksel kırmızı renkte yanıyor ve ölü değil sıkışmış stuck piksel olarak gözüküyor ama siz daha sonra piksel testi yapıp siyah bir ölü pikselden bahsettiniz. Bu resmini attığınız yerde olanki piksel mi yoksa başka bir yerde mi buldunuz siyah ölüyü ? Çünkü resimlerdeki renkli yanmakta ve ölü piksel renkli yanmaz.

Geri