Neler Yeni

Ölüyü diriltme operasyonu (PC)

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Mezar sessiz, taşlar konuşmaz,
Ölülerdirilmez, bir zaman yolculuğudur sadece,
Rüzgarın şarkısı, geçmişi anlatır,
Ancak ölüler dirilmez, sonsuzluğun sırrını korur.

Bunun dirilsede faydası olmayacağına karar verdik 3,4k civarına ankara/ etimesgut bölgesinde 2. el pc ne alınabilir sizce alınsa geri satılabilirmi

İyi günler sayın forum sakinleri sizlere bugün ki sorum eski bir bilgisayar hakkında bu bilgisayar ekrana görüntü vermiyor uzun süre önce kendisi bozulmuştu ufak bir yanık kokusu ile şu an bilgisayarı olmayan ben bunu tamir etmek istiyorum sizce bu sistemde günümüzde halla birşeyler yapılabilir mi? Tamir etmeye değer mi? Ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum bildiğim parçaların isimlerini ve resimlerini ekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkürler

Edit : Bunu diriltmek mi 3k civarına yeni bir pc almak mı

İşlemci : İntel pentium E5300
Anakart : bulamadım
Ram : Ddr2 bi ram olduğunu bulabildim
Ekran kartı : Ne olduğunu bulamadım ama zaten bozuk gibi yanmış gibi
20240306_173934-min.jpg
20240306_174045-min.jpg
20240306_174712-min.jpg
20240306_174233-min.jpg
20240306_174252-min.jpg
20240306_174736-min.jpg

Son düzenleme:

Can...

80+ Platinum
İyi günler sayın forum sakinleri sizlere bu günki sorum eski bir bilgisayar hakkında bu bilgisayar ekrana görüntü vermiyor uzun süre önce kendisi bozulmuştu ufak bir yanık kokusu ile şu an bilgisayarı olmayan ben bunu tamir etmek istiyorum sizce bu sistemde günümüzde halla birşeyler yapılabilir mi? Tamir etmeye değer mi? Ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum bildiğim parçaların isimlerini ve resimlerini ekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkürler

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
ekran kartı mortu çekmiş kapasitörler cortlamış

Can...

80+ Platinum
İyi günler sayın forum sakinleri sizlere bugün ki sorum eski bir bilgisayar hakkında bu bilgisayar ekrana görüntü vermiyor uzun süre önce kendisi bozulmuştu ufak bir yanık kokusu ile şu an bilgisayarı olmayan ben bunu tamir etmek istiyorum sizce bu sistemde günümüzde halla birşeyler yapılabilir mi? Tamir etmeye değer mi? Ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum bildiğim parçaların isimlerini ve resimlerini ekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkürler

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
sıcak hava tabancası ile daha rahat olurda lehim becerin varsa ve ekipmanlar o bobinlerin tanesi 2 3 lira

xFxem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Cem
x1550 sanırım gpu, kapasitör değiştirirsen calısır muhtemelen.120 yada 240gb bi ssd alıp lite windows 7 kurulup kullanılabilir neden olmasın. Ram kac gb bilmem ama 1+1 yada 2+2 ram alınabilir uygun fiyatlara.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı hasar almış, DDR2 kasa için harcama yapma bence mecbur değilsen
Pek mecbur değilimde pc yi sattım bu da evde duruyordu 500,600tl ya halledilirse dedim hiç yoktan iyidir çok fazla masraf çıkartırsa uğraşmam zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

sıcak hava tabancası ile daha rahat olurda lehim becerin varsa ve ekipmanlar o bobinlerin tanesi 2 3 lira
Deneyebilirim lisede elektrik elektronik okumuştum lehim felan var sizce hangileri değişmeli üstünde siyahlık olanlar mı hepsi mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
bilal demir

Ölüsü dirisinden beter, elektrik faturana ortak ararsan ben burdayım her ay extra 200tl sana yanlayabilirim😉

Can...

80+ Platinum
Pek mecbur değilimde pc yi sattım bu da evde duruyordu 500,600tl ya halledilirse dedim hiç yoktan iyidir çok fazla masraf çıkartırsa uğraşmam zaten

Deneyebilirim lisede elektrik elektronik okumuştum lehim felan var sizce hangileri değişmeli üstünde siyahlık olanlar mı hepsi mi
Hepsi şişmiş onların komple değiştir hepsini

çok bir masrafı olmaz ztn takarken yönlerine dikkat et yeter bazen şişse de çalışır ama garanti olsun tekrar uğraşmamak için elden geçir derim

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
x1550 sanırım gpu, kapasitör değiştirirsen calısır muhtemelen.120 yada 240gb bi ssd alıp lite windows 7 kurulup kullanılabilir neden olmasın. Ram kac gb bilmem ama 1+1 yada 2+2 ram alınabilir uygun fiyatlara.
Ram şu an 512+512 1gb var heralde ama çok masraf olmayacaksa yenisini alabilirim en kötü san andreas fln oynarım zaten gta eski serilerini bitirmek istiyordum 6 çıkmadan önce

Hepsi şişmiş onların komple değiştir hepsini

çok bir masrafı olmaz ztn takarken yönlerine dikkat et yeter bazen şişse de çalışır ama garanti olsun tekrar uğraşmamak için elden geçir derim
Teşekkürler deneyeyim uğraş olmuş olur hem en kötü yeni bir tane ekran kartı alırım ucuzundan

Ölüsü dirisinden beter, elektrik faturana ortak ararsan ben burdayım her ay extra 200tl sana yanlayabilirim😉
O kadar olur mu yaa neden böyle harcar

Can...

80+ Platinum
Ram şu an 512+512 1gb var heralde ama çok masraf olmayacaksa yenisini alabilirim en kötü san andreas fln oynarım zaten gta eski serilerini bitirmek istiyordum 6 çıkmadan önce

Teşekkürler deneyeyim uğraş olmuş olur hem en kötü yeni bir tane ekran kartı alırım ucuzundan
yada bir çılgınlık yapıp 4060 falan takabilirsin :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
bilal demir

O kadar olur mu yaa neden böyle harcar
Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenir...
Sen bununla kalmazsın bunu topla yetmediğini zannedecek sürekli üzerine masraf ve zaman harcıyacaksın...

Gezdiğim dikenli aşk yollarında elimden bir kırık saz geldi geçti türküsünü dinle sürekli...😉

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
yada bir çılgınlık yapıp 4060 falan takabilirsin :D
4060ı yanına bile yaklaştırmam ahh be eski 4060ti m olsada bi sarılsam pc yi almadan önce adama 3k ya ddr3 sistem satmıştım bileydim böyle olacağını ama yapılacak bir şey yok tabi bundan devam parça aramaya devam edeyim bari 1 tane daha anakart,işlemci var onu nereye koyduğumu bulabilirsem belki bundan iyi çıkar

Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenir...
Sen bununla kalmazsın bunu topla yetmediğini zannedecek sürekli üzerine masraf ve zaman harcıyacaksın...

Gezdiğim dikenli aşk yollarında elimden bir kırık saz geldi geçti türküsünü dinle sürekli...😉
Türküyü dinledikten sonra benim ruh hali

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
bilal demir
4060ı yanına bile yaklaştırmam ahh be eski 4060ti m olsada bi sarılsam pc yi almadan önce adama 3k ya ddr3 sistem satmıştım bileydim böyle olacağını ama yapılacak bir şey yok tabi bundan devam parça aramaya devam edeyim bari 1 tane daha anakart,işlemci var onu nereye koyduğumu bulabilirsem belki bundan iyi çıkar

Türküyü dinledikten sonra benim ruh hali
Eywallah adımın hakkını vermek için elimden geleni yapıyorum...🤗

Top Bottom