Neler Yeni

Ölüyü diriltme operasyonu (PC)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,853
İsim
Emre Zengin
İyi günler sayın forum sakinleri sizlere bugün ki sorum eski bir bilgisayar hakkında bu bilgisayar ekrana görüntü vermiyor uzun süre önce kendisi bozulmuştu ufak bir yanık kokusu ile şu an bilgisayarı olmayan ben bunu tamir etmek istiyorum sizce bu sistemde günümüzde halla birşeyler yapılabilir mi? Tamir etmeye değer mi? Ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum bildiğim parçaların isimlerini ve resimlerini ekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkürler

İşlemci : İntel pentium E5300
Anakart : bulamadım
Ram : Ddr2 bi ram olduğunu bulabildim
Ekran kartı : Ne olduğunu bulamadım ama zaten bozuk gibi yanmış gibi
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Benim eski kasam. Ekran kartı modeli Palit GeForce 7100 GS. O elindeki RAM 512 MB 533 MHz olması gerek. Benim evde 1 GB 533 MHz'lik olanı duruyor çünkü. Yanlışım yoksa anakartta maksimum 4 GB destekliyor. İlk olarak 2+1 GB takılıydı benim kasamda maksimum 3 GB görüyordu ama MHz farkından mavi ekran yiyordum. Sonra ben bu anakartta 1 GB'lığı çıkarıp 1 tane 2 GB RAM almıştım. Maksimum 2.5 GB'tını görmüştü BIOS. Onu çözmeye çalıştım ama hiçbir sonuç çıkmamıştı. Bu masaüstü bilgisayar daha kullanılmaz hocam. Ek olarak anakart modeli P ile başlıyordu anakartın üstüne tekrardan bak bakalım orada yazması gerek.

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
Semi kaan Çakır
Aynı anakart a sahip sistemi 300 e mi ne satmıştım . MSI MS72XX N1996 tip anakartların RAM desteği için maksimum 2 veya 4 GB olarak belirtiliyor. Örneğin VIA PT890 çipsetli kuzey köprü yapısına sahip MS7293 seri numaralı anakartlar 4 GB'a kadar desteklerken, MS7255 olan model 2 GB'a kadar destek veriyor. İşlemciyi e8300 yapıp yanına r7 240 alıp modele göre 2 ve ya 4gb ram takip win7 lite kullanılır .

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
586
İsim
Murat Cemal
Tamir edilebilir ama edemezsen 150 200 civarına bir ekran kartı alıp, 2+2 4gb ram o da 100 liraya falan gelir bide bjos güncellemesi çakarsan tadından yenmez. Bendede denk bir kasa vardı x5430+ hd 6750 ile r6s bile oynamıştım.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Tamir edilebilir ama edemezsen 150 200 civarına bir ekran kartı alıp, 2+2 4gb ram o da 100 liraya falan gelir bide bjos güncellemesi çakarsan tadından yenmez. Bendede denk bir kasa vardı x5430+ hd 6750 ile r6s bile oynamıştım.
Teşekkürler deneyeceğim bakalım kafama sadece bir arkadaş çok fazla elektrik yakar demişti o takıldı aylık 200tl farkeder demişti . 30 fps apex oynasam o bile yeter bana şu an zaten pc ye pek hevesim kalmadı eskisi kadar imzamdaki sistemi almıştım bir iş için sattım

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
586
İsim
Murat Cemal
Teşekkürler deneyeceğim bakalım kafama sadece bir arkadaş çok fazla elektrik yakar demişti o takıldı aylık 200tl farkeder demişti . 30 fps apex oynasam o bile yeter bana şu an zaten pc ye pek hevesim kalmadı eskisi kadar imzamdaki sistemi almıştım bir iş için sattım
Maksimum 4gb ram desteği var kesinlikle apex oynatmaz, bu konuda yükseltme yapmak isterseniz tavsiye verebilirim. Ama en kötü ihtimalle valorant cs2 lol pubg mobile gta 5 falan açan bişey yapılır

Ysuflix

80+ Gold
2+2 4 gb ddr2 yapabilirsin, 120gb ssd takaraj verimi arttırırsın. Ekran kartı performansını bilmiyorum da eski gtaları oynatırsa yap uğraş olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Abdullah esir
O pc nın güç kaynağı kaç wat 200tl filan hikaye o kadar fark olmaz 1000w tüketse saati 2tl filan sanırım .

Şimdi baktım 1000w 1,35tl filanmış o pc o kadar güç çekmez zaten

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
Semi kaan Çakır
O arkadaş troll onu takma . Elimde sadece ekran kartı 145w çeken sistem var o bile anca 150 falan etki ediyordur. Bu sistemin tamamı bile okadar güç tüketimine ulasamayacaktir .

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
O pc nın güç kaynağı kaç wat 200tl filan hikaye o kadar fark olmaz 1000w tüketse saati 2tl filan sanırım .

Şimdi baktım 1000w 1,35tl filanmış o pc o kadar güç çekmez zaten
O arkadaş troll onu takma . Elimde sadece ekran kartı 145w çeken sistem var o bile anca 150 falan etki ediyordur. Bu sistemin tamamı bile okadar güç tüketimine ulasamayacaktir .
Güç kaynağı 400w zaten Teşekkürler yanıtınlarınız için eve geçince ekran kartına parça alacağım bakalım tamir başlasssın

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Cemal Gürel
Hiç uğraşma, ikinci el sitelerinde çalışan bilgisayar satıyorlar. Elektronik malzemeler çok pahallandı. Bir adet 1 watt led bile, 5 ila 10 lira arasında satılıyor. Şişen kapasitörler, özelliğini kaybettiği için, kısa devre yaptırmıştır. Anakart, çok uyduruk bir şey gibi görünüyor. Paranı biriktir, 300 liraya bile onboard çıkışı olan sağlam 775 pin anakart satıyorlar. Lehimi, havyası, uğraşı, şunu bunu, daha pahalıya patlar.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Hiç uğraşma, ikinci el sitelerinde çalışan bilgisayar satıyorlar. Elektronik malzemeler çok pahallandı. Bir adet 1 watt led bile, 5 ila 10 lira arasında satılıyor. Şişen kapasitörler, özelliğini kaybettiği için, kısa devre yaptırmıştır. Anakart, çok uyduruk bir şey gibi görünüyor. Paranı biriktir, 300 liraya bile onboard çıkışı olan sağlam 775 pin anakart satıyorlar. Lehimi, havyası, uğraşı, şunu bunu, daha pahalıya patlar.
Aslında 3k ya fln öyle bir şey alabililirm 2k ya tv box almıştım onu satıp 3k ya güzel pc bulunur mu ki

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Yeni PC al x3440 750 ti felan bulursun belki

Top Bottom