Neler Yeni

OMEN 25i Monitörde Olan Renk Farklılığı

Merhaba herkese, renk farklılığının görüş açısından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ekranın sağ tarafı hafif mavimsi renk tonunda gözüküyor. Beyaz renk tonuna sahip heryerde gözlemleyebiliyorum.

Display port ile görüntüyü alıyorum. HDMI ile denedim yine aynı. Kabloyu düzgün şekilde oturttuğuma eminim.
Monitör ayarlarının 8 bit veya 10 bit olması, HDR kapalı veya açık olması farketmiyor. Renk ayarlarıyla oynamak sonucu değiştirmiyor.
Ben gaming modda kullanıyorum veya standart moda alıp aşağıdaki gibi renk ayarlarını yapabilirsiniz, daha farkedilebilir oluyor.

Bu konuya gece bakıyorsanız monitörün ışığını %20-30 yapın, gündüz bakıyorsanız %50-55 yapın daha iyi görebilmek için.

Edit: Arkadaşlar eklediğim 2.resmi full ekranda açın. Bölmelere ayırdığım gibi resme baktığınızda kendi monitör ekranızın sağ tarafını ne renk görüyorsunuz? Ekranın sol tarafı ile sağ tarafı aynı beyaz renk tonunda mı?

Monitöre sağdan/soldan bakıldığında, açıdan dolayı renk farkı oluşur bunun farkındayım fakat demek istediğim monitörün karşısında, her zaman ekrana nasıl bakıyorsanız o açıyla bakın.

Benim attığım resim beyaz arkaplana sahip bir resim fakat kendi monitörümde sağ taraf hafif mavimsi renk tonunda görüyorum. Sizin kendi monitörünüzde de öyle mi? Renk farkı var mı?

Ekler

• renk.png
    renk.png
    42.5 KB · Hit: 96
  • renkk.png
    renkk.png
    21.4 KB · Hit: 71
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Notepad ile boş bir sayfa açıp ekranı kaplattım. Herhangi bir sorun görünmüyor.

İtopya yorum kısmında siyah yazılar olduğu için gözü yanıltıyor olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitörün bir fotoğrafını ekliyorum.

Alıntıyı görüntüle
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Hocam yorumlar kısmına bakın diye demek istediğim, ekranın sol tarafı ve sağ tarafı olayıydı. Şimdi yeni resim ekledim. Beyaz arkaplana sahip istediğiniz herhangi bir siteyede bakabilirsiniz. Resimde bölmeye ayırdım. Sol taraf olması gerektiği gibi bembeyaz fakat sağ taraf hafif mavimsi renkte.

Benim monitör ile aramda 60-65 cm var. Eklediğim resmi full ekranda açıpta bakabilirsiniz. Renk farkını görüyor musunuz?

Hocam ekran görüntüsünden anlaşılmazki o :D
Telefonla fotoğrafını çekip atmanız lazım. :D
Biliyorum hocam ekran görüntüsünden anlaşılmayacağını. Kendi kullandığınız monitörünüzde, ekranı bu şekilde böldüğünüzde renk farkını görebiliyor musunuz? Benim öğrenmek istediğim şey bu hocam.

saykopat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Onur Murat KOÇ
Merhaba herkese, renk farklılığının görüş açısından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ekranın sağ tarafı hafif mavimsi renk tonunda gözüküyor. Beyaz renk tonuna sahip heryerde gözlemleyebiliyorum.
Daha iyi farkedebilmeniz açısından itopyadaki herhangi bir ürünün, yorumlar bölümü üzerinden anlattım. Aşağıya attığım rastgele bir ürün linkidir.

Display port ile görüntüyü alıyorum. HDMI ile denedim yine aynı. Kabloyu düzgün şekilde oturttuğuma eminim.
Monitör ayarlarının 8 bit veya 10 bit olması, HDR kapalı veya açık olması farketmiyor. Renk ayarlarıyla oynamak sonucu değiştirmiyor.
Ben gaming modda kullanıyorum veya standart moda alıp aşağıdaki gibi renk ayarlarını yapabilirsiniz, daha farkedilebilir oluyor.

Monitörün ışığını %50-55'e getirin daha iyi görebilmek için.
Aşağıya bıraktığım linki açın, yorumların olduğu bölüme gelin. Ekranı ortadan ikiye böldüğümüzü farzedelim. Sol taraf yorumların olduğu taraf, sağ taraf ise yorumların olmadığı sadece beyaz arkaplanın olduğu taraf. Ekranın neresinde renk farkının olduğunu göstermek amacıyla eklemiş olduğum resime bakabilirsiniz. Ekranı bu şekilde böldüğünüzü farzedin.
Kendinizi yorumların olduğu sol tarafa getirin. Her zamanki oturduğunuz pozisyonda ve monitöre her zaman baktığınız açıyla bakın. Yorumların olduğu beyaz arkaplana 5-10 saniye boyunca bakın.
Hemen ardından yorumların olmadığı sağ taraftaki beyaz renge bakın. Sağ tarafa baktığınızda beyaz rengi hafif mavimsi renk tonunda görüyor musunuz? Yoksa orasıda aynı sol taraftaki gibi beyaz renk tonunda mı?

Monitöre soldan bakıldığında, açıdan dolayı renk farkı oluşur bunun farkındayım fakat demek istediğim monitörün karşısında, her zaman nasıl oturuyorsak o görüş açısıyla baktığımızda da oluşuyor sağ taraftaki renk farkı. Anlattığım gibi baktığınızda daha belirgin oluyor mavimsi renk tonu. Ben monitöre tam karşıdan baktığımda da görebiliyorum sağ tarafın mavimsi renk tonunu.

Kullanan arkadaşlar sizleride etiketliyorum. Rahatsızlık verdiysem özür dilerim. @Kartallar , @Aaahmt , @Runolegend , @Xerseus , @Adana , @Bookless , @saykopat , @lappelduvide , @moonshine07

Benim ilk aldığım monitörde sanki ortaya yumruk atılmış da mavi bir leke var gibiydi iade edip yenisini gönderdiler. Gelen monitörü ben kullanmıyorum ama renkler canlı ve parlaktı.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,900
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Aslında ışık sızması gibi durumlarda da hafif maviye çalabiliyor düz renkler. Siyah renk açınca o bölgede bir ışık sızması var mı?

Herhangi bir problem yok.
Anladım hocam teşekkür ederim test ettiğiniz için.
Aslında ışık sızması gibi durumlarda da hafif maviye çalabiliyor düz renkler. Siyah renk açınca o bölgede bir ışık sızması var mı?
Işık sızması normal oturma pozisyonunda baktığımızda yok desem yeri var hocam. Kendi telefonumla çektim fakat renkleri olduğundan fazla açtığı için ışık sızmasını tam gösteremiyorum. @Runolegend arkadaşımızın eklemiş olduğu fotoğraftan alıntı yapacağım. Bendeki ışık sızması, sadece alt sol tarafta (mavi) ve alt sağ tarafta (turuncu) olarak gözüküyor. Baktığımız açıya göre bu ışık sızmasının ekranı kaplama boyutu büyüyor. Yukarıdan baktığımda, full bütün ekranı kaplıyor ışık sızması (sol taraf mavi ve sağ taraf turuncu olacak şekilde). Fakat normal bir şekilde düz karşısında otururken alıntı yaptığım fotoğrafta görünenden çok çok daha az ışık sızması var.

Ekler

• ı.png
    ı.png
    414.4 KB · Hit: 51

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,900
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Anladım hocam teşekkür ederim test ettiğiniz için.

Işık sızması normal oturma pozisyonunda baktığımızda yok desem yeri var hocam. Kendi telefonumla çektim fakat renkleri olduğundan fazla açtığı için ışık sızmasını tam gösteremiyorum. @Runolegend arkadaşımızın eklemiş olduğu fotoğraftan alıntı yapacağım. Bendeki ışık sızması, sadece alt sol tarafta (mavi) ve alt sağ tarafta (turuncu) olarak gözüküyor. Baktığımız açıya göre bu ışık sızmasının ekranı kaplama boyutu büyüyor. Yukarıdan baktığımda, full bütün ekranı kaplıyor ışık sızması (sol taraf mavi ve sağ taraf turuncu olacak şekilde). Fakat normal bir şekilde düz karşısında otururken alıntı yaptığım fotoğrafta görünenden çok çok daha az ışık sızması var.
O turunculuk beyaz renkte de ufak bozmalar yapabiliyor ve beyaz-gri bütünlüğünü bozabiliyor bu arada.

O turunculuk beyaz renkte de ufak bozmalar yapabiliyor ve beyaz-gri bütünlüğünü bozabiliyor bu arada.

Işık sızmasındaki turuncu renk, siyah arkaplanda ekrana yukarıdan baktığımda tamda tarif ettiğim gibi ekranı bölüyor. Sanırım ışık sızmasındaki turuncu renkten kaynaklanan bir sorun var hocam. Diğer kullanan arkadaşlarda renk farklılığı yoksa amazondaki stoklar bitmeden değişim isteyeceğim.

Top Bottom