Neler Yeni

İnceleme Omen Encoder Mekanik Klavye İncelemesi

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Ethem Karahan
Aynen öyle,
Bu model Greetech.
Bu model Cherry MX.
Tasarımları birebir aynı. Omen Encoder diye arattığınızda bile 1100 olan modelin linki, açıklaması vs. çıkıyor. Hiç incelemesi de yok. Çekebilme imkanım olsa onu da yapardım da maalesef.

Birebir aynı model Cherry ile upgrade edilmiş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tasarım olarak aynılar ama isim olarak farklılar değil mi
Bruh
İşlerine öyle geldi demek ki.

Asag

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,862
İsim
Asag
Güzel inceleme, hayırlı olsun. Klavyeye yorum yapacak olsam puanımı tasarımdan kırardım... :/

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Ethem Karahan
Güzel inceleme, hayırlı olsun. Klavyeye yorum yapacak olsam puanımı tasarımdan kırardım... :/
Teşekkürler.
Tasarımı güzel geldi bana. G413/G513 e benzer kasası var. Eksiklikleri var işte sadece. Onlar da olsa tadından yenmezmiş.

• Beğen
Reaksiyonlar: Asag

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Ethem Karahan
RGB yok bir kere emmioğlu, tek renk kırmızı yapmasalarmış keşke.
Daha önce de tek kırmızı renkli klavye kullanıyordum. Pek gözüme batmadı o yüzden.
Olsa güzel olurdu tabi. Ama fiyatı da rakiplerine yakın olurdu bu sefer hem bilinmez hem de tercih edilmezdi bilinmediği için.

• Beğen
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
Selamlar. Yeni almış olduğum klavyenin incelemesini sizlerle paylaşmak istedim.

Özellikler:

*Cherry MX Brown Mekanik anahtarlar,

*Kırmızı ve Beyaz LED Aydınlatma ( W,S,A,D tuşları beyaz. diğer tuşlar kırmızı).

*Full N-tuş Rollover ve %Anti-ghosting,

*F1’den F5’e kadar 5 tuş makro desteği.

*Omen Command Center Yazılımı ile makro ve aydınlatmalarda özelleştirme imkanı,

*1.8 Metre uzunluğa sahip örgü kablo.

*Türkçe karakterler (Büyük enter)

İnceleme:

Klavyenin kutusunu ilk açtığınız anda kaliteli bir klavye görümünü hissediyorsunuz ki bu fiiyat bandında artık olması gereken bir şey. Kutudan iki adet sticker, dökümanlar ve klavyenin kendisi çıkıyor. Bilek desteği maalesef bulunmamakta. Üründe Cherry Mx Brown Switchler kullanılıyor ve bu klavyeyi özel yapan detaylardan bir tanesi. Brown Switch’den bahsedecek olursak; Red Switch’in sessizliği ve Blue Switch’in dokunsal hissiyatını bir arada veren bir switch ve hissiyatı gerçekten mükemmel diyebilirim.

Klavyenin yapısına gelecek olursak; alt gövde kaliteli bir Abs plastik’ten yapılmış ve kaydırmaz kauçuklarda bulunmakta. Üst yüzeyi ise tamemiyle Alüminyum. Ağırlık olarak da bunu hissettiriyor zaten.

Gelelim tuşlara: Klavye tamamiyle Türkçe karakter tuşlara sahip ve sonradan basılma değil; Fabrika çıkışı olarak bu şekilde. Ayrıca büyük enter tuşuna sahip olması da hoş bir detay olmuş.

Klavyenin aydınlatma sadece kırmızı ve beyaz renkler ile sınırlandırılmış. W,S,A,D tuşları beyaz, diğer tuşlar ise kırmızı olacak şekilde. RGB olmaması burada eksi bir unsur. Omen Command Center üzerinden parlaklığı ve efektleri değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca oyun tarzına göre aydınlatma seçenekleri de mevcut.

Değerlendirme:

Değerlendirmeye başlamadan önce ürünün fiyatından bahsedeyim, ona göre bir değerlendirme yapalım. Ürünü Amazon üzerinden indirimle 499₺’ye aldım ve bu fiyat bandında Cherry Mx switchler gerçekten mükemmel. RGB olmaması, ses tekerleği ve bilek desteğinin bulunmaması bir eksi fakat bu bütçede eksi olarak görülmeyebilir. Aynı Switch’i kullanan ve bu belirttiğim eksiler olmayan klavyeler 800₺ ve üzeri fiyatlandırmaya sahip. Aldığım fiyata göre Fiyat\Performans oranı çok yüksek.

Güncel fiyatı ise Amazon.com.tr üzerinde 639₺. RGB olmamasını dert etmeyenler ve uygun fiyatlı kaliteli bir mekanik klavye almak isteyenler tercih edebilirler.

Ürün Linki: https://www.amazon.com.tr/HP-Encoder-Türkçe-Kahverengi-6YW75AA/dp/B087S2QML9/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=omen+encoder&qid=1602874878&sr=8-1

İncelemede gördüğünüz eksiklikleri söylerseniz düzeltmeye çalışırım. Teşekkürler.
Çok güzel klavye güle güle kullan brom bende G103 le devamke :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......
Emmioğlu, Cherry MX switch kullanıyor :D RGB lazımsa o bütçede Kailh Brown AW768 var.

Ha keşke olsaymış orda haklısın da adamlar yapmış zaten yapacağını :D

• Muhteşem

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Ethem Karahan
Emmioğlu, Cherry MX switch kullanıyor :D RGB lazımsa o bütçede Kailh Brown AW768 var.

Baya bir süredir 499₺'ye düşmesini bekliyordum AW768'in. Düşse onu alacaktım. İyi ki düşmemiş :D

• Beğen
Top Bottom