Ömürlük kalem önerisi

Bu fiyata orjinal midir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Niye öyle dedin ki? Rotring son derece kaliteli bence
Yok yani Faber Castell in bazı modelleri ömürlük de o yüzden :) ben rotringte pek öyle görmüyorum

Tikky yaklaşık 1 yıl gidiyor bana. Sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyor genelde. Ya bir yeri kırılıyor ya bir parçası kayboluyor 😅
Yeni kalemlerinden kaynaklanan bir problem herhalde. Eskileri kaliteli. Mesela bu kalemi 8 sene önce aldım bayadır kullanmıyorum.

Ekler

• WhatsApp Image 2022-08-17 at 23.18.38.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-17 at 23.18.38.jpeg
    83.2 KB · Hit: 69
Rotring Versatil Tikky 0.7 bu kalemi 10 senedir kullanıyorum halen bir problem yaşamadım. Babamında 30 seneden önce kalma Rotring 0.5 kalemi halen çalışıyor. Rotring bakmanı öneririm.
Bunların piyasada orjinali yok denecek kadar az. Her yerde replikası var.

Satıcı: Amazon.com.tr. Orijinal olmama ihtimali yok gibi bir şey.
Orijinaldir herhalde ama amazon düşük kalite ürün satıyor ya da Rotring ürün kalitesini düşürmüş. Çünkü Amazon’dan aldığım Tikky ile kırtasiyeden aldığım arasında aşırı kalite farkı var.

Şimdi meraktan bir tane de sahte sipariş ettim, Amazon’dan gelen ürün aldığım sahteden kaliteli çıkar umarım 😅

Bunların piyasada orjinali yok denecek kadar az. Her yerde replikası var.
Evet hocam geçen yıl tanesi 8 Tl'miydi neydi. 5-6 tane aldım da ya yeni üretim artık bunlar ya da hepsi replika.

Bütçe maksimum 100₺.
0.7 istiyorum.
En az 3-4 sene götürebilecek bir kalem var mıdır bu bütçede?
Valla lise 3 te bir Faber Castell aldım 35 tl ye hala kullanıyorum üni 2 yim bakarım modelini bulursam atarım

Tombow olno, uni kuru toga. Uzun süreli yazı için mi yoksa çizim için mi?

5 yıldır scrikss graph x kullanıyorum öneririm başta çok ağır gelebilir ama alınca ağır kalem daha rahat oluyor eline daha rahat oturuyor tek eksisi dışı metalden olduğu için uzun kullanımda elin ağrıyabilir+ metal kokabilir ama onun dışında 10/10 kalem
Bendede aynı kalemden var 7. Sınıftan beri kullanıyorum ve bu yıl 11'e geçtim kalem sadece benimde uzun kullanımda elimi ağrıtıyor onun dışında bana ağırda gelmedi aslında,çok kaliteli kalemdir cidden almanızı tavsiye ederim bakalım liseyide bu kalem ile bitirebilecekmiyim.😁😁

Geri