Yok yani Faber Castell in bazı modelleri ömürlük de o yüzden ben rotringte pek öyle görmüyorumBu fiyata orjinal midir?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Niye öyle dedin ki? Rotring son derece kaliteli bence
Yeni kalemlerinden kaynaklanan bir problem herhalde. Eskileri kaliteli. Mesela bu kalemi 8 sene önce aldım bayadır kullanmıyorum.Tikky yaklaşık 1 yıl gidiyor bana. Sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyor genelde. Ya bir yeri kırılıyor ya bir parçası kayboluyor
Bunların piyasada orjinali yok denecek kadar az. Her yerde replikası var.Rotring Versatil Tikky 0.7 bu kalemi 10 senedir kullanıyorum halen bir problem yaşamadım. Babamında 30 seneden önce kalma Rotring 0.5 kalemi halen çalışıyor. Rotring bakmanı öneririm.
Orijinaldir herhalde ama amazon düşük kalite ürün satıyor ya da Rotring ürün kalitesini düşürmüş. Çünkü Amazon’dan aldığım Tikky ile kırtasiyeden aldığım arasında aşırı kalite farkı var.Satıcı: Amazon.com.tr. Orijinal olmama ihtimali yok gibi bir şey.
Evet hocam geçen yıl tanesi 8 Tl'miydi neydi. 5-6 tane aldım da ya yeni üretim artık bunlar ya da hepsi replika.Bunların piyasada orjinali yok denecek kadar az. Her yerde replikası var.
Garip bir soru olacak ama parçası nasıl kayboluyorTikky yaklaşık 1 yıl gidiyor bana. Sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyor genelde. Ya bir yeri kırılıyor ya bir parçası kayboluyor
İçinde uç kalıyor, sen çıkarmak için kalemi sökünce parçalar dağılıyor ve kaybolabiliyorGarip bir soru olacak ama parçası nasıl kayboluyor
Valla lise 3 te bir Faber Castell aldım 35 tl ye hala kullanıyorum üni 2 yim bakarım modelini bulursam atarımBütçe maksimum 100₺.
0.7 istiyorum.
En az 3-4 sene götürebilecek bir kalem var mıdır bu bütçede?
Çakma oluyor ben 5 TL'ye çakmasını almıştım güzeldi arkadaşım aynı kalemi 6 ay kullandıEvet hocam geçen yıl tanesi 8 TL'miydi neydi. 5-6 tane aldım da ya yeni üretim artık bunlar ya da hepsi replika.
Yazı için, okulda kullanacağımTombow olno, uni kuru toga. Uzun süreli yazı için mi yoksa çizim için mi?
Bendede aynı kalemden var 7. Sınıftan beri kullanıyorum ve bu yıl 11'e geçtim kalem sadece benimde uzun kullanımda elimi ağrıtıyor onun dışında bana ağırda gelmedi aslında,çok kaliteli kalemdir cidden almanızı tavsiye ederim bakalım liseyide bu kalem ile bitirebilecekmiyim.5 yıldır scrikss graph x kullanıyorum öneririm başta çok ağır gelebilir ama alınca ağır kalem daha rahat oluyor eline daha rahat oturuyor tek eksisi dışı metalden olduğu için uzun kullanımda elin ağrıyabilir+ metal kokabilir ama onun dışında 10/10 kalem