Neler Yeni

Önemli! M2 SSD Görünmüyor

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
BIOS'unuz güncel değilse güncelleyiniz. Ayrıca James Donkey markasının diskleri iyi değildir, mümkünse iade edip başka bir SSD alınız.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
BIOS'unuz güncel değilse güncelleyiniz. Ayrıca James Donkey markasının diskleri iyi değildir, mümkünse iade edip başka bir SSD alınız.
Çözüm arıyoruz hocam, konunun diğer mesajlarını da okusanız güzel olur, "bu da kelek çıktı" demek en son çözüm olacak.

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
@HABAR Denedim fakat bir şey değişmiyor. Disk korumasını kaldırmayı da denedim diskpart üzerinden. Fakat disk yazmaya karşı korumayı kaldırmak için girdiğim kodlar sonucunda disk yazmaya karşı korumalı diyip korumayı kaldıramıyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
@HABAR Denedim fakat bir şey değişmiyor. Disk korumasını kaldırmayı da denedim diskpart üzerinden. Fakat disk yazmaya karşı korumayı kaldırmak için girdiğim kodlar sonucunda disk yazmaya karşı korumalı diyip korumayı kaldıramıyorum.
Bu konuda da arkadaş diski kullanamıyor, diskpart komutlarını da çalıştıramıyordu.
Maalesef, Merzifon eşeğinin disklerinde ilk defa görmüyorum bu uyumluluk sorununu.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Bu konuda da arkadaş diski kullanamıyor, diskpart komutlarını da çalıştıramıyordu.
Maalesef, Merzifon eşeğinin disklerinde ilk defa görmüyorum bu uyumluluk sorununu.
Bu konuyu ben de görmüştüm, bunu arıyordum tam atmanız iyi olmuş, @elysion bu konudaki yöntemleri deneyin, olmaz ise garantiye göndermek çözüm olacak.

Aşık Diktatör

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Furkan Daşcı
İyi günler, James Donkey’ nin 1TB M2 SSD’ sini kullanıyorum. Birkaç saat önce kullanırken bi donma yaşadım ve bilgisayarı resetledim. Tekrar açılırken SSD okunmadığı için sistem başlatılamadı. 2-3 kere denedim düzelmedi. SSD söküp taktım birkaç kez ve çözüm olmadı. Sistemde sadece bu SSD’yi kullandığım için şu an bilgisayarımı açamıyorum. Ne yapabilirim ? Ne olmuş olabilir ? Nasıl düzeltebilirim ?
Söküp takarken zarar vermiş olabilir misin?

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
@Aşık Diktatör Sanmıyorum dikkatli davrandım. İlk bu sorunu yaşadığımda normal tarayıcıda geziniyordum. Bir anda pc dondu. Sisteme reset attım ve bir daha açamadım. Yani sistem çalışırken bir anda oldu bu.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
@Aşık Diktatör Sanmıyorum dikkatli davrandım. İlk bu sorunu yaşadığımda normal tarayıcıda geziniyordum. Bir anda PC dondu. Sisteme reset attım ve bir daha açamadım. Yani sistem çalışırken bir anda oldu bu.
@keremcnsz24 hocamın attığı konudaki adımları denediniz mi? Hadi ama çözüm bulmaya çalışıyoruz, geri dönüş yapın lütfen.

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
Durum şu ki, SSD yi taktığım zaman sistem açılmıyor. Boot cihazını HDD ya da USB yapsam da SSD sisteme takılı olduğu zaman sistem ekteki hatayı veriyor. Yani kodları girebileceğim bir ekrana gelemiyorum.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Elinizde bir USB bellek var mı? En az 8GB?

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
Bios’ tan smart özelliğini kapattım. Şu anda sistemi SSD takılıyken açabildim. Sadece disk yazmaya karşı korumalı hatası alıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elinizde bir USB bellek var mı? En az 8GB?
Evet var.

Clean komutundan sonra ekteki hatayı alıyorum.

''Clean'' komutundan sonra sistem şu anda SSD' yi görmüyor.

Ekler

• asdsad.png
    asdsad.png
    21.6 KB · Hit: 42
Son düzenleme:

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Bios’ tan smart özelliğini kapattım. Şu anda sistemi SSD takılıyken açabildim. Sadece disk yazmaya karşı korumalı hatası alıyorum.
Diskpart ile de bu haatyı alıyorsunuz değil mi?

BIOS üzerinden Secure Erase ile diski silmeyi deneyin(SSD'yi).
Bu da işe yaramazsa spoiler içinde verdiğim yöntemi deneyin bakalım. Verilerinizi yedeklediğinizi varsayıyorum.

Neyse diğer bir yöntemi deneyelim.

Bilgisayarınızı HDD üzerinden başlatın. Sonra, bu linkteki ISO dosyasını(2GB) boyutunda olan dosyayı indirin(UEFI ise GPT, Legacy ise MBR seçmeniz gerekli, bu resimde olduğu gibi.) ve Rufus ile yazdırın. Sonra bilgisayarınızı kapatıp HDD'yi çıkarın. USB'yi takın ve boot edin. "Try Ubuntu" yu seçeceksiniz.
Oradan "Disks" aracına girip SSD'yi ilmeyi deneyin bir de. Dosya biçimini NTFS yaparsınız.

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
BIOS üzerinden Secure Erase bölümünü bulamadım. Sistem açıkken de yapamadım. Benim SSD modelim için bildiğiniz Secure Erase programı var mıdır ? Spoiler kısmını deneyeceğim şimdi.

Top Bottom