Neler Yeni

Önü en açık mühendislik

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
önüne gelen mühendislik mezunu nerede ise ülkenin elektrikciye, araba tamircisine, araba yazılımcısına, makine tamircisine, teknikere ihtiyacı var şu sıralar zaten artık yapay zeka falan mimarlığı devirmek üzere tercümanlığı söylememe gerek yok sadece mütercimlikde iş var o da parasını hak etmiyor yani bir çeviri yapıyorsun aylar sürüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kayıt oldu iseniz yapacak bir şey yok ben olsam yüksek okula giderdim.

artık deneyim gerek benim peder ortaokul mezunu mühendisden fazla alıyordu ve üstüne dolar ile alıyordu
Hocam güldürmeyin ya say 31k yapıp senge yerleştim şimdi bana yıllarca kafa patlatıp bi o sınav bi bu sınava girerek senelerce çalışarak bu puanı almak yerine ilk 500k daki 2 yıllıkların daha iyi olduğunu mu söylüyorsunuz berber muhabbetine döndü iyice

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Hocam güldürmeyin ya say 31k yapıp senge yerleştim şimdi bana yıllarca kafa patlatıp bi o sınav bi bu sınava girerek senelerce çalışarak bu puanı almak yerine ilk 500k daki 2 yıllıkların daha iyi olduğunu mu söylüyorsunuz berber muhabbetine döndü iyice
öyle sanmayın hocam mavi yakalar şu sıralar deli dehşet değer görüyor hele ki deneyimli bir ise kaynakçılar şu sıralar deli paralar alıyorlar.

inkodes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Muhammed Fehim Yazıcı
çok bilmiyom da benim okulda ilk3kya girip mühendislik yazanlar genelde eee yazmıs. boş tercih yapacagını düşünmüyorum bu arkadaşlarımın

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
artık deneyim gerek benim peder ortaokul mezunu mühendisden fazla alıyordu ve üstüne dolar ile alıyordu
Buna katılıyorum dün kuzenim geldi lise mezunu altında A8 long var ama bu demek değildir ki okumayan okuyandan daha zengin amcam da ee mezunu dolarlarla çalıştı belirli yaştan sonra

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Mekatronik , havacılık uzay, biyomedikal falan bunlar ee ve bilgisayarın yanına yaklaşamaz iş bulma konusunda lise ve üni öğrencileri konuşsun. havacılık yazan arkadaşım odtü de okudu iş arıyo boş boş :d iş alanları çok dar ee ve bilgisayara göre
bilgisayarın iş olanaklarının geniş olmasının sebebi de kendini geliştirebilceğin onlarca alan skill vs. var bu kadar olanağı olmasa bilgisayar da zor olur aslında

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Buna katılıyorum dün kuzenim geldi lise mezunu altında A8 long var ama bu demek değildir ki okumayan okuyandan daha zengin amcam da ee mezunu dolarlarla çalıştı belirli yaştan sonra
size kalmış hocam siz kendi mesleğinizi yüceltirsiniz.

MooNcake

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Ayberk Battal
hiçbir meslek garanti değildir eğer bir tanıdığın yoksa

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
çok bilmiyom da benim okulda ilk3kya girip mühendislik yazanlar genelde eee yazmıs. boş tercih yapacagını düşünmüyorum bu arkadaşlarımın
Hocam okulunuz muhtemelen odtü itü tarzı bir yer o okullarda bölümdense okulun adı öne çıkıyor şimdi bana da odtü inşaat gıda petrol maden vs geliyordu ama gıda okuyup ne olucam yani buraları yazanlar da ben odtüde okuyorum diye geçiniyorlar kısacası odtü ee 2k ile alıyor insanlar Hacettepe ceng yerine odtü ee filan seçiyor bu da ee nin cengden iyi olduğunu göstermiyor umarım anlatabilmişimdir

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Abdullah Kemal Güzel
Özel üni sanırım. Üni Hakkında bilgi sahibi değilim ama bölümün güzel. Çalışıp başarılı olursan iyi yerlere gelebilirsin

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Enes
Merhabalar ben bu sene yazılım mühendisliğine yerleştim fakat bazı kişilerin söylediğine göre yazılım mühendisliğinin önü kapanmış bu da hevesimi kaçırdı bölümü isteyerek yazdım hatta 1. tercihimdi gelmez diye düşünüyordum hatta eee gelir oradan yazılıma yönelirim diyordum kısacası bölümümü isteyerek yazdım ama dediğim gibi her konuda fikri olan kişiler yüzünden hevesim kaçtı bu aklıma şu soruyu getirdi acaba başka bir bölüm yazsam daha mı iyi olurdu kafamdaki mühendislikler de : Havacılık ve Uzay , Elektrik Elektronik ve Makineydi acaba bu bölümlerin önü daha mı açıktır ( en çok aldığım yorumlardan birisi de eee nin sengden daha iyi olup aynı işi hatta eee nin sengi 10 a katlayacağı olmuştu )
Türkiye özelinde konuşmuyorsak genetik diyebilirim.Türkiye içinse Elektronik veya Uçak olabilir.

Kayrae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Kayra
Hocam evet mezun çok ama ben 31k sıralama yaptım ve mühendislik alt sınır 80k olmalı bence hadi 100k diyelim 100k sonrası mühendislik yazıp da iş bulamayan veya iyi yerlerde çalışmayan adamlar yüzünden mühendislik bitti diyorlar tutup da Yozgatta ceng okuyan adam işsiz kalıyorsa sektöre laf atmasın derm uçak mühendisliği 80k altında alıyor genelde o yüzden genelde iş buluyorlar ve çok küçük bir kesimi oluşturuyorlar
kesinlikle hocam belirli bir yerden sonra mühendislik yazlmamalı diye düşünüyorum tabi herkesin hayali hedefi farklıdır ona da saygı duyarım

Ee mezunuyum ben
staj işi nasıldı hocam bulmak kolay mı oldu zorladı mı

Top Bottom