Neler Yeni

Oruç Tutarken Acıkmama Susamama Taktikleri!!

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe

UzunKing

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,035
İsim
Burak
Reis susamayız çünkü ölürüz kdoskodsdas. 1.5 LT su nedir :D

Annecik

80+ Bronze

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ne acıkıyorum ne susuyorum. Millet neden zorlanıyor anlamıyorum?
Not: 9'da kalkıyorum. Sahurda da normal bir şekilde yiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
UĞUR AYDIN
Sahurda 1,5 litre su için: Şaka olduğunu düşünebilirsiniz ama içerseniz daha az susayacaksınız.İçerken midenizin bunalmaması için tek dikişte bitirin.Koltuğa oturun şişeyi ağzınıza dayayın ardınan gökyüzüne bakın suyu tek dikişte bitirin(Fondip atın).
Kahvaltı tarzı beslenin(Sahurda): Oruç tutarken vucüt uzun saatler aç kalır bu yüzden her zamankinden daha fazla mineral ve vitamin ihtiyacı duyar. Bu nedenle özellikle sahur öğününün atlanmaması büyük önem taşır. Sahuru kahvaltı gibi yapmak büyük önem taşır. Eğer oruç süresince halsiz hissediyorsanız çinko ve d vitamini içebilirsiniz.
Sağlıklı besinler tercih edin: Evinizde varsa badem,ceviz,fındık fıstık mutlaka tüketin Bu besinler içeriğindeki yağdan dolayı beyne tokluk sinyali gönderir. Beyin de mideyi yavaşlatarak kişinin açlığa karşı dayanma gücünü artırır. Bu yüzden tercih edebilirsiniz.
Enerji veren besinler yiyin: Peynir, süt, yoğurt, yumurta(haşlanmış), meyve ve pekmez gibi besinler kişiye enerji vererek gün içerisindeki performansı artırır. Ayrıca haşlanmış yumurta gayet tok tutar.

İftarda Orucu Açıp Yemeği Yedikten Sonra Karnına Ağrı ve Ağırlık Gelenler İçin Taktik
Orucunuzu açın başlangıç yemeğinizi yiyin(Piyaz,çorba v.b)
Ardından namazınızı kılmaya gidin(en azından tanrı varsa cennete yakınlaşmış oluruz)
Namazı kıldıktan sonra ana yemekleri yiyin8Lahmacun,İskender v.b)
Ardından sıcak içecekler için ki miğdeniz ve bağırsaklarınız rahatlasın (bunu salladım ama içince harbiden insan arahatlıyor)

Düzenleme: Suyu isteğe göre içebilirsiniz(istediğiniz kadar istediğiniz aralıkla)
orucu açların halini anlamak için tutuyorsun acıkmamak için bukadar çabalıyorsan tutma

BBrek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Berk Baydur
Ben susamıyorum fakat çok acıkıyorum :/

BarbaraPalvin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Umut
İlgilendiği Kategoriler
her şey
Sahurda 1,5 litre su için: Şaka olduğunu düşünebilirsiniz ama içerseniz daha az susayacaksınız.İçerken midenizin bunalmaması için tek dikişte bitirin.Koltuğa oturun şişeyi ağzınıza dayayın ardınan gökyüzüne bakın suyu tek dikişte bitirin(Fondip atın).
Kahvaltı tarzı beslenin(Sahurda): Oruç tutarken vucüt uzun saatler aç kalır bu yüzden her zamankinden daha fazla mineral ve vitamin ihtiyacı duyar. Bu nedenle özellikle sahur öğününün atlanmaması büyük önem taşır. Sahuru kahvaltı gibi yapmak büyük önem taşır. Eğer oruç süresince halsiz hissediyorsanız çinko ve d vitamini içebilirsiniz.
Sağlıklı besinler tercih edin: Evinizde varsa badem,ceviz,fındık fıstık mutlaka tüketin Bu besinler içeriğindeki yağdan dolayı beyne tokluk sinyali gönderir. Beyin de mideyi yavaşlatarak kişinin açlığa karşı dayanma gücünü artırır. Bu yüzden tercih edebilirsiniz.
Enerji veren besinler yiyin: Peynir, süt, yoğurt, yumurta(haşlanmış), meyve ve pekmez gibi besinler kişiye enerji vererek gün içerisindeki performansı artırır. Ayrıca haşlanmış yumurta gayet tok tutar.

İftarda Orucu Açıp Yemeği Yedikten Sonra Karnına Ağrı ve Ağırlık Gelenler İçin Taktik
Ardından namazınızı kılmaya gidin(en azından tanrı varsa cennete yakınlaşmış oluruz)
Ardından sıcak içecekler için ki miğdeniz ve bağırsaklarınız rahatlasın (bunu salladım ama içince harbiden insan arahatlıyor)

Düzenleme: Suyu isteğe göre içebilirsiniz(istediğiniz kadar istediğiniz aralıkla)
Sabah akşam evde olduğum için susuzluk sorun olmuyor fakat ne yersem yiyeyim ertesi gün öğlen 12:00'de acıkıyorum (Mesela dün 2 simit,2 haşlanmış yumurta,5 tane siyah,5 tane yeşil zeytin,1 avuç fındık,1 avuç ceviz,1 avuç badem,3 bardak çay,1 şişe sade soda,0,5 litrelik su içtim) ama bugün öğlen 13:00'da acıktım o.O2

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,984
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

Artık eskisi gibi kavurucu yaz sıcaklarında tutmuyoruz orucu. Artık daha basit.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
1.5 litre su aynı anda içilmez sakın yapmayın en fazla 3-4 bardak su için

Top Bottom