Neler Yeni

Overclock ne?

Tavsiye edermisin

• Oy kullanan toplam üye
    26

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
parçalara gaz(voltaj) vererek performansı artırmak.ancak fps artıcağından ısınmalar oluşucağından laptopa hiç önermem.masaüstü bilgisayarlarda iyi bir soğutmayla İntel tarafında Z serisi bir anakart ve K serisi işlemci veya Amd tarafında B serisi bir anakart ile yapılabilir ama hem laptoplarda hem de masaüstü bilgisayarlarda önermem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şahin Ali Kayhan
Facebook
sahin.kayhan.7545
Overclock ne işe yarıyor ve bilgisayara her hangi bir zararı olurmu yada çok ısınırmı bu arada laptop ve AMD ryzen 5 işlemciye sahibim bana da olurmu tavsiye edermisiniz.
Overclock ' u kısaca özetlemek gerekirse senin daha iyi bir performans almanı sağlıyo . Ama laptoplarda sıcaklık çok arttığından dolayı pek tavsiye edilmez . Masaüstü pc' lerde pc' nin soğutması iyi değil ise yine overclock pek önerilmez .

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Özdemir
Overclock ne işe yarıyor ve bilgisayara her hangi bir zararı olurmu yada çok ısınırmı bu arada laptop ve AMD ryzen 5 işlemciye sahibim bana da olurmu tavsiye edermisiniz.
Küçük bir örnek vereyim - bir ampule ne kadar elektrik verirsen o kadar parlar, bir o kadar ısınır ve ömrü de bir o kadar kısalır, bu durum bilgisayar bileşenlerinde de geçerlidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet Çavuşoğlu
Overclock hız arttirmaya yarıyor ama laptoplarda ısınma oluyor laptopa yapmana gerek yok ama masaüstü pc ye olursa iyi olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Muhammed Can ABLAY
Peki bu zararlar masaüstü bilgisayar dada gecerlimi
laptopta önermem.masaüstünde eğer bilgisayarın idare ediyor ise yapmaya gerek yok. düşük fps alıyorsan bilinçli biriyle yapabilirsin.

cnut

80+ Bronze
Genel olarak konuşmak gerekirse overclock işlemcinin fabrikasyon hızının normalinden daha çok yükseltilmesi.Bu işlemi yaparken çok iyi bir soğutucuya sahip olmalısın buda laptop için uygun değil.Genel olarak bir işlemci iyi soğutuluyorsa ve anakart kalitesi ise overclock zarar vermez.Voltaj değerini kendi kafana göre ya da çekirdek hızını kendi kafana göre ayarlarsan sistem mavi ekran verir veya hiç açılmayabilir. Ryzen Master programında kısaca şöyle bir uyarı var : "Yapacağınız işlemden sorumlu olarak herhangi bir sıkıntı tamamen size aittir." diye.

dumxN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Arda Duman
Laptop olduğunu görmedim bence tavsiye etmem

akuruca

80+
Overclock kendi görüşüm kesinlikle parçanın ömrünü kısaltan bir işlemdir ki şuanda zaten kullanmış olduğunuz bilgisayar kendi özelliklerine göre rahatlıkla yapmak istediklerinizi karşılar. Bu tür şeyleri kesinlikle önermiyorum.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Peki bu zararlar masaüstü bilgisayar dada gecerlimi
Genellikle hayır. Ama eğer işlemciye fazla voltaj verilirse zararlı olabilir. Ama belli bir noktaya kadar, iyi de bir soğutucuyla bir sorun yaşamazsınız.
Laptoplarda da zaten moderatör durumu belirtmiş. :D

Wolipex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yağızhan Çetin
Facebook
100000156118000
Overclock aslında çoğu kişinin sandığı kadar kötü bir şey değil fakat yapılması gerekenleri yaparsan,
1- Overclock basitçe hız aşırtma işlemidir işlemci ve ekran kartları gibi bileşenlerin temel hızlarından daha fazla çalışmasını sağlar ve bu performansı arttırır
2- Çok dikkatli olunmalıdır örneğin işlemciye uyguladığın zaman frekansları düzgün ayarlayamazsan isen işlemciyi bozma gibi sorunlar yaşana bilir o yüzden tecrübe gerektiren bir iştir
3- Overclock uygulanan parça normal haline göre daha çok çalıştığından daha iyi soğutulması gerekir
Yani acami birinin yapması biraz riskli fakat düzgün yapılırsa performansı büyük ölçüde arttırabilecek bir şey

Top Bottom