Solveig
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 19
- İsim
- Günay
Merhaba, bilgisayarı toplayalı yaklaşık 1 sene olacak ve ben artık çok yoruldum. Am5 işlemciye geçeyim dedim yeni olsun istedim ama yıldım arkadaşlar. Sorun anakart mı işlemci mi ramler mi ekran kartı mı bilmiyorum. Son bios güncellemesinden önceki güncellemede her şey normaldi fakat samsung 980 pro ssd kullanmama rağmen pc açılışlarım çok yavaş. Bunu çözemiyorum yetmiyor amd ekran kartının verdiği o muhteşem wattman hatasını da unutmayalım. Her neyse sabah bios a girip ayarlarımda bir problem var mı diye bakmak istedim. Windows'a dönmek istediğimde ekran geri gelmedi. Resetledim bu sefer geri döndü bir problem olmadan kullanımıma devam ettim. Amd driver'ı üzerinden ekran kartına oc yapmak istedim bunun için windows yeniden başlatma istedi. Yeniden başlattı fakat ekran gelmedi. Güç tuşuna uzun süre basıp pcyi kapattıktan sonra tekrar açınca f1 setup ekranı aldım. F1 e basınca bios a girdi çıkış yapıp masaüstüne döndüm. Şimdi oc'u kapatıp tekrar yeniden başlatmak istediğimde yaklaşık 5dk'dır siyah ekranla bakışıyorum. Arkadaşlar bu problemleri kasayı topladığımdan beri yaşıyorum ara ara. 10 sene kullandığım kasamdaki bios pilini değiştirmeyi bırakın ellemedim bile ama bu kasanın 2 kez bios pilini çıkartmak zorunda kaldım. Sistemim;
Anakart: Asus Rog B650E-F Gaming
Ramler: 2x16GB Corsair Vengeance 6000Mhz
Ssd: Samsung 980 Pro 1tb
Ekran Kartı: Msi 6800
İşlemci: Amd Ryzen5 6800x
Ne yapacağımı şaşırdım kasayı satıp kurtulasım geliyor.
Anakart: Asus Rog B650E-F Gaming
Ramler: 2x16GB Corsair Vengeance 6000Mhz
Ssd: Samsung 980 Pro 1tb
Ekran Kartı: Msi 6800
İşlemci: Amd Ryzen5 6800x
Ne yapacağımı şaşırdım kasayı satıp kurtulasım geliyor.