Oyun anında gpu sıcaklık değerlerim normal mi

canovzki

80+
Reaksiyon skoru
1
Oyun anında oyundan atıp ekran kartını görmüyor biraz araştırdım oyun anında bu sıcaklık ve cpu değerlerine ulaşıyorum anormal bir durum var mıdır çok anlamıyorum bu değerlerden
WhatsApp Görsel 2025-06-16 saat 21.31.14_1fde7e74.webp

değil

Değil, ne yaptın? Hız aşırtma vs. yapıyorsan yanlış yapıyor olabilirsin. Eğer ki varsayılan halde böyleyse hiç normal değil. Bilgisayarının kasa bakımları tam mı? Eğer ki uzun yıllar olduysa alalı, termal macun bakımı vs. yapman gerekir. CPU ve GPU modellerin neler?

Hocam laptopsa lütfen güvenilir bir bilgisayarcıya gönderip termal pedlerini değiştirin. Aynı sorunu monsterda yaşamıştık arkadaşımda macun eskimişti,

Doğru söylüyor, bazen macunlar çok eskiyince katılaşıp işlevini yitiriyor. Bir de üstüne donanım çok tozlandıysa, bu durum oluşmuş olabilir. Tozlar hava kanallarını kapatır, ısıyı hapsedip bakır materyalleri vs. sıcaklıkları atamadığı için daha da ısındırır. Bir de termal macun da katılaşıp işlevini yitirdiyse bu sıcaklıkları görmek olası.

Hiç normal değil. Normal bir GPU'nun olması gereken değerlerden 15-20 derece daha sıcak. Ayrıca fanlar da %90'ı geçmiş. Bildiğin ekran kartı kendini soğutabilmek için can çekişiyor.

Değil, ne yaptın? Hız aşırtma vs. yapıyorsan yanlış yapıyor olabilirsin. Eğer ki varsayılan halde böyleyse hiç normal değil. Bilgisayarının kasa bakımları tam mı? Eğer ki uzun yıllar olduysa alalı, termal macun bakımı vs. yapman gerekir. CPU ve GPU modellerin neler?
Deprem bölgesinde yaşadığım için her yer toz duman bilgsayarı kasımda aldım 2 kez temizledim ama her yer yine toz duman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam laptopsa lütfen güvenilir bir bilgisayarcıya gönderip termal pedlerini değiştirin. Aynı sorunu monsterda yaşamıştık arkadaşımda macun eskimişti,
Böyle oyundan mı atıyordu hocam ?

Deprem bölgesinde yaşadığım için her yer toz duman bilgsayarı kasımda aldım 2 kez temizledim ama her yer yine toz duman

Böyle oyundan mı atıyordu hocam ?
hocam sistem bu şekilde kendine zarar verebilecek seviyede ısınıyor cidden sağlıklı bir bakım şart

Çok kötü. Acil bakim yap oc varsa normale çevir

sağlıklı bir bakım derken hocam bilgisayarı kasımda aldım ben anlamadım yani deprem bölgesinde yaşadığımdan tozlanma olmuş olabilir extra sorun ne olabilir ki acaba?
hocam sistem bu şekilde kendine zarar verebilecek seviyede ısınıyor cidden sağlıklı bir bakım şart

cihaz marka model ?
dell gaming g16 7630 i7 olanı hocam yani şunu https://www.laptop.com.tr/urun/4123...b-140w-16-inc-165hz-qhd-ubuntu-gaming-laptop/ +16 +16 olarak ramleri değiştirdim

Geri