Neler Yeni

Oyun dışı sistem tavsiyesi R 9900x

emrecyln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Ceylan
Selamlar, forumda oyun için yüzlerce tavsiye bulunuyor ama oyun odaklı olmayan bir sistem tavsiyesine ihtiyacım var. Oynayacağım maksimum oyun ayda 1-2 kez csgo olacaktır. O yüzden sanıyorum ki giriş seviyesi bir grafik kartı veya dahili bir kart işimi görecektir. Bunun dışında maksimum işlemci gücü ve bellek ihtiyacım var.

Mac cihazım var o yüzden windows tavsiyesi istiyorum.

30k civarı bütçem var. Hazır sistem yerine toplama tercih edicem çünkü taksit olanaklarından faydalanmak istiyorum.

Oyun odaklı olmayacağı için intel tarafından yürümek mantıklı olur mu?

kaveill

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Kağan
Selamlar, forumda oyun için yüzlerce tavsiye bulunuyor ama oyun odaklı olmayan bir sistem tavsiyesine ihtiyacım var. Oynayacağım maksimum oyun ayda 1-2 kez csgo olacaktır. O yüzden sanıyorum ki giriş seviyesi bir grafik kartı veya dahili bir kart işimi görecektir. Bunun dışında maksimum işlemci gücü ve bellek ihtiyacım var.

30k civarı bütçem var. Hazır sistem yerine toplama tercih edicem çünkü taksit olanaklarından faydalanmak istiyorum.

sadece cs oynucaksanız güçlü bir apu işlemcisi alın amdnin işinizi çok rahat görür ucuzada gelir.

PsychooS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ahmet Furkan Tetik

Ne için kullanacağınızı bilirsek ona göre bütçenize uygun güzel bir intel veya amd önerebiliriz.

PsychooS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ahmet Furkan Tetik
Şuan kafamdan toplayamadım öncelik İntel işlemci (i7 14.nesil veya i5 14.nesil), LGA1700 anakart, 32gb ram ve 1tb civarı ssd yeterli olacaktır zaten sadece cs oynayacağınızdan dolayı da İntel arc a750 8gb Ekran Kartı da işinizi görecektir. Ortalama 30k civarı fiyatlara geleceğini tahmin ediyorum.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
B650
Ryzen 7 9700X
2X32 GB RAM 6000MHz CL36 veya üzeri standartlarda bellek
1 TB M.2
750W PSU
RTX 4060 (GPU ihtiyacınız yoksa almaya gerek yok)
Kasa

emrecyln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Ceylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
B650
Ryzen 7 9700X
2X32 GB RAM 6000MHz CL36 veya üzeri standartlarda bellek
1 TB M.2
750W PSU
RTX 4060 (GPU ihtiyacınız yoksa almaya gerek yok)
Kasa
Teşekkürler, aslında 7500f veya 8700f kullanmayı düşünüyordum genel tavsiyelerden dolayı.

9700x aradaki fiyat farkına değecek performansı verecekse direkt ona yönelebilirim. Onun dışında anakart tarafında öneriniz olur mu? Birçok model var ve neye dikkat etmem gerektiğini bulamadım.

Şu anakart dikkatimi çekti sadece.

Ram 2x32 kullanıcam evet. Kasa için RGB vs. olmayan sade bir şey düşünüyorum. Eğer önerebileceğiniz bir model varsa sevinirim.

Samsung 990 Pro 1TB kullanmayı düşünüyorum. Bu sistemi soğutmak için en mantıklı soğutma tavsiyesine de ihtiyacım var.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Teşekkürler, aslında 7500f veya 8700f kullanmayı düşünüyordum genel tavsiyelerden dolayı.

9700x aradaki fiyat farkına değecek performansı verecekse direkt ona yönelebilirim. Onun dışında anakart tarafında öneriniz olur mu? Birçok model var ve neye dikkat etmem gerektiğini bulamadım.

Şu anakart dikkatimi çekti sadece.

Ram 2x32 kullanıcam evet. Kasa için RGB vs. olmayan sade bir şey düşünüyorum. Eğer önerebileceğiniz bir model varsa sevinirim.

Samsung 990 Pro 1TB kullanmayı düşünüyorum. Bu sistemi soğutmak için en mantıklı soğutma tavsiyesine de ihtiyacım var.
Çoklu işlemci performansında çok ciddi farklar var. Anakart olarak direk ATX önermekteyim. Faz beslemeleri iyi olan tercihleri yapabilirsiniz, Asus ROG, MSI Carbon veya Tomahawk gibi. Kasa için pek bir şey diyemeyeceğim, fiyatlarından haberim yok. Soğutma olarak bence 360mm almaya çalışın. Kasanız bunu desteklesin. Mesh tercih edin. SSD tercihi gayet iyi.

emrecyln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Ceylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çoklu işlemci performansında çok ciddi farklar var. Anakart olarak direk ATX önermekteyim. Faz beslemeleri iyi olan tercihleri yapabilirsiniz, Asus ROG, MSI Carbon veya Tomahawk gibi. Kasa için pek bir şey diyemeyeceğim, fiyatlarından haberim yok. Soğutma olarak bence 360mm almaya çalışın. Kasanız bunu desteklesin. Mesh tercih edin. SSD tercihi gayet iyi.
Bütçeyi bir tık yukarı çekip 9900x ve aşağıdaki anakartı düşünüyorum. Anakart en uygun seçeneklerden birisi ama iş görür diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Can Ömer
Hocam selamlar, ben debugging ve sanal makine yoğun çalıştığımdan imzamdaki sistemi topladım, ekran kartı zevk meselesi 3440x1440 monitör kullandığımdan 3060 vb. de kullanabilirdim. Sanal makine ve debug işlemleri çok RAM yiyor ve rahat çalışmak için işlemcinin çok çekirdekli olması gerekiyor. İşlemci tarafında eğer DDR5 benim için önemli değil diyorsanız 12k civarından 5950X bulabilirsiniz ki DDR5 sistem olmayacağı için baya ucuza gelecektir. Eğer DDR5 kullanmak istiyorsanız 7000 serisinden 7900X3D ya da 9000 serisinden 9950X? veya 9900X kullanabilirsiniz. 7950X, 7900X ve 7950X3D önermiyorum çünkü bu işlemcileri soğutmak çok güç. İntel tercih etmiyorum. Ryzen işlemcileri rahatça tak çalıştır kullanabiliyorsunuz.

Overclock derdiniz yoksa ve yayıncı vs. değilseniz, çok sayıda porta ihtiyacınız yoksa mATX, E-ATX farketmeksizin işlemcinizin gücünü karşılayacak herhangi bir anakart kullanabilirsiniz, ?950X olmadığı sürece 8x1 Beslemesi CPU için yeterlidir. Dolayısıyla VRM değerlerine buna göre bakın.

Bahsini ettiğim işlemciler için iyi bir hava soğutma yeterlidir. 9950X güçlü sıvı soğutma gerektirebilir.

Ne yazılımı için kullanacağınızı belirtirseniz daha detaylı bir şekilde yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Can Ömer
9700X, 9900X gibi işlemciler oyun konusunda zayıftır. Hatta intelin K işlemcileri bile daha iyidir. Harici ekran kartı gerektirebilir. CS 2 gibi oyunlar için dedim.
Hocam oyun için zayıf dediğin işlemciler son nesil işlemciler?? En fazla 50-60 FPS az alırsın ama hala 200+ FPS alabilirsin iyi bir ekran kartı ile. Bu işlemcilerle oynanamayan oyun mu var?

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,670
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Hocam oyun için zayıf dediğin işlemciler son nesil işlemciler?? En fazla 50-60 FPS az alırsın ama hala 200+ FPS alabilirsin iyi bir ekran kartı ile. Bu işlemcilerle oynanamayan oyun mu var?
Ekran kartsız halinden bahsediyorum. Bu şekilde.

Top Bottom