Neler Yeni

Çözüldü✓ Oyun için VA panel mi İPS panel mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah Çetin
Çoğunlukla oyun ve video izleme için kullanılacak. İPS renk doğruluğu açısından daha iyi olsada VA paneller OLED kadar olmasada siyah doğruluğu İPS panellere göre daha iyi diye biliyorum, sizce hangisi mantıklı olur?

İps ss

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Mert ash
bütçeni ve oynayacağın oyun türünü söylersen bu adam yardımcı olur
Çoğunlukla oyun ve video izleme için kullanılacak. İPS renk doğruluğu açısından daha iyi olsada VA paneller OLED kadar olmasada siyah doğruluğu İPS panellere göre daha iyi diye biliyorum, sizce hangisi mantıklı olur?

@Fantastiktürk

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
2010 yılında değiliz, genellemelerden kaçınalım. VA vs IPS gibi üstünkörü bir karşılaştırma yapmak doğru değil. Zira aynı panel teknolojisini kullanan her ürün bir değil. LCD teknolojisi gelişti. Model bazlı gidin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
Va panel ips panele göre daha renkli daha canlı diye biliyorum ama düşük bütçe deki va panaller kesinlikle ghosting yapıyor ben kesinlikle ips derdim bendede va panel var

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
2010 yılında değiliz, genellemelerden kaçınalım. VA vs IPS gibi üstünkörü bir karşılaştırma yapmak doğru değil. Zira aynı panel teknolojisini kullanan her ürün bir değil. LCD teknolojisi gelişti. Model bazlı gidin.
Doğru hocam. Giriş seviye ve orta seviye (Yani satılanların büyük çoğunluğu) VA'ların büyük çoğunluğu hâlâ çok yavaş. Samsung Display ve TCL CSOT VA'ları + birkaç VA dışında günluk kullanımda (Oyunu geçtim günlük kullanımda) fark edilemeyecek seviyede ghosting yapan kaç VA sayabilirsiniz? Mesela 10K altı alınabilecek tek modle 25G3ZM. 10-15K arası yalnızca Samsung G6 G65B. Belki bir-iki model daha totalde. Kaldı ki Samsug, TCL CSOT olanlar kronik scanline sorunlu bir de.

Genelleme yapmak gerekirse VA'ların hala büyük çoğunluğu çok yavaş olduğu için IPS. Ama iyi bir VA çoğunlukla > IPS. Bütçenizi söylerseniz ona göre öneri yaparız. Belki bütçenizde iyi bir VA var?

Ek: VA'ların daha cansız renkler verdiği ve renk doğruluğu daha kötü olduğu doğru değil. Bunlar eski bilgiler. Hatta denk VA ve IPS arasında VA'nın görüntüsü genel olarak (Canlılık da dahil buna) daha iyi olacaktır. Kontrastı yalnizca siyah olarak düşünmemelisiniz.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
AAA oyunlar için soruyorum Siyahlar ips de ışık süzmeli görünüyor diye yorumlar görmüştüm.
Millet koyun olup papağan gibi tekrar ettiği için çok yanlış bilinen şeylerden biridir "Rekabetçi için IPS, hikayeli için VA." cümlesi.

Bırakın hikayeli oyunu, VA'ların büyük çoğunluğu internette gezmek için dahi alınmaz. Nedenini oğrenmek için şu rehberi okumanız yeterlidir:

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah Çetin
Genelleme yapmak gerekirse VA'ların hala büyük çoğunluğu çok yavaş olduğu için IPS. Ama iyi bir VA çoğunlukla > IPS. Bütçenizi söylerseniz ona göre öneri yaparız. Belki bütçenizde iyi bir VA var?

Ek: VA'ların daha cansız renkler verdiği ve renk doğruluğu daha kötü olduğu doğru değil. Bunlar eski bilgiler. Hatta denk VA ve IPS arasında VA'nın görüntüsü genel olarak (Canlılık da dahil buna) daha iyi olacaktır. Kontrastı yalnizca siyah olarak düşünmemelisiniz.
Bütçe olarak belli bir rakamım yok 2k 165hz 240hz gibi bir şey arıyorum. Ama 15k üzeri bi para (örnek rakam) verdikten sonra biraz üstüne oled kovalarım 20k üstü.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Doğru hocam. Giriş seviye ve orta seviye (Yani satılanların büyük çoğunluğu) VA'ların büyük çoğunluğu hâlâ çok yavaş. Samsung Display ve TCL CSOT VA'ları + birkaç VA dışında günluk kullanımda (Oyunu geçtim günlük kullanımda) fark edilemeyecek seviyede ghosting yapan kaç VA sayabilirsiniz? Mesela 10K altı alınabilecek tek modle 25G3ZM. 10-15K arası yalnızca Samsung G6 G65B. Belki bir-iki model daha totalde. Kaldı ki Samsug, TCL CSOT olanlar kronik scanline sorunlu bir de.
Söylediğim şeyle söylediğin şey arasında bir fark bulunmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,028,914
Üyeler
163,079
Son üye
The-King