Neler Yeni

Oyun oynarken bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.

Nierrora

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Arat
Merhaba, yaklaşık sistemimde uzun süredir bir sıkıntı yok ancak yaklaşık 2 gündür oynadığım oyunlarda yaklaşık 15 20 dakika ya da 30 dakika sonra bir anda bilgisayarım kapanıp yeniden açılıyor. 1. gün kapanırken mavi ekran veriyordu. Bilgisayara sabah format attım. Herhangi bir sıkıntı yokken yine aynı şeyleri yaşamaya başladım. Bu sefer sistem herhangi bir mavi ekran vermeden ekran kapatıp bilgisayarı yeniden başlatıyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özelliklerimi aşağıda belirtiyorum.

Ekran kartı: INNO 3D RTX 3080 4X.
İşlemci: Ryzen 5 5600 + 360mm Cougar poseidon sıvı soğutucu.
Anakart: Gigabyte Aorus Elite B550M.
RAM: 4x8 32 GB Corsair Vengeance.
PSU: Thermaltake 650W.
Ek olarak furmark testinde ekran kartı kullanımı sürekli %95 ile %60 arasında bu şekilde dalgalanarak kullandı.
1734017260843.png

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Burhan Bey
Ekran kartının furmark testinde bu denli dalgalanması normal değil, sistem darboğaz yapıyor olabilir. Oyunda iken msi afterburner açarak değerlerinizi takip edin, CPU nun bütün alt çekirdeklerini de açıp gözlemleyin.

Sistemin kendini yeniden başlatmasının pek çok nedeni olabilir ama sizin durum için güç kaynağı sorunu bir tık ağır basıyor gibi. Özellikle oyunlarda iken yapıyor olması biraz kıllandırdı. OCCT gibi testler var, ekran kartı ve güç kaynağınızı test edebilirsiniz. Nette bu konuyla ilgili epeyce rehber var, bakabilirsiniz.

Nierrora

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Arat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dün occt ile test yaptım ancak herhangi bir şekilde bir kapanma olmadı. Şimdi tekrardan bir oyuna girip msi afterburner donanım izleme bölümünden bakıcam. Geri dönüş yaparım resimli bir şekilde. Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartının furmark testinde bu denli dalgalanması normal değil, sistem darboğaz yapıyor olabilir. Oyunda iken msi afterburner açarak değerlerinizi takip edin, CPU nun bütün alt çekirdeklerini de açıp gözlemleyin.

Sistemin kendini yeniden başlatmasının pek çok nedeni olabilir ama sizin durum için güç kaynağı sorunu bir tık ağır basıyor gibi. Özellikle oyunlarda iken yapıyor olması biraz kıllandırdı. OCCT gibi testler var, ekran kartı ve güç kaynağınızı test edebilirsiniz. Nette bu konuyla ilgili epeyce rehber var, bakabilirsiniz.
Tekrardan test ettim 2. dakikada bundan oldu.

Son düzenleme:

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Burhan Bey
Evet, muhtemelen PSU kaynaklı bir sorun. Ekran kartınızı doğru mu buldum bilmiyorum:
Burada TDP si 340W olarak görünüyor ve 700W PSU tavsiye ediliyor. Gerçi uzunca bir süre sorunsuz kullandığınızı yazmışsınız ama belli ki sınıra yakın bir yerde uzun süre kullanınca PSU arıza yaptı, ya da bilemiyorum, bambaşka bir sorun da olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,464
Üyeler
162,691
Son üye
edipek
Top Bottom