Oyun Tasarlıyoruz Ekip Lazım

Programlama bilgin yoksa, el kukusu ile gerdeğe girilmez. Mutlaka öğren. Chatgbt bir hayır kurumu değil. Bilmediğin her konuda yolunan Kaz sen olursun. Hayat böyle.

Programlama bilgin yoksa, el kukusu ile gerdeğe girilmez. Mutlaka öğren. Chatgbt bir hayır kurumu değil. Bilmediğin her konuda yolunan Kaz sen olursun. Hayat böyle.
Valla senin dediğin gibi hayat bilmeyeni yolarlar sömürürler ama ben neyin nasıl olduğunu biliyorum şuan 2D ve Grid tabanlı olcak şekilde kuruyorum yazılım konusunu chatgpt ile hallediyorum yeterli gelmediği kısımlarda yine onun üzerinden araştırıyor ve ben devam ettiriyorum tasarımlarda sistemi kastırmaması için 2D Görsel tabanlı Kullanıcaz onlarıda yine chatgpt ile tasarlıyoruz Ben Hem Unity kullanmayı öğreniyorum hemde sistemin içinde ney nasıl işliyor iyice öğreniyorum 3 gündür oyunun senaryoluyorum zorlayan asıl kısımda zaten bu çünkü oyunun döngüsel ekonomisini oluşturmak hesaplamak askeri sistemi hesaplamak zor bunlar kullanıcı tabanlı olarak işlemiyecek direk sunucu tabanlı işleyecek oyun aslında kodlar üzerinde ileeleyecek görselleri kodu çalıştıracak ikon gibi düşün ve tüm bu hesapları sunucu yapıcak bilgileri sunucu barındıracak bu sayede optimizasyon sorunumuzda olmayacak yük sunucuya binicek ama oda hesapsal olarak

selam bende oyun yapmayı düşünüyorum ama
Dostlar Eskiden Bilgilere Erişmek Zordu Bilgiler İnternet İçerisinde Belli Bir Forum Veya Siteden Doğrudan Doğru Bir Şekilde Bulunamıyor Veya Düzgün Bir Şekilde Anlatılıp Verilemiyordu Şimdi İse Günümüzde Yapay Zeka Desteği İlede Her Türlü Bilgiye Erişmek Ve Basit Yoluyla Öğrenmek İyice Kolaylaştı Ben MMO Tarzı Gerçek Zamanlı Stratejik Savaş Oyunu Yapmak İçin Uğraşıyorum Amacım Piyasadaki Pay To Win P2W Oyunlarına Karşı Emek Oyunu Kurmak Paranın Değil Verilen Emeğin Hakkını Konuşturmak Benimde Çok Büyük Bir Bilgim Yok Bende Yeni Yeni Öğreniyorum Ve Organize Etmeye Çalışıyorum Fakat Yetemiyorum Sizlerin Desteği Gerekiyor Amacım Doğrudan Para Kazanmak Değil Globalde Türklerde Yapmış Dedirtmek Sizlerden Yardım İstiyorum Gerekse Modellemede 3D Tasarımda Gerekse Oyunun Çekirdeğini Oluşturacak Kodlamada yazılımda Gerekse Ses Oluşturmalarında Yardımınız Gerekiyor Bir Ekip Çalışmasıyla Bu İşe Tutunmak Gerekiyor Sizlere Doğrudan Bir Bakiye Veremem Çünkü Bende Kazanmıyorum Eğerki Bu Ekipte Yer Almak İsterseniz Bilgilerimizi Ortaya Koyarak Oyunumuzu Tamamlar Ve Piyasaya Sürerde Oyunumuz Tutarsa Gelirlerden En İyi Şekilde Hepimiz Yine Emeklerimizin Karşılığını Alarak Yararlanırız

Unutmayınki Doğrudan Tek Bir Kişiden Bir Beklenti Arayışında Olmak Bizlere bir şey Kazandırmaz Başarı Ancak Başarılar Olarak Bir Amacı Başarmak Üzere Konuşlandırılıyorsa Başarı Sayılır.

Bir Amacı Başaramayan Başarı Ancak Adıyla Kalır Komutan Yoksa Orduda Yoktur Ordu Yoksa Komutanda Yoktur..

Ben Sizlere Emeklerinize Karşı Haklarınızı Sunmayacağım Demiyorum Ben Sizlere Bu Hakların Bendede Olmadığını Ancak Bir Arada Bir Sabır İle Ekipçe İlerlersek Bu Hakların Bizlere Fazlasıyla Döneceğini Diyorum Eğerki Dediklerime Katılırsanız Msg'den Yardımcı Olabileceğiniz Alanı Bana Yazarak Ulaşabilirsiniz Bu Başarı Ve Getiri Hepimizin Olsun. Ama Başaralım Boş Durmayalım Birşeyleri Başarmak İçin Çabalayalım
selam bende oyun yapmayı düşünüyorum ama bir 2 defa oyun yapmışılığım ekibimle ama heps sekteye oğruda ama tekrar tekrar edeceği bugün olmasa yarın olur ama elbette bir gün olucak ben katılabilrim

Dostlar Eskiden Bilgilere Erişmek Zordu Bilgiler İnternet İçerisinde Belli Bir Forum Veya Siteden Doğrudan Doğru Bir Şekilde Bulunamıyor Veya Düzgün Bir Şekilde Anlatılıp Verilemiyordu Şimdi İse Günümüzde Yapay Zeka Desteği İlede Her Türlü Bilgiye Erişmek Ve Basit Yoluyla Öğrenmek İyice Kolaylaştı Ben MMO Tarzı Gerçek Zamanlı Stratejik Savaş Oyunu Yapmak İçin Uğraşıyorum Amacım Piyasadaki Pay To Win P2W Oyunlarına Karşı Emek Oyunu Kurmak Paranın Değil Verilen Emeğin Hakkını Konuşturmak Benimde Çok Büyük Bir Bilgim Yok Bende Yeni Yeni Öğreniyorum Ve Organize Etmeye Çalışıyorum Fakat Yetemiyorum Sizlerin Desteği Gerekiyor Amacım Doğrudan Para Kazanmak Değil Globalde Türklerde Yapmış Dedirtmek Sizlerden Yardım İstiyorum Gerekse Modellemede 3D Tasarımda Gerekse Oyunun Çekirdeğini Oluşturacak Kodlamada yazılımda Gerekse Ses Oluşturmalarında Yardımınız Gerekiyor Bir Ekip Çalışmasıyla Bu İşe Tutunmak Gerekiyor Sizlere Doğrudan Bir Bakiye Veremem Çünkü Bende Kazanmıyorum Eğerki Bu Ekipte Yer Almak İsterseniz Bilgilerimizi Ortaya Koyarak Oyunumuzu Tamamlar Ve Piyasaya Sürerde Oyunumuz Tutarsa Gelirlerden En İyi Şekilde Hepimiz Yine Emeklerimizin Karşılığını Alarak Yararlanırız

Unutmayınki Doğrudan Tek Bir Kişiden Bir Beklenti Arayışında Olmak Bizlere bir şey Kazandırmaz Başarı Ancak Başarılar Olarak Bir Amacı Başarmak Üzere Konuşlandırılıyorsa Başarı Sayılır.

Bir Amacı Başaramayan Başarı Ancak Adıyla Kalır Komutan Yoksa Orduda Yoktur Ordu Yoksa Komutanda Yoktur..

Ben Sizlere Emeklerinize Karşı Haklarınızı Sunmayacağım Demiyorum Ben Sizlere Bu Hakların Bendede Olmadığını Ancak Bir Arada Bir Sabır İle Ekipçe İlerlersek Bu Hakların Bizlere Fazlasıyla Döneceğini Diyorum Eğerki Dediklerime Katılırsanız Msg'den Yardımcı Olabileceğiniz Alanı Bana Yazarak Ulaşabilirsiniz Bu Başarı Ve Getiri Hepimizin Olsun. Ama Başaralım Boş Durmayalım Birşeyleri Başarmak İçin Çabalayalım
ilk proje olarak mmo strateji oyunu yapmak çok mümkün değil hocam

Yani hedefim oldukça basit 3D Görüntülü Dediğime Bakmayın Tepeden Yan Bakış Olucak Belki 2D Olarak Devamda Edebiliriz Ve Basit Bir Proje Cidden Bunun Daha Basiti Mario Gibi bir şey Zaten
Mario hakkındaki şu yorumdan anladığım oyun kültürünüzün pek olmadığı. Bence önce oyun kültürünüzü inşa etmek için bol bol okuyun ve oynayın.

Senin yaşlarında bende başlamıştım şuan liseyi bitireli 5 sene oluyor. Başlıyorsun bitmiyor,devamı gelmiyor. Ya o yazılımı, uygulamayı öğrenip oturup yapacaksın. Yada bastırıp parayı yaptıracaksın. Ben senin dediğin miktarların 2 katını yatırdım. Şu çok popüler olan supermarket simülatör oyunu varya. Ben onun aynının avm versiyonunu yapıyordum. Oyunun adı bile yokken projenin adını koydum temellleri attım ama maalesef. İstekle olmuyor sadece. Herşeyi ya sen biliceksin. Yada gerçekten bilen 1 2 kişiye sahip olacaksın.(Kimse bedavaya bir şey yapmaz bu devirde) Yada paran olacak. Başka oyunlarda denedim. Oyun prototiplerim hâlâ iskelet duruyor. Büyük şirketlerin neden her bölüm için ayrı ayrı adamları var ofisleri var. Başaramadığımda çözdüm.
Işin içine girdikce nekadar karmaşık olduğunu anlaşılıyor. Hele hatalar çıkmaya başladığında sövüp bıraktığım benimde oldu.

3D için modelleme konusunda destek olabilirim (bildiklerimi anlatmak; modelleme yapacak zamanım çok yok). Oyun konusunda daha basit düşüncelere girişmen gerektiğini düşünüyorum. Daha indie tarzında, kurduğun ekibi test etmeni gerektirecek tarzda şeyler çok daha yararına olur. MMO gibi büyük çaplı, belirli karakter ve her karakterin diğerlerinden çok bağımsız oynanış sunması gerekliliği, bayağı uç bir nokta. Bununla başlamamanız ekip adına iyi olur. Tecrübeyle zamanla halledebilirsin; ancak 1-2 yıl bu düşünceden uzaklaşmanı öneririm. Türkiye bu sektörde yeni yeni emeklemeye başladı. Buna kafanızda “Acaba olur mu?” diyebilmek bile bir artıdır. O yüzden “O olmaz, bu olmaz” diyenlerin çoğunluğuna bakmayın. Zaten yapmaya başladıktan sonra, kafanızdaki birçok şeyin olmayacağını görüp yolunuzu ona göre şekillendireceksiniz.

İlk bilgisayar oyunları, bilgisayarlar o zamanlar grafik desteklemediği için, metinsel di. En bilineni Star Trek. Bir de Tea Time. Komut satırı yada Terminalde yazışmaktan ibaretler di.
Sonraki bilgisayarlar renk desteklediği için kareler renklendirilerek çekiller belire biliyordu.

Daha sonraları çizimler ve resimler de destekleyen grafik ekranlar çıktı. Süper Mario gibi oyunlar türedi. Ama hiç bir dönem kolay olmadı.
Oyun motorları ile de kolay olmadı. Boyut atlandı sadece.

Bu kadar uzun tartışıyorsan bir şey meydana getiremediğinden. Oyunu yapmakla meşgul olsaydın, tartışmaya vaktin olmazdı. Çünkü çok zaman alır.
Seninkisi sadece hayalini kurmaktan ibaret.

Şimdi beni haksız çıkarmak istiyorsan, bunu boş lafla değil, bir tutulabilir yada oynanabilir sonuç ile yap.

ilk proje olarak mmo strateji oyunu yapmak çok mümkün değil hocam
parça parça yapıyorum hocam tek tek birleşiceknşekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk bilgisayar oyunları, bilgisayarlar o zamanlar grafik desteklemediği için, metinsel di. En bilineni Star Trek. Bir de Tea Time. Komut satırı yada Terminalde yazışmaktan ibaretler di.
Sonraki bilgisayarlar renk desteklediği için kareler renklendirilerek çekiller belire biliyordu.

Daha sonraları çizimler ve resimler de destekleyen grafik ekranlar çıktı. Süper Mario gibi oyunlar türedi. Ama hiç bir dönem kolay olmadı.
Oyun motorları ile de kolay olmadı. Boyut atlandı sadece.

Bu kadar uzun tartışıyorsan bir şey meydana getiremediğinden. Oyunu yapmakla meşgul olsaydın, tartışmaya vaktin olmazdı. Çünkü çok zaman alır.
Seninkisi sadece hayalini kurmaktan ibaret.

Şimdi beni haksız çıkarmak istiyorsan, bunu boş lafla değil, bir tutulabilir yada oynanabilir sonuç ile yap.
Yapıyorum zaten şuanda oyun senaryosunu neredeyse komple yaptım hesaplamasına kadar şimdi modelleri oluşturuyor ve parça parça yapmaya çalışıyorum kaldıki oyun yapıyorum diye burada 2 cümle yazamayacak kadar o konuda aktif olacak değilim:D

parça parça yapıyorum hocam tek tek birleşiceknşekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yapıyorum zaten şuanda oyun senaryosunu neredeyse komple yaptım hesaplamasına kadar şimdi modelleri oluşturuyor ve parça parça yapmaya çalışıyorum kaldıki oyun yapıyorum diye burada 2 cümle yazamayacak kadar o konuda aktif olacak değilim:D
Büyük başlamışsın. Küçük (kısa) oyunlarile başlayıp, önce biraz ısınmalıydın. Şimdi geri dönüş olmaz, devam et.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,211
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri