Neler Yeni

Oyun Yapmak İstiyorum Ancak Aklımda Sorular Var

gxx#

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Giray Yaşar
Merhabalar ben 13 yaşındayım. Bilgisayar oyunları ve yazılımlara uzun zamandır ilgim var. Artık bu ilgimi işe yarayacak bir şeye dönüştürmek istiyorum. Oyun yapmak istiyorum ama şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Unity üzerinden mobil oyun yapmak üzerine fikirlerim var. Kodlama dili öğrenmek zorunda mıyım? Zorundaysam hangilerini önerirsiniz? Bir keresinde Python öğrenme işine kalkışmıştım ama nedense programa sayı tanımlayamıyordum sayı yazdığımda hata veriyordu uzun süre neden olduğunu araştırdım ama nedenini bulamadım bu yüzden pythondan soğudum ve uzun süre bu konuları unuttum. Tekrar başlamak istiyorum ama ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,669
İsim
misfit
Merhabalar ben 13 yaşındayım. Bilgisayar oyunları ve yazılımlara uzun zamandır ilgim var. Artık bu ilgimi işe yarayacak bir şeye dönüştürmek istiyorum. Oyun yapmak istiyorum ama şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Unity üzerinden mobil oyun yapmak üzerine fikirlerim var. Kodlama dili öğrenmek zorunda mıyım? Zorundaysam hangilerini önerirsiniz? Bir keresinde Python öğrenme işine kalkışmıştım ama nedense programa sayı tanımlayamıyordum sayı yazdığımda hata veriyordu uzun süre neden olduğunu araştırdım ama nedenini bulamadım bu yüzden pythondan soğudum ve uzun süre bu konuları unuttum. Tekrar başlamak istiyorum ama ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Unity için C# öğrenmen gerek. Unreal Engine'de ise C++, Javascript vs. Unreal Engine'de blueprint denen bir olay var. Kodlama yapmadan oyun yapabiliyorsun, hazır kodla yani. Ama onun da bir mantığı var direk yazmayla olmuyor. Ayrıoca dil de bilmen gerekiyor.

gxx#

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Giray Yaşar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Unity için C# öğrenmen gerek. Unreal Engine'de ise C++, Javascript vs. Unreal Engine'de blueprint denen bir olay var. Kodlama yapmadan oyun yapabiliyorsun, hazır kodla yani. Ama onun da bir mantığı var direk yazmayla olmuyor. Ayrıoca dil de bilmen gerekiyor.
İngilizcem iyi okuduğumu anlarım. Unity mi önerirsiniz Unreal Engine mi?

gxx#

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Giray Yaşar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki mobil oyunlara mı pc oyunlarına mı odaklanmamı önerirsiniz?

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Güzel bir şey yapmak istiyorsan dilleri öğrenmek zorundasın. Unity başlangıç için iyi ya da Unreal engine ilede başlayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki mobil oyunlara mı pc oyunlarına mı odaklanmamı önerirsiniz?
Ona sen karar vereceksin. Pc oyunları yaparsan reklamları daha pahalı ve zor olur. Mobil için İOS ve Android olarak ayrılır. İos da hesap açmak 100 dolar Android için ise 20 dolar gerekiyor.

Asfalt Osman

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Umut
Instagram
Ergelenu
Discord
Asfalt Osman #2131
Kaça gidiyosun

gxx#

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Giray Yaşar

gxx#

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Giray Yaşar
Güzel bir şey yapmak istiyorsan dilleri öğrenmek zorundasın. Unity başlangıç için iyi ya da Unreal engine ilede başlayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ona sen karar vereceksin. Pc oyunları yaparsan reklamları daha pahalı ve zor olur. Mobil için İOS ve Android olarak ayrılır. İos da hesap açmak 100 dolar Android için ise 20 dolar gerekiyor.
Hesap oluşturmak derken mesela play store'a uygulama yükleyebilmek için mi 20 Dolar vermem gerekiyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom