Oyunlarda ping neye göre hesaplanır?

Sasageyo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
227
3 tane sorum var pingle ilgili

1 Ping neye göre hesaplanır? (Mbps ye göre falan mı?)

2 Mesela Türkcell in 50 tl lik paketi ile 130 tl lik paketi arasında ping farkı var mıdır

3 Kablo ile bağlanırsak pingimiz Wi-Fi ye göre azalır mı?

2 Mesela Türkcell in 50 TL lik paketi ile 130 TL lik paketi arasında ping farkı var mıdır

Kablo ile bağlanmak pingi azaltır.
Bildiğim kadarıyla bulunduğun konumun oyuncu sunusunun bulunduğu lokasyona ne kadar uzaksa o kadar pingin artıyor.
Örnek : LoL TR eskiden sunucusu İstanbul'da değildi ve 50-70 ms alırdık. İstanbul'a geldi şuanda 9-16ms arası alıyorum

1-Modem ile bilgisayarın arasındaki bağlantı süresi(yanlış biliyor olabilirim)
2-50TL lik paketin altyapısı ADSL 130TL lik paketin altyapısı VDSL veya fiber ise değişir.
3-Azalır.

2-50TL lik paketin altyapısı ADSL 130TL lik paketin altyapısı VDSL veya fiber ise değişir.
3-Azalır.
1- yani ozaman modem iyiyse ping az oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3-Azalır.
peki kablo ile bağlanırsam modemin iyiliği etki eder mi?

1-Pimg pcden modeme modemden bağlandığın yerin serverına gidiş geliş süresi
2-Yoktur
3-Kablo ile bağlamak pingi azaltır.

2 Mesela Türkcell in 50 TL lik paketi ile 130 TL lik paketi arasında ping farkı var mıdır

MBPS'ye göre değil altyapına göre değişebilir ve kablo ile bağlantına. 6MBPS net ile şuan PUBG Avrupa serverlerinde 60 pingle oynuyorum 45 bile görüyorum.

1-Pimg pcden modeme modemden bağlandığın yerin serverına gidiş geliş süresi
2-Yoktur
3-Kablo ile bağlamak pingi azaltır.
peki kablo ile bağlanırsam modemin iyiliği pinge etki eder mi? ve kablonun uzunluğu dezavantaj mı?(mesela 5metrelik kablo ile 10 metrelik kablo arasında performans farkı olur mu?)

1- modeme nasıl bağlandığına bağlı, kablo ile bağlıysa değerler daha stabil olur ve daha az ping alırsınız
2- ben 16mbps lik adsl kullanıyorum ping değerlerim internette 13 gözüküyor CSGO da 46 ping alıyorum sabit, kullanılan pakete göre bu değerler çok değişmez
3- bina içi kablolara bağlı + altyapınızın durumu iyi olması önemli, altyapı kötüyse ping değerleri de kötü olur
4- modemin eski ise ping değerleri yeni modemlere göre daha fazladır, o yüzden kaliteli bir modem alınmalı ya da 5 yılda bir modem değiştirilmeli
aklıma gelenler şuan bunlar

1- modeme nasıl bağlandığına bağlı, kablo ile bağlıysa değerler daha stabil olur ve daha az ping alırsınız
2- ben 16mbps lik adsl kullanıyorum ping değerlerim internette 13 gözüküyor CSGO da 46 ping alıyorum sabit, kullanılan pakete göre bu değerler çok değişmez
3- bina içi kablolara bağlı + altyapınızın durumu iyi olması önemli, altyapı kötüyse ping değerleri de kötü olur
4- modemin eski ise ping değerleri yeni modemlere göre daha fazladır, o yüzden kaliteli bir modem alınmalı ya da 5 yılda bir modem değiştirilmeli
aklıma gelenler şuan bunlar
Türkcell geçmeyi düşünüyorum onların verdiği modem iyi midir?

Türkcell geçmeyi düşünüyorum onların verdiği modem iyi midir?
altyapı değerlerinizi atabilir misiniz? millenicom ve netspeed üzerinden sorgulayın

verdikleri modem iyi mi onu bilmiyorum

altyapı değerlerinizi atabilir misiniz? millenicom ve netspeed üzerinden sorgulayın

verdikleri modem iyi mi onu bilmiyorum
1609180345814.png

Geri