Merhaba dostlar 5080 alıcam ama sitelere baktığımda hepsinde rtx 5080 falan ama gmrselte palit yazıyor bu tedarikçi falanmı kart elime geldiğinde palit mi yazar çünki hiç hoş gözükmüyor
Ama anlamıyom reis bu kartı üreten firma nvidia değilmiknk palit bi marka nasıl asus saphire bi markaysa palit te bi marka
knkm nvidia ekran kartının chiplerini üretir asus palit saphire gibi markalarda chipleri nvidiadan tedarik edip ekran kartını üretirAma anlamıyom reis bu kartı üreten firma nvidia değilmi
Anladım reis ama bi değişiklik olmuyor anladığım kadarıyla dış görünüş hariç baktığım da palitinkiler çok kötü bi tasarıma sahip dimiknkm nvidia ekran kartının chiplerini üretir asus palit saphire gibi markalarda chipleri nvidiadan tedarik edip ekran kartını üretir
tasarım, marka kalitesi ve soğutma gibi farkları olurAnladım reis ama bi değişiklik olmuyor anladığım kadarıyla dış görünüş hariç baktığım da palitinkiler çok kötü bi tasarıma sahip
Sana da merhaba dostum, şöyle açıklayayım:Merhaba dostlar 5080 alıcam ama sitelere baktığımda hepsinde rtx 5080 falan ama gmrselte palit yazıyor bu tedarikçi falanmı kart elime geldiğinde palit mi yazar çünki hiç hoş gözükmüyor
Çok sağolun hocam keşke herkes sizin gibi açıklayıcı yazsa bende asusu beğendim sanırım ondan alıcam tekrar dan sağolun iyi gecelerSana da merhaba dostum, şöyle açıklayayım:
Palit, bir ekran kartı üreticisidir ve Nvidia'nın ürettiği RTX 5080 GPU çipini kullanarak kendi özel tasarımlarını yapar. Yani aslında RTX 5080 çipi tüm üreticilerde aynı ama soğutma sistemi, PCB tasarımı ve bazı teknik detaylar üreticiye göre değişir. Eğer "Founders Edition" yani Nvidia'nın kendi tasarladığı kartı istiyorsan, bu Türkiye'de imkansız globalde bile çok az stoğu bulunan kartlar bunlar yani onları düşünme. Palit, MSI, ASUS, Gigabyte gibi üreticilerin yaptığı kartlar da RTX 5080'dir, sadece tasarımları farklı olur. Eğer Palit markasını beğenmiyorsan, MSI, ASUS, Gigabyte gibi alternatif markalara bakabilirsin. Performans olarak fark olmaz, genellikle soğutma ve RGB tasarımı gibi detaylar değişir. Tasarımı hoşuna giden herhangi bir modeli alabilirsin. Şahsi önerim ASUS'lara yönelmen olur en iyi soğutmayı verebilen markalardan biri ASUS. Tasarımlarını da beğeniyorum şahsen