Çözüldü✓ Palit RTX 5060 Ti 16GB Alınır mı? Uzun Vadede Ne Kadar Mantıklı?

Hocam ülke çıldırmış vaziyette dediklerine göre de abd fiyatı üzerinden baktığımızdan yanlış hesaplıyormuşuz avrupa üzerinden hesaplayınca lansman fiyatı olduğu anlaşılıyormuş.
Son zamanlar delirdiğim için artık bilemiyorum. Doktor bile fayda sağlamadıysa beni düzeltecek tek şey refah

7 yıldır sorunsuz bir şekilde NVIDIA 1050 Ti Gaming X modelini kullanıyorum. Bence zamanının en iyi kartlarından biriydi. Bu yüzden, RTX 5060 Ti modelini de uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğimi düşünüyorum. Bunun dışında hazır sistem almamı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Sistemimdeki parçaların çoğu zaten yeni sayılır. Sıfırdan bir sistem toplamıyorum, sadece ekran kartımı yeniliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de, Palit markasının neden kötü olduğunu açıklar mısın lütfen? Sadece temp noise sorunları nedeniyle mi böyle söyledin?
1050 ti 7 yıl kullandıysan seni o kart 10 yıl götürür

Selamlar herkese,

Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ve şu an aklımda Palit GeForce RTX 5060 Ti 16GB INFINITY 3 modeli var.
Kullanım amacım tamamen oyun. Ne video edit yapacağım ne oyun geliştirme. Ayrıca 2K ya da 4K gibi yüksek çözünürlük hedefim yok, sadece 1080p’de yüksek ayarlarda oyun oynamak istiyorum.

AMD tarafına geçmeyi düşünmüyorum, tercihim net şekilde NVIDIA.

Bu kart hakkında merak ettiklerim:​

• Palit markası nasıldır? Soğutma – ses – kalite açısından sorun yaşayan oldu mu?
  • 16 GB VRAM, 1080p için fazla mı yoksa uzun vadede rahat ettirir mi?
  • Sizce 5060 Ti modeli uzun süre oyun oynarken beni götürür mü? (En az 3-4 yıl kafam rahat etsin istiyorum)
  • Fiyat/performans olarak şu an için mantıklı bir tercih mi, yoksa biraz daha beklenmeli mi?

Mevcut Sistemim:​

• Anakart: Asus PRIME A320M-K
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • RAM: G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) 3200MHz
  • Kasa: PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1011S
  • Güç Kaynağı: Cooler Master Elite V4 80Plus 600W

Şu anda 1080p’de yüksek ayarlarda yeni çıkan oyunları akıcı şekilde oynamak istiyorum. Alabileceğim en yüksek ekran kartı modeli 5060 Ti'dır, daha üst bir modele çıkmam mümkün değil.

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle Palit kullananlar varsa yorumlarını dört gözle bekliyorum.

Teşekkürler! 🙏
Palit 5060ti alabilirsin . Fakat fazla bütçen çıkarsa anakart ve işlemciyi değiştirmen önerimdir . Birazda olsa darboğaz sorunu yaşayabilirsin .

- palit kötü bir marka, techpowerupta çoğu incelemede temp noise olarak diğerlerine göre yüksek olduğunu görebilirsin, aynı şekil en giriş zotaklarda benzer durum var
- 16 gb vram 2k da dahi rahat ettirir fakat performans konusunda 4x mfg olmadan zorlanabilir
- 60 ti serisinin ömrünün 3-4 yıl olması zor, 3 yıl gitsin istiyorsan 70 serisine çık, bir şekil idare edersin 60 serisi ile ama native performans kurtarmayabilir

mevcut sistemine bakarsak tüm parayı gpuya gömmek yerine eldeki sistemi satıp bütçeyi birleştirip hazır sistem kovala, parça parça yükseltmeye kalkarsan maliyeti gereksiz artıyor, 1080p de kalacaksan 5060 lı bir hazır sistemle idare etmen daha makul, 5060 ti tek başına pahalı bir kart, zaten 7500f + 5060 yapsan e-spor klasman basit oyunlarda daha yüksek fps alırsın
PALİT Gamerock kullanıyorum ve şunu net söyliyim ASUS TUF dan daha iyi bir kart her anlamda, Abdullah abinin PALİT videosunu izleyin kendiside söylüyor zaten. Fiyatına göre performansı çok başarılı.

şuan için anakart ve işlemciyi değiştirmem mümkün değil
Hocam ama 21 k bütçede işlemci anakartı satıp bi 3 bin lira elde etseniz 24 bin olur . 24 e ryzen 5 5600 , b550 , rx7700xt alsanız daha mantıklı . Çünkü o işlemciyle o ekran kartından fazla verim alamassınız . Ha yakın zamanda değiştirecem diyorsanız am5 platformuna geçiş öncelik olsun .

PALİT Gamerock kullanıyorum ve şunu net söyliyim ASUS TUF dan daha iyi bir kart her anlamda, Abdullah abinin PALİT videosunu izleyin kendiside söylüyor zaten. Fiyatına göre performansı çok başarılı.
sadece en üst seviyesi iyi sayılabilecek bir markayı neden orta seviyeyle karşılaştırdın ki, gamerockun karşılığı tuf mu, sen 80 90 serisi almıyorsan zaten tepe soğutmaları göremezsin, ortalamada asus her türlü tokatlar, palitin vibrasyon yapan kartı asusla karşılaştırılmaz bile, 2 giriş seri palit kullandım 2 de giriş seri asus, asusun hangi serisi olursa olsun alınabilecek kıvamda, palitte hangi sogutma iyi giriş-orta seviyede?

al en basit örnek, 2 orta seviye karşılaştırması

1749478875672.webp

Hocam ama 21 k bütçede işlemci anakartı satıp bi 3 bin lira elde etseniz 24 bin olur . 24 e ryzen 5 5600 , b550 , rx7700xt alsanız daha mantıklı . Çünkü o işlemciyle o ekran kartından fazla verim alamassınız . Ha yakın zamanda değiştirecem diyorsanız am5 platformuna geçiş öncelik olsun .
AMD ekran kartı almayı düşünmüyorum mevcut işlemci ve anakart ile 5060 Ti modeli uyumlu şekilde çalışıyor olarak gözüküyor araştırdığımızda o yüzden verim kaybı yaşayacağımı sanmıyorum

evet kullandım ve hala daha kullanmaya devam ediyorum ama malum güncel oyunlar için yeterli olmuyor artık
5060TI ilaç gibi gelir, Ardından sana önerim en ama en kısa sürede ramlerini 32 yapman. 2060 ve Ryzen 5 5600 ikilisi ile uzun yıllardır 16gb kullanıyordum, yakın zamanda 16gb ram artık benim için yetersiz gelmeye başlamıştı (Youtube, edit, render, oyun için kullanıyorum bilgisayarı) bu nedenle 32GB'a geçtim.. En basit örneklemeyle Valorant'ta 300'ü görmeyen FPS'lerim şuanda 360-400 civarında dolaşıyor, Masaüstü hızında inanılmaz bir hızlanma ve render sürelerinde çok ciddi kısalma söz konusu.

Eğer varsa bütçe yaratabilirsen İşlemci Anakart Ram üçlüsünü satıp upgrade edebilirsin belki AM5'e geçmek üçünü sattığın taktirde çok daha mantıklı olur.. Eğer Ekran kartı dışında bütçen yoksa yada oldukça az ise ve hızlı bir performans geribildirimi almak istiyorsan ramleri 32'ye çıkarmanı şiddetle tavsiye ederim.

5060TI ilaç gibi gelir, Ardından sana önerim en ama en kısa sürede ramlerini 32 yapman. 2060 ve Ryzen 5 5600 ikilisi ile uzun yıllardır 16gb kullanıyordum, yakın zamanda 16gb ram artık benim için yetersiz gelmeye başlamıştı (Youtube, edit, render, oyun için kullanıyorum bilgisayarı) bu nedenle 32GB'a geçtim.. En basit örneklemeyle Valorant'ta 300'ü görmeyen FPS'lerim şuanda 360-400 civarında dolaşıyor, Masaüstü hızında inanılmaz bir hızlanma ve render sürelerinde çok ciddi kısalma söz konusu.

Eğer varsa bütçe yaratabilirsen İşlemci Anakart Ram üçlüsünü satıp upgrade edebilirsin belki AM5'e geçmek üçünü sattığın taktirde çok daha mantıklı olur.. Eğer Ekran kartı dışında bütçen yoksa yada oldukça az ise ve hızlı bir performans geribildirimi almak istiyorsan ramleri 32'ye çıkarmanı şiddetle tavsiye ederim.
açıklayıcı yorumun için teşekkürler öncelikle söylediğiniz 3'lüyü değiştirme gibi bir şansım yok şuan için uzun yıllar (3-4 yıl) belirtmiş olduğum sistemi kullanmak zorundayım

AMD ekran kartı almayı düşünmüyorum mevcut işlemci ve anakart ile 5060 Ti modeli uyumlu şekilde çalışıyor olarak gözüküyor araştırdığımızda o yüzden verim kaybı yaşayacağımı sanmıyorum
Sen bilirsin .

Geri