Çözüldü✓ Palit RTX 5060 Ti 16GB Alınır mı? Uzun Vadede Ne Kadar Mantıklı?

Pasha41

80+
Reaksiyon skoru
7
Selamlar herkese,

Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ve şu an aklımda Palit GeForce RTX 5060 Ti 16GB INFINITY 3 modeli var.
Kullanım amacım tamamen oyun. Ne video edit yapacağım ne oyun geliştirme. Ayrıca 2K ya da 4K gibi yüksek çözünürlük hedefim yok, sadece 1080p’de yüksek ayarlarda oyun oynamak istiyorum.

AMD tarafına geçmeyi düşünmüyorum, tercihim net şekilde NVIDIA.

Bu kart hakkında merak ettiklerim:​

• Palit markası nasıldır? Soğutma – ses – kalite açısından sorun yaşayan oldu mu?
  • 16 GB VRAM, 1080p için fazla mı yoksa uzun vadede rahat ettirir mi?
  • Sizce 5060 Ti modeli uzun süre oyun oynarken beni götürür mü? (En az 3-4 yıl kafam rahat etsin istiyorum)
  • Fiyat/performans olarak şu an için mantıklı bir tercih mi, yoksa biraz daha beklenmeli mi?

Mevcut Sistemim:​

• Anakart: Asus PRIME A320M-K
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • RAM: G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) 3200MHz
  • Kasa: PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1011S
  • Güç Kaynağı: Cooler Master Elite V4 80Plus 600W

Şu anda 1080p’de yüksek ayarlarda yeni çıkan oyunları akıcı şekilde oynamak istiyorum. Alabileceğim en yüksek ekran kartı modeli 5060 Ti'dır, daha üst bir modele çıkmam mümkün değil.

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle Palit kullananlar varsa yorumlarını dört gözle bekliyorum.

Teşekkürler! 🙏

Son düzenleme:
Hocam palit iyidir üzmez 5060 ti 16 gb tercih etmek mantıklı vramde uzun vaadede rahat ettirir oyunlarda darboğaz yaşatmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende 9060xt ve 5060 ti 16 gb de karar aşamasındayım

Selamlar herkese,

Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ve şu an aklımda Palit GeForce RTX 5060 Ti 16GB modeli var.
Kullanım amacım tamamen oyun. Ne video edit yapacağım ne oyun geliştirme. Ayrıca 2K ya da 4K gibi yüksek çözünürlük hedefim yok, sadece 1080p’de yüksek ayarlarda oyun oynamak istiyorum.

• Palit markası nasıldır? Soğutma – ses – kalite açısından sorun yaşayan oldu mu?
  • Sizce 5060 Ti modeli uzun süre oyun oynarken beni götürür mü? (En az 3-4 yıl kafam rahat etsin istiyorum)
  • Fiyat/performans olarak şu an için mantıklı bir tercih mi, yoksa biraz daha beklenmeli mi?

Şu anda 1080p’de yüksek ayarlarda yeni çıkan oyunları akıcı şekilde oynamak istiyorum. Alabileceğim en yüksek ekran kartı modeli 5060 Ti'dır, daha üst bir modele çıkmam mümkün değil.

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle Palit kullananlar varsa yorumlarını dört gözle bekliyorum.

Teşekkürler! 🙏
- palit kötü bir marka, techpowerupta çoğu incelemede temp noise olarak diğerlerine göre yüksek olduğunu görebilirsin, aynı şekil en giriş zotaklarda benzer durum var
- 16 gb vram 2k da dahi rahat ettirir fakat performans konusunda 4x mfg olmadan zorlanabilir
- 60 ti serisinin ömrünün 3-4 yıl olması zor, 3 yıl gitsin istiyorsan 70 serisine çık, bir şekil idare edersin 60 serisi ile ama native performans kurtarmayabilir

mevcut sistemine bakarsak tüm parayı gpuya gömmek yerine eldeki sistemi satıp bütçeyi birleştirip hazır sistem kovala, parça parça yükseltmeye kalkarsan maliyeti gereksiz artıyor, 1080p de kalacaksan 5060 lı bir hazır sistemle idare etmen daha makul, 5060 ti tek başına pahalı bir kart, zaten 7500f + 5060 yapsan e-spor klasman basit oyunlarda daha yüksek fps alırsın

- palit kötü bir marka, techpowerupta çoğu incelemede temp noise olarak diğerlerine göre yüksek olduğunu görebilirsin, aynı şekil en giriş zotaklarda benzer durum var
- 16 gb vram 2k da dahi rahat ettirir fakat performans konusunda 4x mfg olmadan zorlanabilir
- 60 ti serisinin ömrünün 3-4 yıl olması zor, 3 yıl gitsin istiyorsan 70 serisine çık, bir şekil idare edersin 60 serisi ile ama native performans kurtarmayabilir

mevcut sistemine bakarsak tüm parayı gpuya gömmek yerine eldeki sistemi satıp bütçeyi birleştirip hazır sistem kovala, parça parça yükseltmeye kalkarsan maliyeti gereksiz artıyor, 1080p de kalacaksan 5060 lı bir hazır sistemle idare etmen daha makul, 5060 ti tek başına pahalı bir kart, zaten 7500f + 5060 yapsan e-spor klasman basit oyunlarda daha yüksek fps alırsın
7 yıldır sorunsuz bir şekilde NVIDIA 1050 Ti Gaming X modelini kullanıyorum. Bence zamanının en iyi kartlarından biriydi. Bu yüzden, RTX 5060 Ti modelini de uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğimi düşünüyorum. Bunun dışında hazır sistem almamı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Sistemimdeki parçaların çoğu zaten yeni sayılır. Sıfırdan bir sistem toplamıyorum, sadece ekran kartımı yeniliyorum.

7 yıldır sorunsuz bir şekilde NVIDIA 1050 Ti Gaming X modelini kullanıyorum. Bence zamanının en iyi kartlarından biriydi. Bu yüzden, RTX 5060 Ti modelini de uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğimi düşünüyorum. Bunun dışında hazır sistem almamı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Sistemimdeki parçaların çoğu zaten yeni sayılır. Sıfırdan bir sistem toplamıyorum, sadece ekran kartımı yeniliyorum.
Bir de, Palit markasının neden kötü olduğunu açıklar mısın lütfen? Sadece temp noise sorunları nedeniyle mi böyle söyledin?

Palit markası nasıldır? Soğutma – ses – kalite açısından sorun yaşayan oldu mu?
(Gainward ile aynı ürünler olduğunu belirterek başliyim)
Modelinden modeline, hatta GPU dan GPU ya değişir. Palit dual ve Sonunda III ibaresi geçen modeller, fiyattan bağımsız pek iç açıcı değil. Özellikle palit Dual/gainward ghost berbat.
5060 Ti dan bahsediyorsan %90 ihtimalle İnfinity III dür.
1749345083850.webp

5070 e nazaran sıcaklıklar kötü değil ancak bunun sebebi 5060 Ti ın gücü pipetle çekmesinden dolayı. 3 fanlı bir karta göre sıcak çalışıyor. (hotspot bunun kanıtı)
16 GB VRAM, 1080p için fazla mı yoksa uzun vadede rahat ettirir mi?
2K için bile yeterli. 1080P için fazla fazla yeterli. Hele birde optimize özürlü oyunlar varken.
Sizce 5060 Ti modeli uzun süre oyun oynarken beni götürür mü? (En az 3-4 yıl kafam rahat etsin istiyorum)
Tamamen kullanımına bağlı. Ultra dan kısmam dersen DLSS veya Frame Gen ile idare edersin. Ultra değil very high oynarım dersen 7 seneye kadar kullanırsın. Millet ömür konusunda felaket tellalı olmayı seviyor.
Fiyat/performans olarak şu an için mantıklı bir tercih mi, yoksa biraz daha beklenmeli mi?
Beklemen konusunda bir şey diyemem. "Dün daha ucuzdu, bugün al yarın daha pahalı olacak" durumu her zaman var.
AMD tercih etmiyorum demişsin. Bu yüzden elindeki tek mantıklı seçenek bu oluyor.

Hocam palit iyidir üzmez 5060 ti 16 gb tercih etmek mantıklı vramde uzun vaadede rahat ettirir oyunlarda darboğaz yaşatmaz.

bende 9060xt ve 5060 ti 16 gb de karar aşamasındayım
Arada 5 k fark olsa 9060xt derim ama aradaki far az 5060ti al

Arada 5 k fark olsa 9060xt derim ama aradaki far az 5060ti al
Kafa kafayalar fps de değer gibi görmüyorum 9060xt şaşırtıcı şekilde serin çalışıyor 5060ti göre garip gelmişti başta 😂

Kafa kafayalar fps de değer gibi görmüyorum 9060xt şaşırtıcı şekilde serin çalışıyor 5060ti göre garip gelmişti başta 😂
Kral hic yeni nesil oyun testine baktinmi rt gomulu oyunlarda kotu tensor core az evet normal sicaklik daha az ama bellek sicakligi fazla bu seferde

Kral hic yeni nesil oyun testine baktinmi rt gomulu oyunlarda kotu tensor core az evet normal sicaklik daha az ama bellek sicakligi fazla bu seferde
Ben fps oyuncusuyum iki markada teknolojilerini kullanmıyorum saf kas gücü gerekli bana Nvidia hala pahalı AMD de öyle şekilde fiyatlar düşmeli .

Selamlar herkese,

Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ve şu an aklımda Palit GeForce RTX 5060 Ti 16GB INFINITY 3 modeli var.

Teşekkürler! 🙏
1. palit markası iyidir genelde ucuz/orta kalite kartlar üretir ses seviyesi olarak fena değildir.
2. 16gb vram her türlü iyidir azı fazlası yok :D
3. oynayacağın oyunlara bağlı 3 senede götürür 5 sene de götürür zaten 5060 Tİ , 4060 Tİ den daha iyi olduğu için ve dlss4 ve mfg ye sahip olduğu için daha ömrü uzun.
4. fp olarak çok mantıklı değil hala fiyatının bir tık daha düşük olmasını savunuyorum fakat alınır alınabilecek bir kart onun yerine 9060XT de bakılabilir bütçe sorunu çekecekseniz.

inno3d alma Palitin 3 fanlı 16 lık versiyonu olabilir.
bende onu düşünüyorum şuan için teşekkürler yorumun için.

1. palit markası iyidir genelde ucuz/orta kalite kartlar üretir ses seviyesi olarak fena değildir.
2. 16gb vram her türlü iyidir azı fazlası yok :D
3. oynayacağın oyunlara bağlı 3 senede götürür 5 sene de götürür zaten 5060 Tİ , 4060 Tİ den daha iyi olduğu için ve dlss4 ve mfg ye sahip olduğu için daha ömrü uzun.
4. fp olarak çok mantıklı değil hala fiyatının bir tık daha düşük olmasını savunuyorum fakat alınır alınabilecek bir kart onun yerine 9060XT de bakılabilir bütçe sorunu çekecekseniz.
9060xt ile 5060ti arasında ki fiyat farkı 3 bin tl 18 veren 21 de verir o çok problem değil teşekkürler yorumun için.

Sadece oyun içinse 9060 XT alın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,118
Üyeler
183,064
Son üye
bugra34
Geri