Papara hesap onaylayamıyorum

MAH0A

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
800
Yeni Ehliyet ile doğrulama yapmak istiyorum fakat kabul etmiyor ve hata veriyor. Kimlik ile doğrulama yapmak istemiyorum (güvenemediğim için / güvenliği hakkında bilgim yok). Ne yapmalıyım?

Yeni Ehliyet ile doğrulama yapmak istiyorum fakat kabul etmiyor ve hata veriyor. Kimlik ile doğrulama yapmak istemiyorum (güvenemediğim için / güvenliği hakkında bilgim yok). Ne yapmalıyım?
Mecburi kimlikle onaylamalısın galiba o zaman güven konusunda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum forumda bir sürü kişi onaylatmış kullanıyordur bende dahil.

Mecburi kimlikle onaylamalısın galiba o zaman güven konusunda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum forumda bir sürü kişi onaylatmış kullanıyordur bende dahil.
O zaman neden öyle bir seçenek koymuşlarki? Şimdi baktım da çoğu kişi kimlikle onaylatmış. Sanırım başka yol gözükmüyor.

O zaman neden öyle bir seçenek koymuşlarki? Şimdi baktım da çoğu kişi kimlikle onaylatmış. Sanırım başka yol gözükmüyor.
Yani zaten sizin kimlik bilginizi bulmak isteyen kişiler çok zorlanmadan bulabilirler zaten kimlik bilgilerimiz çoktan leaklendi.

Bendede oldu çok net çekmelisin fotoğrafı

Müşteri hizmetleri ile görüştüm. Teknik hatadan kaynaklıymış. Direk çözüldü.

Olay şu, bundan 2 ay önce paparayı şok sağlam patlattılar. Bir kaç kurnaz site kuruyorlar covid maddi destek sitesi diye. Millete ulaşıyorlar sms yada whatsappla tabi bilgileri ellerinde olanla kişilerde. Sonra kişilere olta atıp destekten faydalanın diyorlar. Oltalama geldiğinde kişilerin kendi iban numaralarına 5-10 TL para gönderiyorlar. Tabi şimdi adam bankasına 5-10 tl gönderen dolandırıcımı olur düşüncesiyle düşünemiyor ve diyor ki sonra bu parayı şimdi bizim bu IBAN numarasına açıklamaya bu numarayı yazarak gönderin.

O sırada bu kişiler iletişimde olduğu kişiler adına çıktan papara hesabı açmış oluyorlar ve sadece paparanın doğrulama eksikliği hesabı aç, tc kimlik numaranı ver, telefonu ve emaili onayla olayı olduğu için en son kısıtlı limitleri açıp FULL AKTİVASYON için papara banka hesabına, papara kullanıcısının kendi bankasından bir para göndermesini istiyor. Tabi bu hesap sahibi gerçekse bu kişi üzerinden para gelmesi tamamen TAMAM ABİ ADAM DOĞRU BAK KENDİ HESABINA DA PARA GÖNDERDİ algısı sebebiyle çalışmaktaydı

Neyse bu amcamlar/teyzemler bacımlar/kardeşlerim tutup bu parayı ibana dediği açıklama ile gönderince onlara kendi papara hesaplarını elleriyle teslim edip istedikleri gibi at koşturmalarını sağladılar :)

Eee bundan sonra ne yapsın papara, artık ellerinle tut iki yanağından ayır bi iyice bakacam demediği yeridir. :D
NOT: PAPARA BDDK onaylı bir sistemdir birde tosuncuğun o kadar para hortumlaması sırasında hizmet verip tosuncuk sayesinde büyüyen bir sistemdir :)

Geri