Neler Yeni

Öneri Para nasıl biriktirilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Yusufcan Koçkaya
merhabalar öncelikle.
Uyguladığınız bir yöntem var mıdır veya artan para elimize geçtiği gibi dolara veya altına atmak mantıklı mıdır? Nasıl bir yöntem izliyorsunuz?
Para biriktirirken nasıl erimesini engelleyebilirim?

Son düzenleme:

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,400
İsim
Kaan
merhabalar öncelikle.
Uyguladığınız bir yöntem var mıdır veya artan para elimize geçtiği gibi dolara veya altına atmak mantıklı mıdır? Nasıl bir yöntem izliyorsunuz?
Cimri olarak her şey çözülüyor kötü bir alışkanlık gibi görülebilir ama hiç bir şeye harcamıyorum ben biriktirmek için.
Tabii yatırım yapmazsan değer kaybedebiliyor.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Doları geçte altın üstünden biriktircek isen uzun vadeli o paraya dokunmayacak olmalısın ve üstüne eklemelisin haliyle. Öbür türlü para biriktirmek basit, tutumlu olucak harcamalarını olabildiğince kısıcaksın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Yusufcan Koçkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cimri olarak her şey çözülüyor kötü bir alışkanlık gibi görülebilir ama hiç bir şeye harcamıyorum ben biriktirmek için.
Tabii yatırım yapmazsan değer kaybedebiliyor.
Yiyecek hariç ben de kısıyorum harcamalarımdan. Fakat ay sonu param arttığında bir şey alma isteği duyuyorum ,

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,400
İsim
Kaan
Yiyecek hariç ben de kısıyorum harcamalarımdan. Fakat ay sonu param arttığında bir şey alma isteği duyuyorum ,
İraden iş yapsın biraz o halde :D. Zaten tutumluluk ordan gelir.
Bir ara o akdar abarttım ki okulda adım "para harcamayan adam" diye çıktı yani :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir ara o akdar abarttım ki okulda adım "para harcamayan adam" diye çıktı yani :D
3 yıldır okul kantininden bir şey almıyorum mesela

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ben borç ödüyorum. Para biriktirmiyorum. Bir şey alacaksam taksit yapıyorum. Daha büyük bir şey alacaksam kredi çekiyorum. Borçsuz mal sahibi olunmuyor. Zaten ekonomi o kadar b.ktan ki taksitler eriyip gidiyor. Şu anda evimin kredisi için aylık 3500 lira ödüyorum. 10 sene kredi çektim, daha 4 senesi var. Eğer kirada otursaydım şimdi 20 bin lira kira ödeyecektim. Arabamı da, motorumu da kredi ile aldım. Geri kalan ufak tefek şeyleri de hep taksitle alıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Yusufcan Koçkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

3 yıldır okul kantininden bir şey almıyorum mesela
Tutumlu olmak iyidir hocam da siz abartmişsiniz gibi geldi sadece ayarı kaçırmamak lazimt

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,400
İsim
Kaan
Ben borç ödüyorum. Para biriktirmiyorum. Bir şey alacaksam taksit yapıyorum. Daha büyük bir şey alacaksam kredi çekiyorum. Borçsuz mal sahibi olunmuyor. Zaten ekonomi o kadar b.ktan ki taksitler eriyip gidiyor. Şu anda evimin kredisi için aylık 3500 lira ödüyorum. 10 sene kredi çektim, daha 4 senesi var. Eğer kirada otursaydım şimdi 20 bin lira kira ödeyecektim. Arabamı da, motorumu da kredi ile aldım. Geri kalan ufak tefek şeyleri de hep taksitle alıyorum.
Şu olayı yıllar önce babam anlasaydı işler daha mantıklı olurdu işte sizin tam tersi durumdayız bizde.

Tutumlu olmak iyidir hocam da siz abartmişsiniz gibi geldi sadece ayarı kaçırmamak lazimt
Valla böyle başladım ben biriktirmeye ama okul kantini işi harbiden mantıksız yani evden getiriyorum ben.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Yusufcan Koçkaya
ben de aynısını yapmak istiyorum yani ev araba olarak değil de teknolojik ürün ve motor olarak . fakat öğrenci olduğum için kredi kartı limiti 2k yı geçmiyor 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Abdullah Çetin
merhabalar öncelikle.
Hocam, kendim bir fikir sunmayacağım..
Sadece, asıl soru şu olmalı..
Para birikirken nasıl erimesini engellerim..?

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Yusufcan Koçkaya
Şu olayı yıllar önce babam anlasaydı işler daha mantıklı olurdu işte sizin tam tersi durumdayız bizde.

.
maalesef aynı durum

Hocam, kendim bir fikir sunmayacağım..
Sadece, asıl soru şu olmalı..
Para birikirken nasıl erimesini engellerim..?
bu soruyu da başlığa ekliyorum

Satriani

80+ Bronze
merhabalar öncelikle.
Öncelikle dolar bir yatırım aracı değil, arbitraj yapmak için kulllanılması daha mantıklı. Şu an TR şartlarında da küçük paralarla altın almak artık eskisi gibi kolay değil maalesef. Eğer yine de risksiz birikimse amaç mesela borsada ALTIN S1 sertifikası var ve daha küçük paralarla düzenli alınabilir. Bunun dışında da şu an gümüş TR şartlarında daha kolay birikim yapılabilecek bir enstrüman. (YTD)

Top Bottom