Windows defender yeterli bence bn malwerbytes kulanıyorum deneme sürumu bana yetoyorMcAfee aboneliğimin sonuna yaklaşıyorum ve değiştirmeyi düşünüyorum. Toplamda 3-4 cihaz kullanacak. Hangisini tercih etmeliyim?
Kaspersky free veya Comodo IS kullanabilirsin ücretsiz olarak.
Ücretsiz antivirüslere güvenmiyorum neden birisi bir ürünü bedavaya verir ki. Bedava üründe ürün kullanıcı olur.Ücretsiz AVG kullanıyorum gayet memnunum. Windows ise yıllarca piyasaya virüs salan bir firma olarak antivirüs sistemine gram güvenmiyorum.
KIS ilk defa duydum bir kısaltma filan mı yoksa bir marka mı? Performans konusunda nasıl?Comodo ve AVG'yi çıkartın, bunlar ücretsiz çözüme girer. Ücretli olarak KIS alternatifi mevcut. Bunun dışında Bitdefender, F-Secure gibi çözümlere de bakılabilir fakat en iyi tercih şüphesiz KIS'dir.
Kaspersky için söylüyorum tamamı ücretsiz değil çoğu iyi özelliği kısıtlanıyor. Veya da 30 günlük deneme sürümleri ücretsiz oluyor güvenebilirsin.Ücretsiz antivirüslere güvenmiyorum neden birisi bir ürünü bedavaya verir ki. Bedava üründe ürün kullanıcı olur.
Kaspersky anladım. Ben de büyük ihtimal onu alacağım. Windows defender konusu ise doğru hatta en çok güncelleme alan antivirüs o olabilir de firewall boş Windows'un.Microsoft kendi güvenlik yazılımı motorunda geçmişe kıyasla büyük iyileştirmeler yaptı ancak yine de yetersiz olduğu noktalar var. ''Microsoft Firewall'' diye anlatılan ağ güvenlik duvarı neredeyse hiçbir işe yaramıyor. Gerek antivirüsün, gerekse Firewall'un denge de olması gerekir. Firewall kafenin dışındaki güvenlik personeli, antivirüs ise içerideki güvenlik personelidir. (Olabilecek en basit tabir bu)
KIS = Kaspersky Internet Security
Size katılıyorum. Prpgramın FREE versiyonunu değil, paralı versiyonunu FREE kullanıyorum. O yüzden paralısını tavsiye ederim zaten. Ayrıca ücretsiz versiyonu kullanan arkadaşlarada tavsiyem arasıra bilgisayarlarını farklı programlarda taratmalarını öneririm.Ücretsiz antivirüslere güvenmiyorum neden birisi bir ürünü bedavaya verir ki. Bedava üründe ürün kullanıcı olur.