MematiBaş🚬
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
param güvende ile satmanı önermem.
Adam senden sistemi alır. Sonrasında içindeki parçaları değiştirebilir. Mesela sendeki çalışan işlemciyi alır, yerine bozuk olanı koyar.Nasıl bir sorun olabilir ?
THH bu işe karışmaz, direkt savcılığa gidip dolandırıcılık için suç duyurusunda bulunman gerekiyor, hatta sahibinden satış sözleşmesinde bile bu tarz durumlarda bizi bağlamaz direkt savcılığa başvurulması gerekir gibisinden yazılar var, durumu tamamen anlatacaksın sonra mahkeme işi v.s oluyor, durumu kanıtlamak da oldukça zor, bu yüzden çoğu kişi uğraşmıyor dolandırıcılar da bunu bildikleri için rahat rahat takılıyorlar, klavye, mouse, kulaklık cart curt ufak ürünler için tercih edilebilir belki ama komple sistem satıcı için çok riskli.Adam senden sistemi alır. Sonrasında içindeki parçaları değiştirebilir. Mesela sendeki çalışan işlemciyi alır, yerine bozuk olanı koyar.
Sonra da sana "bu bozuk iade ediyorum" der. Gönderdiğin sağlam sistem 3 gün sonra evine bozuk CPU ile iade edilir. THH ile uğraşırsın.
Dostum kargoya verirken videoya çek. Kargo kodu falan gözüksün. En iyisi bu şekilde olması. Yoksa bana dambıl geldi der foto atıp iade başlatabilir valla.Pc satmayı düşünüyorum da param güvende ile ödeme yapacağını söyledi karşı taraf. Güvenebilir miyim sisteme ?
THH bu işe karışmaz, direkt savcılığa gidip dolandırıcılık için suç duyurusunda bulunman gerekiyor, hatta sahibinden satış sözleşmesinde bile bu tarz durumlarda bizi bağlamaz direkt savcılığa başvurulması gerekir gibisinden yazılar var, durumu tamamen anlatacaksın sonra mahkeme işi v.s oluyor, durumu kanıtlamak da oldukça zor, bu yüzden çoğu kişi uğraşmıyor dolandırıcılar da bunu bildikleri için rahat rahat takılıyorlar, klavye, mouse, kulaklık cart curt ufak ürünler için tercih edilebilir belki ama komple sistem satıcı için çok riskli.
pc satacaksanız kesinlikle önce ibana para atsınlar yoksa sorun yaşarsınPc satmayı düşünüyorum da param güvende ile ödeme yapacağını söyledi karşı taraf. Güvenebilir miyim sisteme ?