Neler Yeni

Param güvende güvenli midir?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,717
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
6-7 senedir PC topluyorum satıyorum alıp satıyorum hiç öyle bir alışveriş yapamadım yapmam önermem alıcı için güvenli satıcı için vasat bir sistem tamamen alıcıyı koruyor en temiz ve güvenilir olan gelip görüp alıp parayı hesaba atması en baba yöntem budur

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
Elden sat abim

JSezar

80+ Silver
sakın param güvende ile satma.elden teslim etmeye çalış.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Nasıl bir sorun olabilir ?
Adam senden sistemi alır. Sonrasında içindeki parçaları değiştirebilir. Mesela sendeki çalışan işlemciyi alır, yerine bozuk olanı koyar.
Sonra da sana "bu bozuk iade ediyorum" der. Gönderdiğin sağlam sistem 3 gün sonra evine bozuk CPU ile iade edilir. THH ile uğraşırsın.

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Comol Ogga
Adam senden sistemi alır. Sonrasında içindeki parçaları değiştirebilir. Mesela sendeki çalışan işlemciyi alır, yerine bozuk olanı koyar.
Sonra da sana "bu bozuk iade ediyorum" der. Gönderdiğin sağlam sistem 3 gün sonra evine bozuk CPU ile iade edilir. THH ile uğraşırsın.
THH bu işe karışmaz, direkt savcılığa gidip dolandırıcılık için suç duyurusunda bulunman gerekiyor, hatta sahibinden satış sözleşmesinde bile bu tarz durumlarda bizi bağlamaz direkt savcılığa başvurulması gerekir gibisinden yazılar var, durumu tamamen anlatacaksın sonra mahkeme işi v.s oluyor, durumu kanıtlamak da oldukça zor, bu yüzden çoğu kişi uğraşmıyor dolandırıcılar da bunu bildikleri için rahat rahat takılıyorlar, klavye, mouse, kulaklık cart curt ufak ürünler için tercih edilebilir belki ama komple sistem satıcı için çok riskli.

kırmızışarapp

80+ Silver
Pc satmayı düşünüyorum da param güvende ile ödeme yapacağını söyledi karşı taraf. Güvenebilir miyim sisteme ?
Dostum kargoya verirken videoya çek. Kargo kodu falan gözüksün. En iyisi bu şekilde olması. Yoksa bana dambıl geldi der foto atıp iade başlatabilir valla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağırlık kısmından olayın anlaşılması lazım bence bu arada. Genelde böyle yerlerden satınca ağırlığa bakmıyorlar kargo şubeleri direk etiket yapistiriyorlar.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
THH bu işe karışmaz, direkt savcılığa gidip dolandırıcılık için suç duyurusunda bulunman gerekiyor, hatta sahibinden satış sözleşmesinde bile bu tarz durumlarda bizi bağlamaz direkt savcılığa başvurulması gerekir gibisinden yazılar var, durumu tamamen anlatacaksın sonra mahkeme işi v.s oluyor, durumu kanıtlamak da oldukça zor, bu yüzden çoğu kişi uğraşmıyor dolandırıcılar da bunu bildikleri için rahat rahat takılıyorlar, klavye, mouse, kulaklık cart curt ufak ürünler için tercih edilebilir belki ama komple sistem satıcı için çok riskli.

Param Güvende ile kulaklık satışı yapmıştım. 6 ay sonra THH kararıyla çözüldü.

Cihangir

80+ Gold
Pc satmayı düşünüyorum da param güvende ile ödeme yapacağını söyledi karşı taraf. Güvenebilir miyim sisteme ?
pc satacaksanız kesinlikle önce ibana para atsınlar yoksa sorun yaşarsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
M.Furkan Oduncu
Teşekkür ederim vazgeçtim bu şekilde satmaktan.

Top Bottom