Neler Yeni

Paramı nasıl katlayabilirim?

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Kardeşim bilmiyorsun sanırım kumarın haram olduğunu?
Ben kumar haram değil diye bir şey demedim. Dolar, euro veya altına yatırım yapmak helaldir demişsin. Para katlamak kumar olduğu için haram ama yatırım yapmak helal yani öyle mi? 😄 Yatırım yaparak paramı katladığım zaman arafta mı kalmış oluyorum?

Moren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Abdullah
30k yakın birikmişim var, nelere yatırım yapmalıyım? hisse aldım biraz fakat fazla bilgim olmadığı için pek güvenemiyorum kendime, neler tavsiye edersiniz?
Kendine yatırıp yap. Araştır, bilgi edin geliştir, tecrübe edin. Örnek oyun programlama,3D tasarım, animasyon yazılım vb. Paranı 100 katla sonra. Ama gerçekten yapacaksan, çabalayacaksan yap bunları
Saygılarla
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben kumar haram değil diye bir şey demedim. Dolar, euro veya altına yatırım yapmak helaldir demişsin. Para katlamak kumar olduğu için haram ama yatırım yapmak helal yani öyle mi? 😄 Yatırım yaparak paramı katladığım zaman arafta mı kalmış oluyorum?
Knki biraz araştır sonra formda bunları konuş.
Saygılarla

30k yakın birikmişim var, nelere yatırım yapmalıyım? hisse aldım biraz fakat fazla bilgim olmadığı için pek güvenemiyorum kendime, neler tavsiye edersiniz?
Pc den anliysan al-sat'ta yapabilirsin

NightWish2434

80+ Silver
Altın ezelinden beri ticari amaçla kullanılır. Borç verilir ve geriye alınır. Sanırım tarih okumuyorsun hiç. Ve altın dediğin gibi paranın değerini korur üstüne de bir miktar ekler. Asla onun bunun hakkından çalıp sana yedirmez. Kumarı haram yapanda budur. Fanatik müslüman değilim sadece kültürüm var.

Helal haram seçmek alıcının kararı ben neyin haram neyin helal olduğunu söyleyeyim de

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Altın ezelinden beri ticari amaçla kullanılır. Borç verilir ve geriye alınır. Sanırım tarih okumuyorsun hiç. Ve altın dediğin gibi paranın değerini korur üstüne de bir miktar ekler. Asla onun bunun hakkından çalıp sana yedirmez. Kumarı haram yapanda budur. Fanatik müslüman değilim sadece kültürüm var.

Helal haram seçmek alıcının kararı ben neyin haram neyin helal olduğunu söyleyeyim de
Bence önce okuduğunu anlamayı öğrenmek önemli.
Sen Altın, Euro, Dolar bunlar helal demişsin.
Adam bunların helal olduğu Kuran'da mı yazıyor demiş.
Sen Kumarın haram olduğunu bilmiyorsun galiba demişsin (????? Kumar nereden çıktı?)
Sonrada adama haram helal öğretiyorsun.
Garip.

redlove

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
.
en mantıklı hisse duruyor, altınla fln katlayamazsın, değerini bir miktar korur sadece (ytd)

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Sadettin Y
altın döviz paranın degerini korumaz, enflasyon karsısında minimum kayıp saglar sana. Eger paradan para kazanmak istiyorsan en güzel ve temizi ticaret. Ogrenci ve bos zamanın varsa sahibinden vs ölücülük yaparak takıl, piyasa fiyatının altında ürünler düşürmeye calış. Yeterli teknik bilgin varsa hasarlı ürünleri (bilgisayar parcaları, elektronik aletler, ev aletleri vs) evde kendi capında yenileyip temizleyip satabilirsin.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Ben bu dediklerinin çoğuna katılıyorum zaten. Fakat finansal konularda helale harama dayanarak tavsiyede bulunacaksak eğer, ne şekilde bulunduğumuza dikkat etmek gerekir. İslam'da belirsizliğe dayalı, şansa dayalı kâr elde etmek ve spekülasyon uygulamak haramdır. Yani özetle haksız kazanç elde etmek ve bunun için riske girmek haramdır. Bunu yaparken de birilerinin hakkını çalıp çalmamak farketmez. Şimdi sen diyorsun ki altın paranın değerini korur ve üzerine de biraz ekler. Yani paranın değerini korumasının haricinde kâr ettirir. E buradan elde ettiğin kâr haram değil mi o zaman? Bahsettiğin diğer dolar, euro gibi dövizler de aynı şekilde. Bunların kendi sabit değeri yok ki senin paranın değerini korusun. Hepsi değişken politikalar altında piyasanın durumuna göre değişiklik gösteren şeyler. İyi bir zamanlamayla ani döviz değişikliklerini yakaladığında çok güzel kârlar elde edebiliyorsun. Bunlar da mı helal yani şimdi? Önemli olan şey nasıl yatırım yaptığın değil, ne niyetle yatırım yaptığındır. Eğer paranı katlamak için yatırım yapıyorsan döviz almak da, hisse almak da veya herhangi bir şeye yatırım yapmak da haramdır. Konu sahibinin amacı da bu olduğuna göre şu yöntemler helal, bu yöntemler haram diye kendimizi kandırmaya gerek yok.

NightWish2434

80+ Silver
Bence önce okuduğunu anlamayı öğrenmek önemli.
Sen Altın, Euro, Dolar bunlar helal demişsin.
Adam bunların helal olduğu Kuran'da mı yazıyor demiş.
Sen Kumarın haram olduğunu bilmiyorsun galiba demişsin (????? Kumar nereden çıktı?)
Sonrada adama haram helal öğretiyorsun.
Garip.
İkinci yazdığım yanıtta açıkladım. Ayrıca internete de yazarsanız ne haram ne helal görürsünüz.

E buradan elde ettiğin kâr haram değil mi o zaman?
Bu konuda net bir bilgim yok.
Eğer paranı katlamak için yatırım yapıyorsan döviz almak da, hisse almak da veya herhangi bir şeye yatırım yapmak da haramdır.
Screenshot_2023-08-17-21-17-19-173_com.android.chrome.png

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
İkinci yazdığım yanıtta açıkladım. Ayrıca internete de yazarsanız ne haram ne helal görürsünüz.

Bu konuda net bir bilgim yok.

Alıntıyı görüntüle
Dostum senin kafan mı güzel? Hayatını okumadığın tek kitaba göre yaşamaktan anlama yeteneğini kaybetmişsin. Bir baştan oku yazdığım yorumu. yada birkaç defa oku

NightWish2434

80+ Silver
Dostum senin kafan mı güzel? Hayatını okumadığın tek kitaba göre yaşamaktan anlama yeteneğini kaybetmişsin. Bir baştan oku yazdığım yorumu. yada birkaç defa oku
Fanatik değilim diyorum İslam fanboy ettin beni kanka?
Ayrıca kumarın haram olduğunu söyledikten sonra altın/ döviz alımı neden helal açıkladım zaten

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Top Bottom