emirhan.bnk
80+
- Reaksiyon skoru
- 5
Öncelikle herkese merhaba yeni üye oldum. Ben yaklaşık 2 sene önce ekran kartım yandığı için yenisini aldım ve paylaşımlı olduğunu bugün öğrendim bana paylaşımsız diye satılmıştı. Benim şimdi bir kaç sorum var şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Öncelikle ekran kartım Nvidia GeForce 1050ti paylaşımlı 4gb. Bilgisayarımın ram'i 8gb. Performansın düşüklüğü rahatsız etti ve biraz üstüne düştüm oyun açık olmasa bile ram'in %48 kullanıldığını gördüm ve ekran kartı kullanıyormuş.
1- Paylaşımlı ekran kartının üretilmesinin, kullanılmasının sebebi ne? paylaşımsıza göre bir artısı mı var?
2- Ram'imi artırarak bilgisayarımın performansını yükseltebilir miyim?
3- Ekran kartının kendi 4gb belleği hiç kullanılmıyor. Bu bellek ne işe yarıyor?
Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle ekran kartım Nvidia GeForce 1050ti paylaşımlı 4gb. Bilgisayarımın ram'i 8gb. Performansın düşüklüğü rahatsız etti ve biraz üstüne düştüm oyun açık olmasa bile ram'in %48 kullanıldığını gördüm ve ekran kartı kullanıyormuş.
1- Paylaşımlı ekran kartının üretilmesinin, kullanılmasının sebebi ne? paylaşımsıza göre bir artısı mı var?
2- Ram'imi artırarak bilgisayarımın performansını yükseltebilir miyim?
3- Ekran kartının kendi 4gb belleği hiç kullanılmıyor. Bu bellek ne işe yarıyor?
Şimdiden teşekkürler.