Paylaşımlı Ekran Kartı

Reaksiyon skoru
5
Öncelikle herkese merhaba yeni üye oldum. Ben yaklaşık 2 sene önce ekran kartım yandığı için yenisini aldım ve paylaşımlı olduğunu bugün öğrendim bana paylaşımsız diye satılmıştı. Benim şimdi bir kaç sorum var şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Öncelikle ekran kartım Nvidia GeForce 1050ti paylaşımlı 4gb. Bilgisayarımın ram'i 8gb. Performansın düşüklüğü rahatsız etti ve biraz üstüne düştüm oyun açık olmasa bile ram'in %48 kullanıldığını gördüm ve ekran kartı kullanıyormuş.
1- Paylaşımlı ekran kartının üretilmesinin, kullanılmasının sebebi ne? paylaşımsıza göre bir artısı mı var?
2- Ram'imi artırarak bilgisayarımın performansını yükseltebilir miyim?
3- Ekran kartının kendi 4gb belleği hiç kullanılmıyor. Bu bellek ne işe yarıyor?
Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• ekran kartı.webp
    ekran kartı.webp
    20.6 KB · Hit: 141
Öncelikle herkese merhaba yeni üye oldum. Ben yaklaşık 2 sene önce ekran kartım yandığı için yenisini aldım ve paylaşımlı olduğunu bugün öğrendim bana paylaşımsız diye satılmıştı. Benim şimdi bir kaç sorum var şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Öncelikle ekran kartım Nvidia GeForce 1050ti paylaşımlı 4gb. Bilgisayarımın RAM'i 8gb. Performansın düşüklüğü rahatsız etti ve biraz üstüne düştüm oyun açık olmasa bile RAM'in %48 kullanıldığını gördüm ve ekran kartı kullanıyormuş.
1- Paylaşımlı ekran kartının üretilmesinin, kullanılmasının sebebi ne? paylaşımsıza göre bir artısı mı var?
2- RAM'imi artırarak bilgisayarımın performansını yükseltebilir miyim?
3- Ekran kartının kendi 4gb belleği hiç kullanılmıyor. Bu bellek ne işe yarıyor?
Şimdiden teşekkürler.
İşlemciniz nedir ?

Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu herkezde böyledir o altta yer alan işlemcinin içindeki gömülü CPU sundan dır.
Paylaşımlı ve paylaşımsız olarak ikiye ayrıldığı için sormak istemiştim. Paylaşımlı olunca ram'den yiyo. Paylaştığım görselde ekran kartının kendi belleği neredeyse hiç kullanılmıyo fakat ram kullanımı oyun açık olmadığı halde %50 lerde seyrediyo. Bu ekran kartının belleği ne işe yarıyo

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    34.2 KB · Hit: 95
Paylaşımlı ve paylaşımsız olarak ikiye ayrıldığı için sormak istemiştim. Paylaşımlı olunca RAM'den yiyo. Paylaştığım görselde ekran kartının kendi belleği neredeyse hiç kullanılmıyo fakat RAM kullanımı oyun açık olmadığı halde %50 lerde seyrediyo. Bu ekran kartının belleği ne işe yarıyo
Senin RAm lerini windows yiyyordur veya viruste bulaşmış olabilir, görev yöneticisine bi bak derim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Paylaşımlı ve paylaşımsız olarak ikiye ayrıldığı için sormak istemiştim. Paylaşımlı olunca RAM'den yiyo. Paylaştığım görselde ekran kartının kendi belleği neredeyse hiç kullanılmıyo fakat RAM kullanımı oyun açık olmadığı halde %50 lerde seyrediyo. Bu ekran kartının belleği ne işe yarıyo
kullanılmamasının sebebi bir program açık değil yani ekran kartını kullandıracak bir program açmadığından öyle gözüküyor.

RAM'iniz 16gb mı? Bir de zahmet olmazsa RAM tüketiminizi ve ekran kartı kullanım oranını öğrenebilir miyim görev yöneticisinden, benim attım gibi;
tabii ki
dkfdlkfjdlfdsf.webp
Ramim normalde 32 şuan 16gb başka bir kasada kullanıyorum .

benim takıldığım kısım ekran kartının kendi belliğini kullanmaması aslında
Ekran kartı kendi belleğini kuallanıyor . O paylaşılan dediği ekran kartının sisteme paylaştığı vram

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,867
Üyeler
186,804
Son üye
essek cocuk
Geri