Neler Yeni

Pc birden donup kendini resetliyor

tomahawk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enes İpek
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Yazılım, Elektronik
Pcyi formatladım tertemiz ettim. Şuan bir sıkıntı yok gibi ama olabilir her an korkutuyor beni. Youtube dan müzik dinlerken bazen şarkı drrrr ses yapıp düzeliyo genelde resetlediğinde bu sorunu veriyor öncesinde :/ umarım olmaz tekrar

Penguen

80+ Silver
Muhtemelen işlemci bozuluyor.
Eğer bir gün bilgisayar çalışır gibi görünüp görüntü vermezse sorun muhtemelen işlemci.
Aynı sorunu yaşadığım için söylüyorum. 5600X işlemcim bozuldu, şu anda serviste. AMD işlemcilerde çok olan bir şey bu.

tomahawk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enes İpek
İlgilendiği Kategoriler
Eğer bir gün bilgisayar çalışır gibi görünüp görüntü vermezse sorun muhtemelen işlemci.
Aynı sorunu yaşadığım için söylüyorum. 5600X işlemcim bozuldu, şu anda serviste. AMD işlemcilerde çok olan bir şey bu.
2yıl olmamıştır garantisi duruyordur yani öyle bir şey olabilirse garantiye göndersem mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

2yıl olmamıştır garantisi duruyordur yani öyle bir şey olabilirse garantiye göndersem mi ?
Veya nasıl anlayabilirim. İşlemci testi falan var mı acaba

Penguen

80+ Silver

Veya nasıl anlayabilirim. İşlemci testi falan var mı acaba
Prime95 var. Açıyorsun, Blend testini başlatıp bırakıyorsun. Orada 12 tane sekme açılacak. Test işlemciye göre falan değişiyor 4-6 saat civarı sürer. Test bittiğinde Test completed tarzı bir şey yazar, yanında error vs. yazar onları tek tek kontrol et, eğer 0'dan fazla error çıktıysa sıkıntı. Buraya ss atabilirsin yada direkt.
Bilgisayar yine dondu veya kapandıysa CPU kaynaklıdır muhtemelen. Veya orada Hardware failure yazabilir, o da muhtemelen CPU kaynaklı demek. O sekmelerden tekini büyütüp arada bilgisayara bakarsın.

tomahawk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enes İpek
İlgilendiği Kategoriler
Prime95 var. Açıyorsun, Blend testini başlatıp bırakıyorsun. Orada 12 tane sekme açılacak. Test işlemciye göre falan değişiyor 4-6 saat civarı sürer. Test bittiğinde Test completed tarzı bir şey yazar, yanında error vs. yazar onları tek tek kontrol et, eğer 0'dan fazla error çıktıysa sıkıntı. Buraya ss atabilirsin yada direkt.
Bilgisayar yine dondu veya kapandıysa CPU kaynaklıdır muhtemelen. Veya orada Hardware failure yazabilir, o da muhtemelen CPU kaynaklı demek. O sekmelerden tekini büyütüp arada bilgisayara bakarsın.
Bu arada 2gün önce prime 95 testi yapmıştım stress test. Program 10 15 dk sonra otomatik durdurdu stress i bi hata görmedim ama bakmamıştım pencerelere

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Format atma zamanı gelmiş olabilir. Havalar sıcak ısı değerleri işlemci termik macunu anakart ve genel sistem temizliğide önemli bir kaç unsurdan kaynaklı olarak, bu gibi durumlar her pc'de olabilir. Nedenini anlamak için 1. temiz bir sistem kurmak 2. sorun devam ediyorsa eğer teknik olarak sistemin işlemci termik macunu ve soğutma sistemlerine bakmak v.d benzer durumları gözden geçirmek. Farklı bir şey olmasa gerek.

tomahawk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enes İpek
İlgilendiği Kategoriler
Format atma zamanı gelmiş olabilir. Havalar sıcak ısı değerleri işlemci termik macunu anakart ve genel sistem temizliğide önemli bir kaç unsurdan kaynaklı olarak, bu gibi durumlar her pc'de olabilir. Nedenini anlamak için 1. temiz bir sistem kurmak 2. sorun devam ediyorsa eğer teknik olarak sistemin işlemci termik macunu ve soğutma sistemlerine bakmak v.d benzer durumları gözden geçirmek. Farklı bir şey olmasa gerek.
Sıcaklıktan yana bir problem değil. Ayrıca dün formatladım pcyi yani dediklerinizle alakalı bir problem görünmüyor. Donanımsal bir sıkıntı yaşıyorum gibi geliyor

1629809407292.png

Bu pencerelerden birinde mi yazması gerek error vs şeyler ?

Bu arada işlemcinin max frekansı 3.6GHz olması lazım bu nedense tam yükse 3.4 3.2 falan çalışıyor. Neden tam yükte max frekansta çalışmıyor ? gerekli değil falan diye mi acaba oyun falan oynamıyorum sonuçta ?

Son düzenleme:

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Sıcaklıktan yana bir problem değil. Ayrıca dün formatladım pcyi yani dediklerinizle alakalı bir problem görünmüyor. Donanımsal bir sıkıntı yaşıyorum gibi geliyor

Alıntıyı görüntüle

Bu pencerelerden birinde mi yazması gerek error vs şeyler ?

Bu arada işlemcinin max frekansı 3.6GHz olması lazım bu nedense tam yükse 3.4 3.2 falan çalışıyor. Neden tam yükte max frekansta çalışmıyor ? gerekli değil falan diye mi acaba oyun falan oynamıyorum sonuçta ?
Sisteme ne kadar yüklenirseniz eğer, o kadar işlemci ram ve ekran kartı değerleri yükselecektir. Isı ve enerji tüketimide ayrıca yükselir.
Sürücüleriniz ile alakalı çakışma v.b durumlarda bu gibi reset sorunlarına neden olabilmektedir. Bios ayarları ve sürücüleride gözden geçirmeniz gerekebilir bence. Benimde cihazımdan ses gelmiyordu, her nasıl olduysa ses sürücüsünün yüklü olmadığını sistemden kalkmış ya da kaldırılmış olduğunu gördüm ve tekrar'dan yüklediğimde, ses sorunum düzeldi. Bazen ufak hatalar bile büyük sorunlara neden olabiliyor. Gözden kaçırdığınız mutlak bir donanımsal durum söz konusu belirttiğiniz üzere. İyice analiz ederek bakmak gerekli.

tomahawk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enes İpek
İlgilendiği Kategoriler
Sisteme ne kadar yüklenirseniz eğer, o kadar işlemci ram ve ekran kartı değerleri yükselecektir. Isı ve enerji tüketimide ayrıca yükselir.
Sürücüleriniz ile alakalı çakışma v.b durumlarda bu gibi reset sorunlarına neden olabilmektedir. Bios ayarları ve sürücüleride gözden geçirmeniz gerekebilir bence. Benimde cihazımdan ses gelmiyordu, her nasıl olduysa ses sürücüsünün yüklü olmadığını sistemden kalkmış ya da kaldırılmış olduğunu gördüm ve tekrar'dan yüklediğimde, ses sorunum düzeldi. Bazen ufak hatalar bile büyük sorunlara neden olabiliyor. Gözden kaçırdığınız mutlak bir donanımsal durum söz konusu belirttiğiniz üzere. İyice analiz ederek bakmak gerekli.
Bu sorunu bayağı uzun bir süredir yaşıyorum. Aralarda oluyor sürekli olmuyor Allahtan. Ama ben sürekli forumlarda orda burda arıyorum bir çözümü, aynı sorunu yaşayıp çözen var mı diye fakat bir türlü çözüm bulamadım. Yapılabilecek çoğu şeyi denedim, bilgisayarlarla aram iyidir aslında fakat şu sorunu bir türlü çözemedim. Bios update te yaptım driver , update konularında da bir sıkıntı olabileceğini sanmıyorum sürekli updateler de takipteyim. Her yeni güncellemeyi inceleyip yüklüyorum.
Sıcaklık prime testinde 80 dereceye çıkıyor ve amd işlemcilerin 70derece üstünde kararsızlığı başlıyormuş termal macunu değiştireceğim. Gece pcyi 5 6 saat civarı stress test e sokacağım bakalım problem bulacak mı. Gelişmeleri paylaşırım

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Nasıl çok olan bir şey? Uydurmasanızmı.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Reset sorunu PSU'dan kaynaklı olabilir diyeceğim ama kullandığınız PSU'da fena durmuyor. O yüzden donanımları tek tek kontrol etmek gerek.

Top Bottom