Çözüldü✓ Pc calismiyor yardım lazım

Anladığın bildiğin iş değil ki yönlendireyim. Bu sefer bozuk değilse de bozma ihtimalin var. Kurcalamadan bi mahalle bilgisayarcısına götür düzgün montaj yapsın. Ayıca a320 anakart kullanıyorsun, BIOS güncelleme yapmadan yeni aldığın işlemci çalışmaz. Hadi geçmiş ola.
Sağol sanırım oyle yapcam bios guncellemesinide yapmıştım

arkadaşın dediği doğru bilmediğin için yönlendirmek zor olur gibi duruyor. ama basit yönlendirme deneyeceğim.
24 pin anakart güç kablosu tam oturuyor mu?
işlemci güç kablosu (8 pin CPU – sol üstte olur) takılı mı?
kasa ön panele giden Power SW kablosu doğru yerde mi? yanlış pine takılıysa tepki vermez.
bios hatası olabilir. cmos sıfırlayabiliriz. sırasıyla
-PSU’yu kapat.
-Fişi çek.
-Anakart pilini çıkar. 5 dakika bekle, tekrar tak ve dene.

kısa devre yapıyor olabilir.
anakartın kasaya montaj yapılan yükselticiler (standoff) denilen parçaları doğru yerinde mi? anakarta temas ediyorsa kısa devre yaptırıyor olabilir. Çıkıntı yapan bir vida vs de yapabilir.

Ben benzer bir sorunu klavyenin kısa devre yapması sebebiyle yaşamıştım. klavye mouse vs her bağlantıyı çıkartarak da dene.

Bunları denedikten sonra hala her iki işlemciyle aynı şekilde tepki gelmiyorsa görebildiğin her pine bak işlemci güç kaynağı ekran kartı anakart her tarafını dikkatli incele yamuk pin falan var mı diye.
Çalıştırınca Hiç fan dönüyor mu güç kaynağının falan?

arkadaşın dediği doğru bilmediğin için yönlendirmek zor olur gibi duruyor. ama basit yönlendirme deneyeceğim.
24 pin anakart güç kablosu tam oturuyor mu?
işlemci güç kablosu (8 pin CPU – sol üstte olur) takılı mı?
kasa ön panele giden Power SW kablosu doğru yerde mi? yanlış pine takılıysa tepki vermez.
bios hatası olabilir. cmos sıfırlayabiliriz. sırasıyla
-PSU’yu kapat.
-Fişi çek.
-Anakart pilini çıkar. 5 dakika bekle, tekrar tak ve dene.

kısa devre yapıyor olabilir.
anakartın kasaya montaj yapılan yükselticiler (standoff) denilen parçaları doğru yerinde mi? anakarta temas ediyorsa kısa devre yaptırıyor olabilir. Çıkıntı yapan bir vida vs de yapabilir.

Ben benzer bir sorunu klavyenin kısa devre yapması sebebiyle yaşamıştım. klavye mouse vs her bağlantıyı çıkartarak da dene.

Bunları denedikten sonra hala her iki işlemciyle aynı şekilde tepki gelmiyorsa görebildiğin her pine bak işlemci güç kaynağı ekran kartı anakart her tarafını dikkatli incele yamuk pin falan var mı diye.
Çalıştırınca Hiç fan dönüyor mu güç kaynağının falan?
Tüm kablolar takılı muhtemelen yanlış yere de takılı değil bilgisayarı başlattığımda hiçbir fan dönmüyor hiçbir şey değişmiyor sadece güç kaynağı takılıyken çıkan ışıklar var onlar durmaya devam ediyor tüm kabolar fotoğraflarda gözüküyor ram taktım yandeki şey kitlendi bu ramle alakali sorun yok demek sanirim ekran kartindada Beyaz kucuk bir ışık var ram zaten takili sorun nerde bulamiyorum

f_panel pinleri'ni tekrar kontrol edin olmadı Tornavida ile iki power pinini kısa devre yap azcık dokundursan yeter. sistem çalışırsa sorun power tuşundadır.
Olmadı, sistemi kasadan komple çıkar dediğimi bir masada karton üstünde dene. kasadan bağımsız çalıştırmayı dene.

Merhaba pc yi tamamen ana kart ekran karti ve tabii ki ana kart uzerindeki kablolarla sokmem gerekti ram i de soktum geri taktim hepsini ama çalışmadı yardım lazım acilen

Alıntıyı görüntüle
Hepinize tesekur ederim şu birsuru tek tek kablosu olan seyleri yanlis takmışım takılma sırası oldugunu bile bilmiyodum izleyince gordum + lara - lere gore takmak lazımmış sağolun

Geri