ofluayaz61
80+
- Reaksiyon skoru
- 133
b450m 2k anakartıma takılı 500gb m2 ssd var yeni bir m2 alınca eskisini çıkarmammı gerekiyor başka türlü hdd alıp hafıza yükseltebiliyormuyum
Hocam yazıda yanlış yazmışım düzeltme yaptım. Önemli değil.adaşım çok sağol aldığımda tekrar yazarım sana halledemessem çok teşekkürler
knk kesinlikle değer m2 en hızlı slotun senin en aktif onu kullanıyor olacaksınarkadaşlar hazır benzer bir konu varken yardım eder misini?
Bilgisayarda 480GB Sata SSD var. Bir tane de m2 alıp yükseltme yapmak istiyorum. Sizce 600 TL fark ile 1TB almaya değer mi?
Bir seçeneğim bu var 689TL
![]()
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
Bir de bu 1200TL
Kioxia 1TB Exceria G2 Serisi NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Kioxia 1TB Exceria G2 Serisi NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma) en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kioxia 1TB Exceria G2 Serisi NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Kioxia 1TB Exceria G2 Serisi NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma) en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Hocam toplamda 1 tb alanım olacak ve oyunları oynadıktan sonra silen birisiyim. Bilgisayarı alalı 1 yıl oldu 3 oyun var. Hafızamın 220 gb'si boş. Yani bilgisayara film vs. de yüklemiyorum. Gene de gerek var mı sence?knk kesinlikle değer m2 en hızlı slotun senin en aktif onu kullanıyor olacaksın
Anakartın üzerinde boşta duran hiç yoksa 4 adet SATA girişi olması lazım arkadaşın anlattığı yöntemle 4 adet SSD veya HDD takabilirsiniz.b450m 2k anakartıma takılı 500gb m2 ssd var yeni bir m2 alınca eskisini çıkarmammı gerekiyor başka türlü hdd alıp hafıza yükseltebiliyormuyum
ya bende oynayınca siliyorum ama kenarda arada açtığım oyunlar var darlanınca girdiğim bazısını silmek durumunda kalıyorumHocam toplamda 1 tb alanım olacak ve oyunları oynadıktan sonra silen birisiyim. Bilgisayarı alalı 1 yıl oldu 3 oyun var. Hafızamın 220 gb'si boş. Yani bilgisayara film vs. de yüklemiyorum. Gene de gerek var mı sence?
1 tb m2 almaya değer mi diyorsunya bende oynayınca siliyorum ama kenarda arada açtığım oyunlar var darlanınca girdiğim bazısını silmek durumunda kalıyorum
bende 500gb var keşke 1tb olsaydı o kendi kullanışıma göre çok daha uygun ama sen fazla para vermeme gerek yok diyosan ayrı tabi1 tb m2 almaya değer mi diyorsun
şimi 2 tane sata alsam ayrı disk olarakmı gözükücek pc deAnakartın üzerinde boşta duran hiç yoksa 4 adet SATA girişi olması lazım arkadaşın anlattığı yöntemle 4 adet SSD veya HDD takabilirsiniz.
Tek m2 slotlu anakarta çift m2 takamazsınız. (ekstra bir aparatı bir yolu yoksa tabi.)
Sata girişleri de şu şekilde olurlar. Genelde anakartın sağ alt veya sağ orta köşesinde hizalıdırlar.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
evet 2 tane sata alsan ayrı diskler olarak gözükecek. Tabi disk yönetimi diye bazı ayarlar var. Disk birleştirme diye bir özellik var diye biliyorum ama hiç kullanmadım. Sağlıklı olur mu bilmemşimi 2 tane sata alsam ayrı disk olarakmı gözükücek pc de
2 adet HDD alırsanız elinizdeki M2 ile birlikte 3 adet depolama biriminiz olacak. Aynı olarak gözükmez atıyorum 2 adet 1TB aldıysanız 1TB D 1TB da E veya F birimi olarak gözükür. Sisteme HDD'leri takınca disk yöneticisinden aktif ediyorsunuz daha sonra ister 1TB'lık HDD'yi direkt 1TB olarak kullanın isterseniz de 500-500 bölün orası size kalmış.şimi 2 tane sata alsam ayrı disk olarakmı gözükücek pc de
Depolamaya ihtiyacın oluyorsa 500TL de üzerine koyabiliyorsan 1TB olanını al bence. Bir de M2 SSD olduğundan ekleme de yapamıyorsun. SSD veya HDD konuşuyor olsaydık eğer ekleyemiyorsan al sonradan yanına bi 1TB daha çakarsın derdim ancak M2 Slotları çoğu anakartta tek oluyor. Dolduracaksan 500GB almak yerine 1TB al kafan rahat olsun bir daha değiştirmezsin. En azından ben alıyor olsam böyle yapardım.@Dontaçhi hocam sen bilir bir kişiye benziyorsun sana sorayımBende 500 gb sata var. M2 de almak istiyorum fiyatlar biraz uygunken. 680 TL'ye 500 GB M2 var bir tane. 1200'e de 1TB olanı var. Aradaki 500 liraya değer mi sence?