Pc Kendi Kendine Donup Res Atıyor

MoOsFoOsy

80+
Reaksiyon skoru
168
colorful b650m plus v15
r5 7500f
1x16gb patriot 6000mhz cl30 ram
xfx rx6600
500w psu

sistem özelliklerim bu şekilde
daha geçeli 1 hafta olmadı ama illalah ettirdi boşta kalınca res atıyor birden donup res atıyor ram slotlarını değitirdim çözülmedi ben anlamadım birisi yardımcı olursa sevinirim

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
oyun sırasında nadir res yedim ama oda yaşandı

bios sıfırlamayı denedin mi, belki ram ayarlarındandır

ram profilini expodan xmp ye çektim ekstra performansa yönelik bir ayar vardı onu kapattım windows açılış hızında olumlu yönde değişim gördüm şimdi occt de test yapıyorum ram ve işlemciye şimdilik sıkıntı yok gibi görücez ama beni pişman etti am5

Aynı sorun bendede var hocam çözüm bulabildiniz mi ? bilgisayarımı açıyorum masaüstü geldiği gibi donup kalıyor. Bir kaç kez PC yi kendim resetliyorum anca kendine geliyor.

colorful b650m plus v15
r5 7500f
xfx rx6600
500w psu

daha geçeli 1 hafta olmadı ama illalah ettirdi boşta kalınca res atıyor birden donup res atıyor ram slotlarını değitirdim çözülmedi ben anlamadım birisi yardımcı olursa sevinirim
bios ayarları ile oynadın mı hiç ?

Aynı sorun bendede var hocam çözüm bulabildiniz mi ? bilgisayarımı açıyorum masaüstü geldiği gibi donup kalıyor. Bir kaç kez PC yi kendim resetliyorum anca kendine geliyor.
expo açıksa kapat tekrar dene

bende de var benzer sorun 7500f+5070 var oyunda res atıyor, alt tab yapınca res atıyor oyundan çıkıp masaüstüne dönünce res atıyor çözüm bulamadım adam akıllı, geçenlerde biri bağlandı ayarlar yaptı düzeldi gibiydi 3-4 gün reset yaşamadım sonra tekrar başladı.

Oynadığınız oyunda DLSS ve FG gibi ayarları kapatın. Bazen Reflex gibi ayarlar da sorunlu oluyor.
Her oyunda mı yaşıyorsunuz? Yoksa spesifik bir oyunda mı?

Resizebar ayarını da kapatmayı deneyin. Modern anakartlarda XMP için farklı ayarlar var, oto hızı ayarlayan onları kapatın. Gigabyte'da vardı adı aklıma gelmedi. XMP veya Expo'yu açın bence ondan genelde donmuyor.

Ben yine şu konuyu bırakayım, bu ayarlarla sistem kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.

Ek olarak oyun esnasında sıcaklık vb. için MSI Afterburner tarzı yazılımlar açıksa kapatın. Bunlar da bazen sorunlara yol açıyor. Arkada gereksiz harici uygulama açık olmasın. Antihileler ile de bazı şeyler çakışabiliyor.

Son düzenleme:
colorful b650m plus v15
r5 7500f
xfx rx6600
500w psu

bendede bu şekilde oluyordu uzun süre format atmadıysanız format deneyin

Konu hortlamış ben sorunu cözdüm anlatayım bios sürümümü colorfull sitesindeki çince olan değil diğerini yaptım ve xmp veya expoyu kapadım ram hızım 6000 değil ama eskisinden daha stabil ve res problemi çözüldü patriot ram için uyarılar görmüştüm ama risk aldım ve 1 hafta uğraştırdı firma ile bile görüştüm ama tatmin edici cevaplar alamadım yani bence almayın ama anakart fiyatı içindeki en dolu kart ve gayet memnunum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,025
Üyeler
192,592
Son üye
LorethLorien
Geri