EXPO'nun Aktif Olmaması

Hocam pbo ayarlariniz nedir bende de 7500f var da
PBO Manuel kullanıyorum PPT 80 veya 75 olması lazım. Antalya sıcağında 7600ü soğutamıyorum malesef. En kötü ECO mode 65W ayarlayabilirsin. Onda da PPT 88W olması lazım. Diğerlerini o ayardakine göre girdim. Sadece PPT yi düşürdüm.
Curve Optimizeri -25 ile başlayıp -30 verdim.

Hocam pbo ayarlariniz nedir bende de 7500f var da
MHz arttırmıyorum çünkü amacım sıcaklık tamamen. Soğumuyor işlemci. +200 verebilirsin onu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mclk 2800 fclk 2000 UCLK 2800 hocam bende
Şuan 1:1 o zaman. Bende neden 1:2 ye düştüğünü bilmiyorum. Belki expo yu açamadığından ya da keyfindendir :D

MHz arttırmıyorum çünkü amacım sıcaklık tamamen. Soğumuyor işlemci. +200 verebilirsin onu

Şuan 1:1 o zaman. Bende neden 1:2 ye düştüğünü bilmiyorum. Belki expo yu açamadığından ya da keyfindendir :D
CL değerini düşürmenin yolu elle veri girmek mi hocam şuan dokunmak istemiyorum en azından cl36 5600de diye

PBO Manuel kullanıyorum PPT 80 veya 75 olması lazım. Antalya sıcağında 7600ü soğutamıyorum malesef. En kötü ECO mode 65W ayarlayabilirsin. Onda da PPT 88W olması lazım. Diğerlerini o ayardakine göre girdim. Sadece PPT yi düşürdüm.
Curve Optimizeri -25 ile başlayıp -30 verdim.
Sogutucu nedir? Bende cok isinmiyor belki ugrasirim

CL değerini düşürmenin yolu elle veri girmek mi hocam şuan dokunmak istemiyorum en azından cl36 5600de diye
Bence custom bios olayına girmeyeceksen bile ram olayına gir. Neden para o kadar para verdin ki o zaman? Dediğim gibi en kötü boot etmez mavi ekran yer CMOS atarsın.

Phantom Assasins. Kötü model de değil ama işte olmuyor . Antalya sıcağı + Klimasız boğuk bir oda

En azından Eco moda al orda dursun.

Bence custom bios olayına girmeyeceksen bile ram olayına gir. Neden para o kadar para verdin ki o zaman? Dediğim gibi en kötü boot etmez mavi ekran yer CMOS atarsın.

Phantom Assasins. Kötü model de değil ama işte olmuyor . Antalya sıcağı + Klimasız boğuk bir oda

En azından Eco moda al orda dursun.
Bende adanadayim ama phantom spirit var bende. pboyu tam ayarladim diyorum stabil olmuyor artik delirecektim biraktim.

colorful battle-ax b650m-plus v15
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek) 2 adet
Expo 1 Expo 2 Xmp 1 Xmp 2 profil fark etmeksizin sistem kendini 4800 ile başlatıyor. Bios update öncesi expo 1 ile boot etmiyordu biosu agesası güncellendiği için güncelledim expo 1 de normalde bootta kalan cihaz artık bootta kalmıyor direkt 4800 açıyor. Trainingden sonra kendini kapatıp açınca sıfırlıyor biosta açık gözüküyor expo ama windows açılınca 4800de duruyor. Win10 olması bir şeyi değiştirir mi?
Kod:
BIOS version: 1008 (2025/07/25)
1. Update PI 1.2.0.3f
2. Update new UI interface
hocam bende aynı anakart var custom bios yapmamıştım ufak bir yanlış var imzamdaki sistemde 2x16 6000cl 30 xmp1 olarak çalışıyor çin sitesinden biosu son sürüme güncelleyin başka bir yol yok genel olarak amd ve chipsetten dolayı çok yüksek hızlar alamayabiliyoruz mesela 4x16 kullanıyorum aktif olarak 4800 de boot etmiyor 4600de stabil yani manuel 5600 falan deneyebilirsin bios ve amd driverlarını da güncellemeyi unutma hocam

hocam bende aynı anakart var custom bios yapmamıştım ufak bir yanlış var imzamdaki sistemde 2x16 6000cl 30 xmp1 olarak çalışıyor çin sitesinden biosu son sürüme güncelleyin başka bir yol yok genel olarak amd ve chipsetten dolayı çok yüksek hızlar alamayabiliyoruz mesela 4x16 kullanıyorum aktif olarak 4800 de boot etmiyor 4600de stabil yani manuel 5600 falan deneyebilirsin bios ve amd driverlarını da güncellemeyi unutma hocam
Son güncel biosum zaten 1008 görünüyor o kurulu xmp1 denediğimde de yine olmamıştı 5600 cl36 çalışabiliyor ama voltaj verdiğinden midir nedir sistem gereksiz ısınıyor yada ben macunu doğru uygulayamadım bilmiyorum sistemde bir sorun var çözemiyorum kafayı yiyeceğim

Senin bios sürümü hangisi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,308
Üyeler
184,613
Son üye
Furkanmerde
Geri