EXPO'nun Aktif Olmaması

güncelleme desteği ile uyumluluk gelen her ramle sorun çekersin bunun patriotu , gskili , xpg si yok patriot eski bir marka ramleri de iyi colorful ana kartların biosu sorunlu değil direkt bozuk ram olmassa ssd okumayacaktı mesela indirim zamanında tonlarca kişi sorunlarıyla konu açtı + araştırabilirsin her forumda var custom bios olmadan çözümü yok bu ana kartın.
Bundan nasıl eminsiniz hocam customun çözüm getirdiğinden cihaz daha 1 aylık ve bu CL mhz sorunu canımı sıkıyor

güncelleme desteği ile uyumluluk gelen her ramle sorun çekersin bunun patriotu , gskili , xpg si yok patriot eski bir marka ramleri de iyi colorful ana kartların biosu sorunlu değil direkt bozuk ram olmassa ssd okumayacaktı mesela indirim zamanında tonlarca kişi sorunlarıyla konu açtı + araştırabilirsin her forumda var custom bios olmadan çözümü yok bu ana kartın.
custom bios var mi ki bu kartlara? internete yazinca bile zar zor cikiyorlar

benim önerdiğim insanlar sorun yaşamadı çok fazla alındığı için 1-2 tane çürük modeli olabilir bu şans işi maalesef her şey şans işi sonuçta :D
Evet onda zaten hepimiz hemfikiriz. Teknoloji şans işi. Ağzım yandığı için çok araştırdığımda karşıma hep Patriot denk geldi. O yüzden bu tesadüf olamaz. Bu modelde şans işi biraz daha önemli onu demeye çalışıyorum. Bende sözde sorunsuz gelen ramler bile UCLK ayarını değiştirmiş. Ramler özelleştirme felan yaptığında stabilzesi kayık.

hocam olmazsa garantiye gonderin. benim sistemde boot olmuyordu garantiye yolladim sifirini yolladilar

Evet onda zaten hepimiz hemfikiriz. Teknoloji şans işi. Ağzım yandığı için çok araştırdığımda karşıma hep Patriot denk geldi. O yüzden bu tesadüf olamaz. Bu modelde şans işi biraz daha önemli onu demeye çalışıyorum. Bende sözde sorunsuz gelen ramler bile UCLK ayarını değiştirmiş. Ramler özelleştirme felan yaptığında stabilzesi kayık.
dediğim gibi çok fazla satıldı bu ramler bende kullanıyorum hatta ondan dolayı bol bol sorunla karşılaşan insan görmek normal keşke görmesek tabii.

@GUSE yukarda bir arkadaş tablo attı. O tabloya göre ayar yapabilirsin. Elle girip. Videolu kaynağı da var. AMA onu yapacaksan Power Enabled ve Memory Contexti önce Autoda bırak ya da 2sini de disable yap.

Şimdi sistem boot sorunun yok ya Clear Cmos da basit iş. Ramleri kurcalayabiliriz. Mavi ekran veya hatada cmos atıp biosu sıfırlarsın.

Hwinfo veya Zentimings ya da bios üzerinden görebiliyorsun.
Hocam size yaptığım işlemleri sırasıyla yazayım.

1; Sistemi ilk kurdum biosuna girip expo 1 yaptım sistem boot etmedi kaldı öyle ilk alındığında bende bios pili çıkarıp resetledim bıraktım 4800de.
2; Buradan birisi expo 2 çalışıyor dedi onu açtım bios 1004 ve 1007 iken expo 2de 5600 MHz cl36 çalıştı ondada sorun yoktu Herkes bios güncelle güncelle dedi 1008 sürümüne geçtim.
3; Default çektikten sonra expo 2 açtım ve kullanmaya başladım yine sorun yoktu. Dedim Expo 1 açayım belki bios update düzelmiştir expo 1 yapıp save exit yapıyorum sistem açılmaya başlıyor training Yapıyor Sonra kendini kapatıp tekrar açıyor training ediyor Sistem açılıyor 4800e düşmüş biosa giriyorum expo açık görünüyor çözemedim.

Meraktan soruyorum denk gelmişiz hazır. UCLK=MEMCLK ayarınız 1:1 mi sizde?
yeni dizdiğim pcnin ana kartı serviste b650 s2h almak gibi bir hata yaptım o geldiğinde bakarım :D şu an ddr4 sistemdeyim ondan bakamıyorum.

Geri