EXPO'nun Aktif Olmaması

Hocam size yaptığım işlemleri sırasıyla yazayım.

1; Sistemi ilk kurdum biosuna girip expo 1 yaptım sistem boot etmedi kaldı öyle ilk alındığında bende bios pili çıkarıp resetledim bıraktım 4800de.
2; Buradan birisi expo 2 çalışıyor dedi onu açtım bios 1004 ve 1007 iken expo 2de 5600 MHz cl36 çalıştı ondada sorun yoktu Herkes bios güncelle güncelle dedi 1008 sürümüne geçtim.
3; Default çektikten sonra expo 2 açtım ve kullanmaya başladım yine sorun yoktu. Dedim Expo 1 açayım belki bios update düzelmiştir expo 1 yapıp save exit yapıyorum sistem açılmaya başlıyor training Yapıyor Sonra kendini kapatıp tekrar açıyor training ediyor Sistem açılıyor 4800e düşmüş biosa giriyorum expo açık görünüyor çözemedim.
@jombo dediği gibi custom bios mevzusuna bakabilirsin. Asus model olsaydı benim ayarları deneyebilirdik. Anakart farklılığında nasıl tepki verir bilmiyorum. En kötü CMOS atarsın. Eğer istersen yardımcı olurum.

ikisi icinde. yuksek ihtimalle ikisinde de hynix a die vardir
Ramlerim hynixin occtden baktım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@jombo dediği gibi custom bios mevzusuna bakabilirsin. Asus model olsaydı benim ayarları deneyebilirdik. Anakart farklılığında nasıl tepki verir bilmiyorum. En kötü CMOS atarsın. Eğer istersen yardımcı olurum.
Hocam Bios bana korkutucu geliyor ya

hynix a die veya m die olabilir. ama yuksek ihtimal a die dir. ayarlari a die olarak dene olmazsa m die yaparsin zaten.

Bana da öyle geliyordu. Bilmeyen adama öyle gelmesi de normal. Sonuçta mal kolay alınmıyor. Ama yapacağın ayarlar maks ya boot etmez ya mavi ekran verir. CMOS atar biosa geri girersin. Öyle korkutucu bir tarafı yok. Sistemin çalışıyor parçalarda sorun yokmuş. Deneye deneye cmos ata ata takılırsın.

@Che_
1755632093475.webp
1755632127047.webp

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bana da öyle geliyordu. Bilmeyen adama öyle gelmesi de normal. Sonuçta mal kolay alınmıyor. Ama yapacağın ayarlar maks ya boot etmez ya mavi ekran verir. CMOS atar biosa geri girersin. Öyle korkutucu bir tarafı yok. Sistemin çalışıyor parçalarda sorun yokmuş. Deneye deneye cmos ata ata takılırsın.
Bios yazmak anakartı cortlatmaz mı?

@Che_ Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam pbo ayarlariniz nedir bende de 7500f var da

Bios yazmak anakartı cortlatmaz mı?
Ram ayarlarını kurcalıyorsun. Bir şey olmaz ki. Yani ben öyle biliyorum :D Boot etmez ya da mavi ekran alırsın. 2 sini de yaşadım. CMOS atıp doğrusunu bulana kadar denedim. Şuanlık bir sıkıntı yok gibi

Ram ayarlarını kurcalıyorsun. Bir şey olmaz ki. Yani ben öyle biliyorum :D Boot etmez ya da mavi ekran alırsın. 2 sini de yaşadım. CMOS atıp doğrusunu bulana kadar denedim. Şuanlık bir sıkıntı yok gibi
Ben custom bios için demiştim

Geri