Neler Yeni

Pc oyunda bi anda donuyor veya oyundan atıyor

YazılımKafa

80+ Gold
PSU sorunu genelde OCCT üstünden Stability Test tarafında Power testinden belli oluyor. O testi yaptım demiştin. Sıcaklıklarda da problem yok diyorsun. RAM'leri de değiştin. Sorun PSU kaynaklı gibi duruyor o zaman. Anakarttan kaynaklı bir sorun olacağını hiç zannetmiyorum. Belki işlemcinde de bir şey olabilir. Müsait olduğun bir vakit bilgisayarcıya götür PSU değiştirip denesin başta. 3'lü priz falan kullanıyorsan kasayı bir de direkt prize tak.
Bir şekilde halledicez. Yoruldum. Yeni ramler gelince cs gireyim dedim. Yine oyundan attı ve 1 hafta banlandım. İşten gelip 2 el oynayıp keyif alayım diyorum tam tersi hayattan soğuyorum. Bilgisayarcıya vermekte istemiyorum ama kendim parça değiştirmeden bu sorunun nedenini bulamayacağım gibi duruyor

YazılımKafa

80+ Gold
@Emre Zengin occt de memory hatası verdi ve uygulama kendi kendine kapandı. Herhalde bu ram de arızalı olamaz. Belliki anakartın ram yuvaları arızalı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031
İsim
Emre Zengin

YazılımKafa

80+ Gold

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031
İsim
Emre Zengin
Yani satın aldığım 2. ram inde sorunlu olduğunu mu düşünüyorsun . O kadarda olacağını sanmam
Yok onlarda da problem olduğunu düşünmüyorum. Başka bir şey var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4800 MHz'deyken gene stabil çalışmıyor di mi sistem?

YazılımKafa

80+ Gold
Memory hatası verdi ve uygulama kapandı.

Geçen sefer öyleydi. Şimdi bu ramlerlede deneyeceğim

Ekler

• IMG_0843.jpeg
    IMG_0843.jpeg
    790.7 KB · Hit: 1
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Bellek modüllerinde bir sorun olduğu görünüyor zaten. OCCT'nin testleri yanılmaz. Siz yine de memtest86'da tekrar bir test edin mutlaka. Ekran görüntüsü zaten almışsınız. Garantisi de varsa direkt değişim talep edin.

Tabii ürünleri değişime göndermeden önce seri numaralarının falan MUTLAKA resimlerini çekin telefonla. Burası Türkiye kimin n'apacağı belli olmaz.

YazılımKafa

80+ Gold
Bellek modüllerinde bir sorun olduğu görünüyor zaten. OCCT'nin testleri yanılmaz. Siz yine de memtest86'da tekrar bir test edin mutlaka. Ekran görüntüsü zaten almışsınız. Garantisi de varsa direkt değişim talep edin.

Tabii ürünleri değişime göndermeden önce seri numaralarının falan MUTLAKA resimlerini çekin telefonla. Burası Türkiye kimin n'apacağı belli olmaz.
Dostum konunun ne kadarını okudun bilmiyorum. Ram leri iade ettim yenisini aldım bunlar yenileri. Bunlardada ram hatası verdi bu yüzden anakartta sorun olduğunu düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Dostum konunun ne kadarını okudun bilmiyorum. Ram leri iade ettim yenisini aldım bunlar yenileri. Bunlardada ram hatası verdi bu yüzden anakartta sorun olduğunu düşünüyorum

Pardon tam yorumumu düzeltecek iken sayfa yenilendi sizin yorumunuzu gördüm şimdi. Yeni gönderilen ramleri başka bir sistemde test ettiniz mi peki ? Memtest86 en doğru araç test için.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Tayfun Balım
Mem test yaptınız mı hocam? Eğer ikinci bellek modülü de arızalıysa adınıza üzüldüm. Milyonda 1 bile değildir belki bu ihtimal.

YazılımKafa

80+ Gold

4800 de denedim yine sonuç aynı. Ramleri 2 ve 4 yerind 1 ve 3 numaralı yuvaya takarsam ne olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Ramleri tek tek takıp denediniz mi yani tek slotta PC'yi açıp öyle test ettiniz mi ?

YazılımKafa

80+ Gold
Pardon tam yorumumu düzeltecek iken sayfa yenilendi sizin yorumunuzu gördüm şimdi. Yeni gönderilen ramleri başka bir sistemde test ettiniz mi peki ? Memtest86 en doğru araç test için.
Mem test yaptınız mı hocam? Eğer ikinci bellek modülü de arızalıysa adınıza üzüldüm. Milyonda 1 bile değildir belki bu ihtimal.
Memtest henüz yapmadım. Çok uzun sürüyor o test. Zaten yatıcam birazdan . Memtest yarın yapabilirim ama bence gereksiz. Net şekilde yine ram sorunu çıktı. Ve ikinci sıfır aldığım ram lerinde hatalı olması gibi bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. O kadarda değil yani. Anakartı sarı siteden almıştım. Bence anakartın yuvaları arızalı

Ramleri tek tek takıp denediniz mi yani tek slotta PC'yi açıp öyle test ettiniz mi ?
Geçenki ram leri yapmıştım bunları henüz yapmadım. Yarın yaparım ancak.

Top Bottom