Neler Yeni

Pc oyunda bi anda donuyor veya oyundan atıyor

YazılımKafa

80+ Gold
Sana şöyle diyeyim. Sorunlu çalışan sistemlerde gördüğüm çoğu sorunlu şey G.Skill'in bellekleriydi DDR4 için. DDR5'te de öyle duruyor gibi. Bu senin aldığın bellekler nedense Asus'un sitesinde sadece Ryzen 8000 serisi için uyumlu görünüyor. Ryzen 7000 ve 9000 serisine eklememişler.
araştırdığımda markayla ilgili iyi şeyler yazmışlardı. o zaman xpg alırım. onda sorun çıkmıyor diyor herkes
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten ilk başta arkadaşın attığı xpg modeli almıştım ama satıcı ürünü zamanında kargolamadı. bende sistemle beraber hemen gelsin diye bunu aldım. bunu hb kendisi satıyordu o yüzden anında kargoladılar

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,078
İsim
Emre Zengin
araştırdığımda markayla ilgili iyi şeyler yazmışlardı. o zaman xpg alırım. onda sorun çıkmıyor diyor herkes
Çoğu kişiye XPG öneriyorum. Bu sana attığım modelde sadece sorun yaşan 1 kişi görmüştüm. Geçen seneydi sanırım. Çoğu arkadaşa aldırttım. Olumsuz bir dönüş olmadı. Normalde bende bunu alacaktım.

YazılımKafa

80+ Gold
malzeme kalitesi olarakta oldukça iyi bir model ama madem sorunlu bende başka model alırım. bu arada lian li unifan p28 alıcam . benim kasa fanları kalitesiz. bununla sıcaklığı iyice düşürürüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çoğu kişiye XPG öneriyorum. Bu sana attığım modelde sadece sorun yaşan 1 kişi görmüştüm. Geçen seneydi sanırım. Çoğu arkadaşa aldırttım. Olumsuz bir dönüş olmadı. Normalde bende bunu alacaktım.
bende öyle gördüm. o modeli alırım

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
646
İsim
Tayfun Balım
Hocam ramler ddr5 platformunda biraz nazlı oluyor. Anakartınızın test edilmiş stabil olan ram modellerinden birini almazsanız veya işlemcinize uygun xmp/expo destekli ram almazsanız, son olarak 6000mhz üzerini zorlarsanız sorun çıkarıyor.

YazılımKafa

80+ Gold
Hocam ramler ddr5 platformunda biraz nazlı oluyor. Anakartınızın test edilmiş stabil olan ram modellerinden birini almazsanız veya işlemcinize uygun xmp/expo destekli ram almazsanız, son olarak 6000mhz üzerini zorlarsanız sorun çıkarıyor.
inşallah bu sorun artık çözülür. emek verip sistem aldım. kurulum vs saatlerce uğraştım ama 1 haftadır 1 tane cs elini tamamlayamadım. insanı yoruyor. ramlerde bu kadar sıkıntı çıktığını bilmiyordum

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
646
İsim
Tayfun Balım
inşallah bu sorun artık çözülür. emek verip sistem aldım. kurulum vs saatlerce uğraştım ama 1 haftadır 1 tane cs elini tamamlayamadım. insanı yoruyor. ramlerde bu kadar sıkıntı çıktığını bilmiyordum
Çözülür hocam
Arkadaşıma 3 sene önce 0 3060 toplamıştık
Hevesle oyuna girdik sürekli mavi ekran alıyordu. En sonunda sistemi götürdük 0 alınan ram arızalıymış. Yenisiyle değiştirdiler sorun kalmadı.

YazılımKafa

80+ Gold
Çözülür hocam
Hevesle oyuna girdik sürekli mavi ekran alıyordu. En sonunda sistemi götürdük 0 alınan ram arızalıymış. Yenisiyle değiştirdiler sorun kalmadı.
bakalım . 1 hafta içinde belli olur

YazılımKafa

80+ Gold
hakkaten deli etti beni. yarın sınavım var autocad açıp ders çalışayım dedim autocad açılmıyor . yazılımsal hata veriyor. artık oyunu geçtim ders bile çalışamıyorum. yarın ram leri vericem iade için. umarım sorun ramdedir

YazılımKafa

80+ Gold
Çözülür hocam
Xpg ram leri aldım ve sorun devam ediyor. Ekran kartı driverı olarak bir eski sürümü yükledim bakalım ne olacak

YazılımKafa

80+ Gold
Şimdide tamamen kapandı yeniden açıldı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,078
İsim
Emre Zengin

YazılımKafa

80+ Gold
İşlemciyi hiç teste sokmuş muydun hocam?
Occt ve cinebench yaptım. İkisindede herhangi bir sorun çıkmadı. Isınmıyor veya kapanmıyor. Ama oyunlara girince ya oyun kapanıyor ya da pc kapanıyor. Ekran kartı driver değiştirince oyun kapanmadı ama pc kapandı. Pc nin kapanmasına neden olan ne olabilir? Güç kaynağım msi mag a750gl. Anakartım asus prime b650 m a wifi ii ekran kartım 7800xt işlemcim 7500f. En sonunda bilgisayarcıya vericem. Yoruldum test etmekten. En azından farklı parçalarla denerde sorunu bulur. Psu sorunluysa benim test edip görme şansım yok. Veya işlemci veya anakart.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,078
İsim
Emre Zengin
Occt ve cinebench yaptım. İkisindede herhangi bir sorun çıkmadı. Isınmıyor veya kapanmıyor. Ama oyunlara girince ya oyun kapanıyor ya da pc kapanıyor. Ekran kartı driver değiştirince oyun kapanmadı ama pc kapandı. Pc nin kapanmasına neden olan ne olabilir? Güç kaynağım msi mag a750gl. Anakartım asus prime b650 m a wifi ii ekran kartım 7800xt işlemcim 7500f. En sonunda bilgisayarcıya vericem. Yoruldum test etmekten. En azından farklı parçalarla denerde sorunu bulur. Psu sorunluysa benim test edip görme şansım yok. Veya işlemci veya anakart.
PSU sorunu genelde OCCT üstünden Stability Test tarafında Power testinden belli oluyor. O testi yaptım demiştin. Sıcaklıklarda da problem yok diyorsun. RAM'leri de değiştin. Sorun PSU kaynaklı gibi duruyor o zaman. Anakarttan kaynaklı bir sorun olacağını hiç zannetmiyorum. Belki işlemcinde de bir şey olabilir. Müsait olduğun bir vakit bilgisayarcıya götür PSU değiştirip denesin başta. 3'lü priz falan kullanıyorsan kasayı bir de direkt prize tak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,066,825
Üyeler
169,480
Son üye
Glaci
Top Bottom