Neler Yeni

Pc satanlar tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz

NeẊus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Berkay Gülpınar
Bende bilgisayarımı satmak istiyorum ne gibi önlemler almam lazım ve noterde satabilirmiyim?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,110
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Ben bilgisayarımı değil ama ekran kartımı sattım.
  • Kalabalık ortamda buluşmak iste.
  • Parayı banka hesabına IBAN üzerinden atmasını iste.
  • "Bilgisayarı sattıktan sonra çıkan sorunlardan ben sorumlu değilim. Onlar sana kalmış." Üstüne basa basa söyle bunu.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
pc parçalarım bunlar;

AMD Ryzen 3500X işlemci

Asrock b450m pro4

sapphire rx 570 4 gb itx ekran kartı

xpg gammix d 10 black 8 gb cl6 ram

Sandisk 2x 250 gb ssd

Dark vision kasa

cooler master mw 80 plus wihte 500 watt psu

ne kadardan ilana koymalıyım?

NeẊus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Berkay Gülpınar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pc parçalarım bunlar;

AMD Ryzen 3500X işlemci

Asrock b450m pro4

sapphire rx 570 4 gb itx ekran kartı

xpg gammix d 10 black 8 gb cl6 ram

Sandisk 2x 250 gb ssd

Dark vision kasa

cooler master mw 80 plus wihte 500 watt psu

ne kadardan ilana koymalıyım?
nezaman aldın

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
26 mart 2020 olması gerekiyor

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Arda Gezer
Bende bilgisayarımı satmak istiyorum ne gibi önlemler almam lazım ve noterde satabilirmiyim?
Bilgisayarı denetebileceğin bir yerde buluş parayıda EFT al Nakit alırsanda doğru saydığından emin ol uyanık çok var
Bilgisayarı denettikten sonra gördüğün gibi bir problemi yok daha sonra oluşan sorunlar ile alakalıda benimle iletişime boşuna geçmeyin diye belirt (Nakit almanı tavsiye etmiyorum sistemin 5K'nın üzerinde bir fiyata satılacaksa sahte para vs. gibi değişik durumlara mağdur olabilirsin
Şahsen ben 1800 liraya sattım 1 sene önce sistemimi nakit aldım çok büyük bir para değil diye

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Denet bilgisayarı çalıştığını göster. Geçen bir bilgisayar sattım bilgisayarı denemek istemediler ben de tamam dedim, bilgisayar taşınırken HDD darbe almış bozulmuş. Bilgisayarı ben de taşıdım o da taşıdı şimdi darbeye kim sebep oldu o da belli değil 😅

O yüzden o istemese de denet sistemi çalıştığını göster sorun çıkmasın sonra 😀

Son düzenleme:

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ekran kartımı satmıştım ilk deneyimimdi alan adam mining rig kuruyormuş çarşıdaki dükkanına gittik parayıda gözümün önünde çekti verdi iyi birine denk geldiğim için sorun olmadı sistemin kalanını satmak için geçen ay ilan verdim bi eleman pazarlık teklif etmeden (kayseride bu durum hiç normal değil) haftaya alıyorum dedi tamam dedim parçaların garantisi bitti adamın içi rahat etsin diye staj yaptığım bilgisayarcıyı sistemi test ettirmek için ayarladım parayıda ordaki bankamatikten çekersiniz diyince kem küm etmeye başladı size uymazsa iban veriyim dedim nakit diye anlaşmıştık diye zorladı mesaja geç cevap vermeler oyalamalar falan ayar oldum herife vazgeçtim satmıyorum size dedim iyiki demişim şöyle süreci gözden geçirince sahte parayla dolandırılmaktan son anda kurtulduğumu farkettim sen bu hatalara düşme ödemeyi nakit almamaya çalış ne olacağı belli olmuyor

Son düzenleme:

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Satarken her şeyi doğru düzgün yaz ki sonradan yalancı durumuna düşme.
Satmadan önce olası sorunlar için video vs tarzı kanıtın olabilir elinde onu değerlendir.
Satarken nakit olarak almak yerine İBAN hesabına atılmasını iste. Açıklama kısmına ise bilgisayarı aldığını belirtecek şekilde yazdırt ki paranın ne amaçla ve nereden geldiği belli olsun.
Satış işlemini kalabalıkta insanların cok olduğu bir yerde iste ve orada yap.
Test ettirildikten sonra satman daha mantıklı olabilir sonradan sorun var vs derse sen de ona test edip aldın de.
Satarken gerçekten de sorunsuz ürün satıyorsan, satış sonrası ürünün başına gelenler benim sorumluluğum altında değil de.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,300
İsim
Diyarhan
Satarken üstüne %10 fark koy sürekli indirim isteyen adama %10 göz boyama indirimi yap herkes mutlu olsun.

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Ben bilgisayarımı değil ama ekran kartımı sattım.
  • Kalabalık ortamda buluşmak iste.
  • Parayı banka hesabına IBAN üzerinden atmasını iste.
  • "Bilgisayarı sattıktan sonra çıkan sorunlardan ben sorumlu değilim. Onlar sana kalmış." Üstüne basa basa söyle bunu.
Alakası yok. Gereksiz korku ve satış kaçırır. Öyle bir saçmalık mı var? Ürün garantiliyse zaten + bir güven oluyor. Orta yerde buluşulup pc mi satılır? Taksim meydanında ortada buluşalım o zaman hiçbir şekilde alıcı bir şey test etmeden alsın. Ben daha dün gece sattım. Evime geldi test etti gördü baktı aldı gitti. 3 gün sonra sıkıntıda yaşasa beni aramaz zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,396
Üyeler
163,489
Son üye
paradox35
Top Bottom