Pc Yavaş Hissettiriyor

bartushka

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar herkese. Yakın zamanda win11 e geçiş yaptım pc formatladım hatta. Ve özellikle geçtikten sonra yavaşlık sorunları yaşamaya başladım. Pc alanına az çok hakimim ama hangi işlemci hangi sistem bileşenleriyle uyumlu vs. çok anlamıyorum. Yardımcı olabilecek / herhangi bir tavsiyede bulunabilecek var ise önerilerinizi bekliyorum. Sistem yükseltmeye gidebilirim çok uçuk fiyatlar olmadığı sürece. (HAFIZAYI 1TB YÜKSELTTİM)
IMG_2947.webp

işlemcin güç tasarruf modunda olabilir istersen onu dengeli yada performansa çekip deneyebilirsin daha da hızlı olsun dersen görünüm ve performans ayarlarından en iyi performans için ayarla diyip kullana bilirsin faydası olucaktır dostum

işlemcin güç tasarruf modunda olabilir istersen onu dengeli yada performansa çekip deneyebilirsin daha da hızlı olsun dersen görünüm ve performans ayarlarından en iyi performans için ayarla diyip kullana bilirsin faydası olucaktır dostum
İşlemci modunu nasıl değiştiriyorum anlatır mısın ?

İşlemci modunu nasıl değiştiriyorum anlatır mısın ?
güç planına girip cihazı yüksek performans moduna al. Gelişmiş güç seçeneklerinde işlemcinin pilde ve prizde çalışacağı performans aralığını en yükseğe çekip dene. Bunları yaparken coretemp programını kurup işlemci çekirdeğinin kaç mhz hızında çalıştığını kontrol edebilirsin.

Monitör hz düşmüş olabilir. Windows ayarından bak. Bazen kendiliğinden değişiyorlar.

arkadaşın dediği şekilde bulamazsan quickcpu uygulaması var ordan da yapabiliyorsun indirip dene ama uygulamalarda veya oyunlarda girişte sıkıntı yoksa arkadaşın dediği hz ayarında driverlardan kaynaklıyor olabilir tam driverlarının güncel ve hz ayarıın yapıldığından emin ol

Hz ayarım normal sorun yok. Başlangıçta ve uygulama açılmalarında sorun yaşıyorum en çok

Geri