Çözüldü✓ Pcde önce neyi değiştirmeliyim

sevantes

80+
Reaksiyon skoru
2
Bilgisayar aldım ucuz fiyatlı fakat yeterli olmuyor bende değiştirmek istiyorum yavaş yavaş teker teker parçalarla fakat degistirirkende bi yandan oyun oynamaya devam etmek istiyorum
sistem şu şekilde
Anakart: koloe x58
işlemci: intel xeon 5650
ekran kartı:amd radeon r7 240 4gb fakat r7 200 series diye gözüküyor
psu:300 watt
ram:16+16=32 gb ram kullanıyorum
75 hz monitörum var monitör sipariş vericem bu akşam
bence önce psu ardından ekran kartı ardından
anakart işlemci kasa 3unu birden değiştirmeyi düşünüyorum öneriniz yada tavsiyeniz varmı?

Ben xeonlardan hıc anlamam ddr4 geç en azından derim ama yapacaklaarın ne meslea valorant 150 fps versin kafi diyorsdan ona gore bır seyler onerebılrıız

Bence de ilk psu çünkü anakart vs değişsen bağlayacak sağlam güç kaynağı yok, ama yine de anakart+işlemci+ram kombosu o sistemi bu psula da çalıştırabilirsin. Ekran kartı çok güç çekmiyor yeni işlemci ve o kartla yine de çalışailir ama kendim için alcak olsam psu ile başlardım bu sistem özelinde.

valorant falan gibi bir hedefim yok biraz daha uzun ömürlü kullanmak istiyorum sadece FPS oyunları değil bi yandan da hikayeli oyunlarda oynamayı düşünüyorum

işlemcin çok uzak hiç tanımıyorum, 1060 6gb falan koy, 600w da bi psu koy 2. elden 1k ya bak dalgana

Bence de ilk psu çünkü anakart vs değişsen bağlayacak sağlam güç kaynağı yok, ama yine de anakart+işlemci+ram kombosu o sistemi bu psula da çalıştırabilirsin. Ekran kartı çok güç çekmiyor yeni işlemci ve o kartla yine de çalışailir ama kendim için alcak olsam psu ile başlardım bu sistem özelinde.
benimde aklımda psu var fakat sizin dediğiniz de mantıklı anakart işlemci ram değişimini kaldirabilir ekran kartı 30w civarı bir şey kullanıyor zaten ama önce ekran kartını degistirmek benim için daha iyi olur erkenden oyun performansıni arttirmasini istiyorum

Bilgisayar aldım ucuz fiyatlı fakat yeterli olmuyor bende değiştirmek istiyorum yavaş yavaş teker teker parçalarla fakat degistirirkende bi yandan oyun oynamaya devam etmek istiyorum
sistem şu şekilde
anakart işlemci kasa 3unu birden değiştirmeyi düşünüyorum öneriniz yada tavsiyeniz varmı?
32RAM Bu sisteme biraz fazla geldi hocam. Ne için 32GB Ram kullanıyorsunuz? İlk Öncelikle PSU'ya önem verimeniz gerekiyor. 650W bir PSU alırsan çok sağlıklı olur ileriye dönük.

32 GB ne iş görüyor?
32RAM Bu sisteme biraz fazla geldi hocam. Ne için 32GB Ram kullanıyorsunuz? İlk Öncelikle PSU'ya önem verimeniz gerekiyor.
sistemi 2. elden aldım cuzi bi miktara bana kalsa 16da yeterli böyle düşük bir pcye fakat çok bir değişim göstermez 32 gb için para kendim koymam zaten birini satmayı düşünüyorum sistem degisince digerinide saticam zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemcin çok uzak hiç tanımıyorum, 1060 6gb falan koy, 600w da bi psu koy 2. elden 1k ya bak dalgana
bana çok dar boğaz yapmayacak bir ekran kartı tavsiyesi lazım rx 6600 şu an radarimda ileridede kullanabilecegim bir ekran kartı

sistemi 2. elden aldım cuzi bi miktara bana kalsa 16da yeterli böyle düşük bir pcye fakat çok bir değişim göstermez 32 gb için para kendim koymam zaten birini satmayı düşünüyorum sistem degisince digerinide saticam zaten
Anakart ve işlemciyi bilmiyorum hocam, Bu sistemi Yükseltmenizi de tavsiye etmem, Bunun yerine 2. El yeni sistemler bakmanız sizin için daha bütçe dostu ve uyguna gelir diye düşünüyorum Zamanında 1660Ti sistemimi 10.000TL gibi bir fiyata bırakmıştım.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bana çok dar boğaz yapmayacak bir ekran kartı tavsiyesi lazım rx 6600 şu an radarimda ileridede kullanabilecegim bir ekran kartı
1060 6gb öyle iyi bir ekran kartı ki 2000 tl ye 6gb içi açılmamış aha bu karttıı ekran kartın ı degıstırıp degısıtrıp bunualırdım oynatmadıgı oyun kalmazdı

sistem şu şekilde
psu > ana kart > işlemci , ram > ekran kartı. Sistemin kalbini güncellemen gerek ilk önce.
Bütçeyi bilmiyorum ama
sıfır bir a520 ana kart (2. ele paramız yetmiyor)
2600,3600,5600 işlemci bütçen hangisine yetiyorsa
2x8 ddr4 ram istersen 1x16 alırsın ana single olduğunda performans düşer en kısa sürede bir 16 daha alırsan 32 ile tadından yenmez.
green ged serisi psular 600,700,800w bütçen hangisine yeterse
bence monitöre acele etme 7800xt + 7600 sistemim var hala 10 yıllık tn panel lg 75hz monitör kullanıyorum.

bence monitöre acele etme 7800xt + 7600 sistemim var hala 10 yıllık tn panel lg 75hz monitör kullanıyorum.
özel bir bağınmı var hocam monitörle 2k güzel bi monitör yakışır o sisteme

Geri