Neler Yeni

Çözüldü✓ PC'ye hiç güç gelmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,875
İsim
Arda doğan
ikinci yani yeni olan anakartı da aynı sebepten yollarsam muhtemelen kullanıcı hatası diyecekler. ilk bozulanı zaten geçen gün yolladım daha gelmedi. umarım anakartlık durum değildir yoksa işin içinden çıkamayacağım. her şey itopya'dan aldığım yeni kasaya sistem kurunca oldu. anakartları vatan'dan aldığım için itopya'nın bunları karşılayacağını da düşünmüyorum, belki bu konuda fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

gerçekten sorunlu psu veya kasa yolladılarsa tüm sisteme zarar vereceği için mantıken karşılamak zorundalar bence
Sen yolla onlar ürünün gelişine değil arızanın yoluna bakarlar ve kasayı bi kontrol et bağlantı kablolarına kadar veya aldığın yere yolla anakartımı 2.kez bozuyor diye kısa devre şüphesi ile

Son düzenleme:

Viper88

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Vederson
Hocam psu da güç var mı onu denediniz mi? Bir de 24 pinli kabloya iyi bastırarak taktınız mı ?

Musa00.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Musa
Geçen gün yeni boş kasa ve beraberinde 80+ bronze power aldım(ilerde ekran kartı değişirim diye ve kasaya sığabilsin diye). Sistemimi eski kasadan yeni kasaya taşıdım. Tüm bağlantıları eksiksiz yaptım fakat sisteme hiçbir şekilde güç gelmedi, anakart ledi bile yanmadı.

İçerdeki bileşenler de hemen hemen 2 aylık, taze ve sorunsuz çalışan ürünlerdi. Kasaya geçirme işleminden önce PC çalışıyordu.

Belki yeni kasadaki PSU arızalıdır diye eski kasaya geçirdim sistemi. Aynı şekilde onda da tepki alamadım. Statik almayı denedim, bios sıfırlamayı denedim. Uzay sistem bile denedim 2 PSU ile ama nafile. Şansa iki PSU birden mi bozuldu? İkinci ihtimalle anakart diyeceğim ama o da değil. Çünkü anakart bozulmuştur diye teknik servise yolladım, 1 ayda servisten gelene kadar yeni anakart aldım bugün. Çünkü PC lazım oluyor. Yeni anakartta da tepki vermedi, anakart güç bile almadı.

Neyi unutmuş olabilirim? Sistemi montajlarken hep dikkat ederim. Defalarca sistem topladım ama bu sisteme iki gündür güç vermeye çalışırken aklımı sıyıracaktım. PC hiç tepki vermiyor.
Hocam statik elektrik olmuş mu benimde başıma gelmişti

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
Sen yolla onlar ürünün gelişine değil arızanın yoluna kadarlar ve kasayı bi kontrol et bağlantı kablolarına kadar veya aldığın yere yolla anakartımı 2.kez bozuyor diye kısa devre şüphesi ile
muhtemelen kısa devre olan başka parça var mı diye hepsini bilgisayarcıda test edip dediğin gibi sıkıntılı olanları yollayacağım. tüm ihtimaller bunu gösteriyor.

yine de konu altında başka önerisi ve bilgi paylaşımı yapacak olanlar yazarsa mutlu olurum. konuyu takip edeceğim
Hocam psu da güç var mı onu denediniz mi? Bir de 24 pinli kabloya iyi bastırarak taktınız mı ?
24 pinli kabloyu iki psu'da da iyice taktığımdan emin oldum. normalde 650w olan psu'nun çalıştığına emindim ama bu kısa devre olayından sonra onun da zarar görmüş olabileceğini düşünmüyorum değil :(
Hocam statik elektrik olmuş mu benimde başıma gelmişti
onu düşünerek fişi çekip 20-30 saniye power tuşuna basılı tuttum. ayrıyetten gece de fişleri çektim sabaha kadar statik varsa belki gider diye ama sabah denediğimde de sonuç alamadım

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,412
İsim
Sinan Aba
Geçen gün yeni boş kasa ve beraberinde 80+ bronze power aldım(ilerde ekran kartı değişirim diye ve kasaya sığabilsin diye). Sistemimi eski kasadan yeni kasaya taşıdım. Tüm bağlantıları eksiksiz yaptım fakat sisteme hiçbir şekilde güç gelmedi, anakart ledi bile yanmadı.

İçerdeki bileşenler de hemen hemen 2 aylık, taze ve sorunsuz çalışan ürünlerdi. Kasaya geçirme işleminden önce PC çalışıyordu.

Belki yeni kasadaki PSU arızalıdır diye eski kasaya geçirdim sistemi. Aynı şekilde onda da tepki alamadım. Statik almayı denedim, bios sıfırlamayı denedim. Uzay sistem bile denedim 2 PSU ile ama nafile. Şansa iki PSU birden mi bozuldu? İkinci ihtimalle anakart diyeceğim ama o da değil. Çünkü anakart bozulmuştur diye teknik servise yolladım, 1 ayda servisten gelene kadar yeni anakart aldım bugün. Çünkü PC lazım oluyor. Yeni anakartta da tepki vermedi, anakart güç bile almadı.

Neyi unutmuş olabilirim? Sistemi montajlarken hep dikkat ederim. Defalarca sistem topladım ama bu sisteme iki gündür güç vermeye çalışırken aklımı sıyıracaktım. PC hiç tepki vermiyor.
İşlemci pini yamulmuş olabilir mi baktın mı?

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Muhammed Akkaya
Attığın fotoda f panel bağlantısı yanlış yerde eğer oradan açmayı deniyorsan çalışmaz zaten jfp1 i kullanacaksın

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
İşlemci pini yamulmuş olabilir mi baktın mı?
işlemcim am5 pinsiz. am5 anakart pinleri de kolay kolay yamulan türlerden değil. kontrol etmiştim.
Attığın fotoda f panel bağlantısı yanlış yerde eğer oradan açmayı deniyorsan çalışmaz zaten jfp1 i kullanacaksın
eğer gerçekten front panel bağlantısı yüzündense sana sarılacağım kardeşim, şimdi bi deneyeyim

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Muhammed Akkaya
1000005079.JPG

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,412
İsim
Sinan Aba
işlemcim am5 pinsiz. am5 anakart pinleri de kolay kolay yamulan türlerden değil. kontrol etmiştim.
ha pardon am4 sandım. Arkadaşın dediği gibi bu arada jfp1'e takman lazım

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
ha pardon am4 sandım. Arkadaşın dediği gibi bu arada jfp1'e takman lazım
arkadaşlar teşekkürler. uzay sistem yaptığımda muhtemelen kısa devreyle çalıştırmayı da yanlış yerden denedim. hatta anakart sorun yaşadı diye yollayıp yeni anakart aldım. en az 10 kez sök tak yapmışımdır, uzay sistem denemişimdir.

şimdi pc çalışıyor ve üstümden büyük yük kalktı. muhtemelen eski 2 aylık anakartımı da servisten gelince satarım. şimdi sistemi eski kasadan yeni kasaya taşıyacağım tekrar. benim için dua edin. bir de kısa devre sırasında ve fp bağlantısında anlamamın en büyük sebeplerinden biri de gücün sisteme direkt gelmemesi. tuşa basınca birkaç saniye sonra güç geliyor. konu şimdilik açık kalsın, yeni kasaya geçince sorun yaşarsam yazacağım

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Muhammed Akkaya
Rica ederim orta okuldan bu yana bu işin içindeyim yaklaşık 10-12 yıl olmuştur yüzlerce pc topladım hala fpanel takarken okuyup takarım ezbere takmam konu başlığını okuyunca direkt aklıma geldi o yüzden direkt foto da oraya baktım.

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
Rica ederim orta okuldan bu yana bu işin içindeyim yaklaşık 10-12 yıl olmuştur yüzlerce pc topladım hala fpanel takarken okuyup takarım ezbere takmam konu başlığını okuyunca direkt aklıma geldi o yüzden direkt foto da oraya baktım.
1000005091.jpg

F paneli ben de ezberleyebilmiş değilim hala. Uzun süredir pc topluyorum böyle basit bir hatadan yanılgıya düştüm, bazen insan önündekini göremiyor. Yeni kasaya taktım çalıştı, sorunsuz. Eskiden beridir benim kasanın tuşuna basınca geç güç geliyor, o da biraz yanılgıya düşürdü beni.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,930
Üyeler
172,575
Son üye
balevso
Top Bottom