Perfedge 5a sistemde beklenenden az performans alıyorum

Qu4traiN

80+
Reaksiyon skoru
1
Donanım Arşivinin videosuna bakarak perfedge 5a sistemi aldım sistemde stokta sorun olduğu için bazı parçalar değişti ekran kartı palit değil inno3d oldu ve soğutucu da coolermaster ile değişti profesyonel bir şekilde valorant oynuyorum ve sadece oyundaki performansına bakarak aldım orada 500-600 civarında dolaşırken bende ortalama 280-350 arası bir fps veriyor sorun ne olabilir bios güncellemelerini yaptım bütün sürücüler güncel windows 11 kullanıyorum ve bilgisayarı yorabilecek herhangi bir program da kullanmıyorum yardımı olabilirseniz sevinirim.

arkadaşlar tekrardan selamlar şimdi sorunu buldum ekran kartım maksimum 40 wattda çalışıyor fakat çekilen gücü yükseltemiyorum oyunun ayarlarını daha yükseğe çektiğimde watt artıyor fakat fps hala aynı kalıyor ayarları düşürdüğümde ise fps artmıyor hala aynı ekran kartının güç tüketimi azalıyor benim ise fpsmin 600-700 civarında olması ve watt değerinin ise 100 civarında olması bunu nasıl yapabilirim şimdiden teşekkürler

Ekran kartının çektiği gücün pek bir önemi yok. Çünkü valorant, ekran kartı oyunu değil, işlemci oyunu. Ayarları yükselttiğinizde Güç değerinin artmasının sebebi ekran kartını yoracak şeyler açıyor olmanız. Örneğin gölgelendirme veya efekt kalitesi. Tam tersi ayarları düşürdüğünüzde işlemci kullanımı artar ve ekran kartı kullanımı düşer. Çünkü gölgeler, efektler gibi şeyleri en düşüğe alıyor veya kapatıyoruz.

Başka oyunlarda, örneğin AAA bir oyunda deneyin. GOW, RDR2, Cyberpunk v.b

Geri