Çözüldü✓ PIN Sıfırlarken Ağ Yok Sorunu

darktower

80+
Reaksiyon skoru
37
Bugün CoD BO7 oynamak için anakart firmamın bana sağladığı BIOS sürümünü güncelledim. Daha anakart sayfalarında da sağlamamışlar, sağladıkları şeyde sadece CoD için gerekli sürüme yükseltiyor. Onu bile gıdımla vermişler neyse, daha bu sorunu çözdü mü bilmiyorum.

Normal bir şekilde BIOS'u güncelledim. Sonra tekrar girdim, Secure boot kapat, aç ve BIOS güncellemesinde bunların bozulduğunu biliyorum. Ama ilk defa başıma PIN ayarla dedikten sonra Windows'un kendini güvenli moda aldığını fark ettim. En azından tahminim bu. Normalde pin ayarla deyince parola girme ekranı gelirdi. Bu sefer loading yapıp, arka planı mavi Windows 11 arka planına çeviriyordu. Sağ altta kablolu ağ bağlantım gözükse de şifre girdikten sonra ''İnternet bağlantınız yok gibi gözüküyor'' tarzı bir uyarı veriyordu.

Bununla ilgili biraz araştırma yazdım. Microsoft çalışanları kablosuz başka bir ağla bağlan demiş. Sorun şurada anakartımda Wifi yok ve elimde Wifi alıcısı yok. Bu arada ne olur ne olmaz bir tane almayı da planlıyorum.

Sonra aklıma telefonun paylaşım ağı geldi. Gerçi bu Microsoft ekibinin yorumunda da vardı. Orada Bluetooth ağ paylaşımı ilk gözüme battı. Xbox kolu için kullandığım adaptörü taktım. Sonra Windows'a girmeden bunu aktif edemediğimi(büyük ihtimalle benim gibi devredışı bırakmazsanız aktif olabilir) fark ettim. Sonra telefonda gözüme Bluetooth üstündeki USB ile ağ paylaşma çarptı.

Kısaca bu ayarı açtım, telefonumu bilgisayardan çıkan bir type-c kabloya bağladım.
Sonrasında bilgisayar arkasındaki ağ kablosunu çıkardım.
Böylelikle telefonun ağına Ağ 2 olarak bağlanmış oldu.

Sonrasında hata aldığım yerde internet sorunu yaşamadan girebildim.
Kısaca bu sorunu yaşarsanız alternatif çözümlerden biri de bu. Ama Wifi, Bluetooth, USB her türlü telefon ağı gibi farklı bir ağ istiyor. Cihazda önceden kullandığınız ağı nedense kabul etmiyor.

WhatsApp Görsel 2025-10-03 saat 01.43.45_a0c5af99.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,633
Üyeler
183,150
Son üye
Üzeyir12
Geri