Pisi Linux vs Milis vs Archman karşılaştırma

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Bunların tek tek iyi ve kötü yanlarını söyler misiniz?
Archman Arch tabanlı olduğu için biraz gönlüme girdi diyebilirim. Pisi ise kendi deposu olan ve gerçekten yerli bir işletim sistemi olduğu için gönlüme girdi.

Hangi yerli dağıtım daha iyi?
Pardus yerli değil. O yüzden bu karşılaştırmaya dahil değil.

Kullanacağımdan değil. Meraktan.

Çok alakasız dağıtımları karşılaştırıyorsun.

Archman Arch kurulum yardımcısı değil mi?

• Hahaha
Reaksiyonlar: kyoi
Söylediğin dağıtımları birbiri ile gram alakası yok.

Milis, LFS ile yapılmıştır.

Pisi, Gentoo tabanlı diye biliyorum.

Archman ise Arch tabanlı bir dağıtım.

Archman'ı ve Milis'i hiç denemedim fakat Pisi'yi denedim. İstediğin her uygulamayı bulamazsın, hala gelişme aşamasında. Milis içinde çok büyük bir destek bulabileceğini sanmıyorum. Archman yerine saf Arch, EndeavourOS ya da RebornOS öneririm.

Bunların tek tek iyi ve kötü yanlarını söyler misiniz?
Archman Arch tabanlı olduğu için biraz gönlüme girdi diyebilirim. Pisi ise kendi deposu olan ve gerçekten yerli bir işletim sistemi olduğu için gönlüme girdi.

Hangi yerli dağıtım daha iyi?
Pardus yerli değil. O yüzden bu karşılaştırmaya dahil değil.

Kullanacağımdan değil. Meraktan.
alakasız karşılaştırma.
milis kullanmak istemezsin (kaynak çok yok)
pisi depolarında çok uygulama yok ama telegram grubunda istediğin uygulamayı söylersen,gerekli görünür ise derleyen biri çıkarçıkmazsa nasıl derleniceğini gösterirler:)

Anladığım şey ana bloklardan yapıldığı için yapılabilek paketler sınırlı. İsteseler de yapamazlar. Doğru mu?
Yapılabilir büyük ihtimalle. Forumları varsa oradan sormak daha doğru olur, dediğim gibi ben hiç denemedim.

Yapılabilir büyük ihtimalle. Forumları varsa oradan sormak daha doğru olur, dediğim gibi ben hiç denemedim.
Ya ben terminalden , yazılım merkezinden ne indirsem kök birimine iniyor. Kök birimi alanı doldu.
Nasıl home dizinine indirilmesini sağlarım.

Geri