Dušan Tadić
80+ Silver
Windows 10-11 varken macera aramaya gerek yok.
Türk işte naparsın?Türkiye'de kimse etik olmasına bakmıyor bence
Türklükle alakası yok, orjinal almaya kalksan Microsoft'dan çok pahalı, onun yerine doğal olarak insanlar gidip CMD'den etkinleştiriyor öyle kullanıyor. Ayrıca CMD ile yapınca da bir güvenlik sorunu olmuyor bizzat deneyimledim.Türk işte naparsın?
Ben güvenlik sorunu oluyor demedim ki. Ahlaki ve etik değil dedim. Kendim mesela game pass üyeliğim bitsin ana makineye ful Linux kuracağım.Türklükle alakası yok, orjinal almaya kalksan Microsoft'dan çok pahalı, onun yerine doğal olarak insanlar gidip CMD'den etkinleştiriyor öyle kullanıyor. Ayrıca CMD ile yapınca da bir güvenlik sorunu olmuyor bizzat deneyimledim.
Tamam güvenlik sorunu olmadığını ekstra bilgi için dedim ben fakat ülkenin içinde bulunduğu durum buna mecbur bırakıyor, şuan Linux tabanlı bir işletim sistemi kursam çoğu günlük yaptığım şeyleri yapamayacağım.Ben güvenlik sorunu oluyor demedim ki. Ahlaki ve etik değil dedim. Kendim mesela game pass üyeliğim bitsin ana makineye ful Linux kuracağım.
Bak eğer ki diyorsan ben Valorant oynuyorum, R6S oynuyorum. Linux'ta bunlar yok. Sonra Adobe CS6 çalıştırmam lazım. Anlarım. Ama normal hikayeli türde oyun oynayan basit grafik tasarım yapan günlük kullanım işleri yapan birinin Windows kullanması için hiçbir mantıklı sebep yok. Sadece makineyi zorlar.Tamam güvenlik sorunu olmadığını ekstra bilgi için dedim ben fakat ülkenin içinde bulunduğu durum buna mecbur bırakıyor, şuan Linux tabanlı bir işletim sistemi kursam çoğu günlük yaptığım şeyleri yapamayacağım.
Evet, o tarz oyunlar var hem montaj ile uğraşıyorum hemde Windows tabanlı yazılım geliştiriyorum o yüzden bana hitap etmiyor pek. Bana göre Linux sadece internete girilecekse vs. kurulmalıBak eğer ki diyorsan ben Valorant oynuyorum, R6S oynuyorum. Linux'ta bunlar yok. Sonra Adobe CS6 çalıştırmam lazım. Anlarım. Ama normal hikayeli türde oyun oynayan basit grafik tasarım yapan günlük kullanım işleri yapan birinin Windows kullanması için hiçbir mantıklı sebep yok. Sadece makineyi zorlar.
Bak burada sana göresi bana göresi yok. Herkes kendi ihtiyaçlarına uygun sistemi kullanır. Sen win tabanlı yazılım yapıyorsan tabi ki windows kullanacaksın gidip de Mac kullanamazsın. Konuya yanlış yorum yapıyorsunuz ve bu yanlışlıklar sizin kendi bireysel kullanımlarınıza dayanıyor. Ama ben genele bakıyorum. Size çemkirmemin sebebi Linux'un Win'e hiç yetişemeyecek olup bug dolu bir sistem olarak görmeniz. Pardon da Linux neden Win'e yetişmeye çalışsın ki? Öyle bir amacı yok ki zaten.Evet, o tarz oyunlar var hem montaj ile uğraşıyorum hemde Windows tabanlı yazılım geliştiriyorum o yüzden bana hitap etmiyor pek. Bana göre Linux sadece internete girilecekse vs. kurulmalı
Kral ne ara Pardus'dan Linux'a geldik?Bak burada sana göresi bana göresi yok. Herkes kendi ihtiyaçlarına uygun sistemi kullanır. Sen win tabanlı yazılım yapıyorsan tabi ki windows kullanacaksın gidip de Mac kullanamazsın. Konuya yanlış yorum yapıyorsunuz ve bu yanlışlıklar sizin kendi bireysel kullanımlarınıza dayanıyor. Ama ben genele bakıyorum. Size çemkirmemin sebebi Linux'un Win'e hiç yetişemeyecek olup bug dolu bir sistem olarak görmeniz. Pardon da Linux neden Win'e yetişmeye çalışsın ki? Öyle bir amacı yok ki zaten.
Bunu akıllı tahtalara kurmuşlar rezalet işletim sistemi hiç beğenmiyorum her şeye sıkıntı çıkarıyor.Alıntıyı görüntüle
Başlıkta Pardus yazıyor ama aslında tüm Linux dağıtımlarını kastediyorum. Çünkü günümüzde Linux dağıtımları artık Windows'a rakip durumda.
Pardus kimler için:
Pardus kimler için değil:
- Ev tipi kullanıcılar
- Öğrenci tipi kullanıcılar
- İş tipi kullanıcılar
- Oyun tipi kullanıcılar
- Ev tipi grafik tasarım yapan
Linux'un Windows'a göre daha avantajlı olduğu yerler:
- Profesyonel olarak grafik tasarım yapanlar
Evet arkadaşlar. Linux dağıtımları tamamıyla ücretsiz. İndir kur mantığında. Yani birileri sizden yıllık 1300 1600 TL istemiyor.
- Ücretsiz
- Parasız
- Bedava
- Beleş
Yok mu başka avantajı tabi ki var:
Say say say...
- Yerleşik ofis yazılım paketiyle gelmesi
- Daha güvenilir olması
- Daha hızlı olması
- Daha az sistem kaynağı harcaması
- Daha özelleştirilebilir olması
- .
- .
- .
Şimdi çoğu Linux dağıtımının kendi marketi var. Yani yazılımları yüklemek için terminal, uç birim, cmd'ye ihtiyacınız yok. Tek tuşla indire basıyorsunuz ve iniyor.
Ve artık Linux'ta oyun açabiliyorsunuz. Evet hey sen duydun mu? Oyun açabiliyorsun. Sorunsuz. Direkt. Hızlı bir şekilde. Sadece indir tuşuna basıp indirmen yeterli. Sonra Show must go on!
Bunu Steam sayesinde yapabiliyorsunuz. Steam Steam Deck'e zemin hazırlamak adına Proton'u geliştirdi ve artık oyunlar Linux'ta üçüncü bir yazılım ile oynanabiliyor.
Sadece bir eksik var o da malum Microsoft... Xbox... Game Pass açamazsınız. Ama Steam, Epic, Ubisoft Connect oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Ben deniz Assasin's Creed, Tomb Raider ve Cyberpunk 2077 oynadım. Evet evet Cyberpunk 2077.
Neden başlığa Pardus'u koydum biliyor musunuz? Çünkü yerli Türkçe bir topluluğu var. forum.pardus.org.tr adresinde olan bu topluluk her sorunda size yardımcı olabiliyor.
Daha sonrasında kendi yazılım marketi benim şu ana gördüğüm marketlerden en iyisi. Bazı dağıtımlarda bu sorunlu çalışabiliyordu. Ama Pardus markette indir kullan indir kullan.
Pardus ve diğer Linux dağıtımları kendi içinde ofis yazılım paketi kurulu bir şekilde geliyorlar. Bu yazılım paketinin adı LibreOffice. Ve emin olabilirsiniz ki Microsoft Office'e kafa tutabilecek güçte. MS Office'e muhtaç değilsiniz. Kullan gitsin bea.
Pardus stabil bir işletim sistemidir. Kurup sonsuza kadar kullanabilirsiniz. Bunu tüm Debian ve Ubuntu tabanlı işletim sistemleri için söyleyebilirim.
Yeni kullanıcılar için bazı dağıtım önerileri. Check it out!
Ya çok seçenek var ben hangisini indireceğim derseniz. Pardus'un Gnome seçeneğini indirin gitsin.
- Pardus
- Pop_OS!
- Linux Mint
- Ubuntu
- ZorinOS
Eğer sorunuz varsa lütfen bu konunun altına sorun.
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Kitap okuyun lütfen. Okuyorsanız da daha çok okuyun.Kral ne ara Pardus'dan Linux'a geldik?
O bug yazılarını Pardus için yazmışız farkındaysan, konunun başlığı da Pardus. Genele bakarsakda Windows kullanması lazım çoğu kişinin
İlginç bizim okulda sıkıntı yoktu. Sonrasında Pardus forumda gördüm Pardus ETAP'la günü kurtaran var. Sebebi ise Win çökmüş.Bunu akıllı tahtalara kurmuşlar rezalet işletim sistemi hiç beğenmiyorum her şeye sıkıntı çıkarıyor.
Ne yaşıyorsunHaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Kitap okuyun lütfen. Okuyorsanız da daha çok okuyun.