Neler Yeni

İnceleme Windows'un Yerine Geçebilecek İşletim Sistemi: Pardus

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Türk işte naparsın?
Türklükle alakası yok, orjinal almaya kalksan Microsoft'dan çok pahalı, onun yerine doğal olarak insanlar gidip CMD'den etkinleştiriyor öyle kullanıyor. Ayrıca CMD ile yapınca da bir güvenlik sorunu olmuyor bizzat deneyimledim.
1665164189812.png

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Türklükle alakası yok, orjinal almaya kalksan Microsoft'dan çok pahalı, onun yerine doğal olarak insanlar gidip CMD'den etkinleştiriyor öyle kullanıyor. Ayrıca CMD ile yapınca da bir güvenlik sorunu olmuyor bizzat deneyimledim.
Ben güvenlik sorunu oluyor demedim ki. Ahlaki ve etik değil dedim. Kendim mesela game pass üyeliğim bitsin ana makineye ful Linux kuracağım.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ben güvenlik sorunu oluyor demedim ki. Ahlaki ve etik değil dedim. Kendim mesela game pass üyeliğim bitsin ana makineye ful Linux kuracağım.
Tamam güvenlik sorunu olmadığını ekstra bilgi için dedim ben fakat ülkenin içinde bulunduğu durum buna mecbur bırakıyor, şuan Linux tabanlı bir işletim sistemi kursam çoğu günlük yaptığım şeyleri yapamayacağım.

caner iyice saçmalamaya başladın geçen ms ekosistem kuruyodun sonra google geçtin ms kötü dedin şimdi linux geçtin msye sallıyon

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Tamam güvenlik sorunu olmadığını ekstra bilgi için dedim ben fakat ülkenin içinde bulunduğu durum buna mecbur bırakıyor, şuan Linux tabanlı bir işletim sistemi kursam çoğu günlük yaptığım şeyleri yapamayacağım.
Bak eğer ki diyorsan ben Valorant oynuyorum, R6S oynuyorum. Linux'ta bunlar yok. Sonra Adobe CS6 çalıştırmam lazım. Anlarım. Ama normal hikayeli türde oyun oynayan basit grafik tasarım yapan günlük kullanım işleri yapan birinin Windows kullanması için hiçbir mantıklı sebep yok. Sadece makineyi zorlar.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bak eğer ki diyorsan ben Valorant oynuyorum, R6S oynuyorum. Linux'ta bunlar yok. Sonra Adobe CS6 çalıştırmam lazım. Anlarım. Ama normal hikayeli türde oyun oynayan basit grafik tasarım yapan günlük kullanım işleri yapan birinin Windows kullanması için hiçbir mantıklı sebep yok. Sadece makineyi zorlar.
Evet, o tarz oyunlar var hem montaj ile uğraşıyorum hemde Windows tabanlı yazılım geliştiriyorum o yüzden bana hitap etmiyor pek. Bana göre Linux sadece internete girilecekse vs. kurulmalı

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Evet, o tarz oyunlar var hem montaj ile uğraşıyorum hemde Windows tabanlı yazılım geliştiriyorum o yüzden bana hitap etmiyor pek. Bana göre Linux sadece internete girilecekse vs. kurulmalı
Bak burada sana göresi bana göresi yok. Herkes kendi ihtiyaçlarına uygun sistemi kullanır. Sen win tabanlı yazılım yapıyorsan tabi ki windows kullanacaksın gidip de Mac kullanamazsın. Konuya yanlış yorum yapıyorsunuz ve bu yanlışlıklar sizin kendi bireysel kullanımlarınıza dayanıyor. Ama ben genele bakıyorum. Size çemkirmemin sebebi Linux'un Win'e hiç yetişemeyecek olup bug dolu bir sistem olarak görmeniz. Pardon da Linux neden Win'e yetişmeye çalışsın ki? Öyle bir amacı yok ki zaten. :D

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bak burada sana göresi bana göresi yok. Herkes kendi ihtiyaçlarına uygun sistemi kullanır. Sen win tabanlı yazılım yapıyorsan tabi ki windows kullanacaksın gidip de Mac kullanamazsın. Konuya yanlış yorum yapıyorsunuz ve bu yanlışlıklar sizin kendi bireysel kullanımlarınıza dayanıyor. Ama ben genele bakıyorum. Size çemkirmemin sebebi Linux'un Win'e hiç yetişemeyecek olup bug dolu bir sistem olarak görmeniz. Pardon da Linux neden Win'e yetişmeye çalışsın ki? Öyle bir amacı yok ki zaten. :D
Kral ne ara Pardus'dan Linux'a geldik?
O bug yazılarını Pardus için yazmışız farkındaysan, konunun başlığı da Pardus. Genele bakarsakda Windows kullanması lazım çoğu kişinin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,936
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle
Başlıkta Pardus yazıyor ama aslında tüm Linux dağıtımlarını kastediyorum. Çünkü günümüzde Linux dağıtımları artık Windows'a rakip durumda.
Pardus kimler için:

• Ev tipi kullanıcılar
  • Öğrenci tipi kullanıcılar
  • İş tipi kullanıcılar
  • Oyun tipi kullanıcılar
  • Ev tipi grafik tasarım yapan
Pardus kimler için değil:
  • Profesyonel olarak grafik tasarım yapanlar
Linux'un Windows'a göre daha avantajlı olduğu yerler:
  • Ücretsiz
  • Parasız
  • Bedava
  • Beleş
Evet arkadaşlar. Linux dağıtımları tamamıyla ücretsiz. İndir kur mantığında. Yani birileri sizden yıllık 1300 1600 TL istemiyor.
Yok mu başka avantajı tabi ki var:

• Yerleşik ofis yazılım paketiyle gelmesi
  • Daha güvenilir olması
  • Daha hızlı olması
  • Daha az sistem kaynağı harcaması
  • Daha özelleştirilebilir olması
  • .
  • .
  • .
Say say say...
Şimdi çoğu Linux dağıtımının kendi marketi var. Yani yazılımları yüklemek için terminal, uç birim, cmd'ye ihtiyacınız yok. Tek tuşla indire basıyorsunuz ve iniyor.

Ve artık Linux'ta oyun açabiliyorsunuz. Evet hey sen duydun mu? Oyun açabiliyorsun. Sorunsuz. Direkt. Hızlı bir şekilde. Sadece indir tuşuna basıp indirmen yeterli. Sonra Show must go on!
Bunu Steam sayesinde yapabiliyorsunuz. Steam Steam Deck'e zemin hazırlamak adına Proton'u geliştirdi ve artık oyunlar Linux'ta üçüncü bir yazılım ile oynanabiliyor.
Sadece bir eksik var o da malum Microsoft... Xbox... Game Pass açamazsınız. Ama Steam, Epic, Ubisoft Connect oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Ben deniz Assasin's Creed, Tomb Raider ve Cyberpunk 2077 oynadım. Evet evet Cyberpunk 2077.

Neden başlığa Pardus'u koydum biliyor musunuz? Çünkü yerli Türkçe bir topluluğu var. forum.pardus.org.tr adresinde olan bu topluluk her sorunda size yardımcı olabiliyor.
Daha sonrasında kendi yazılım marketi benim şu ana gördüğüm marketlerden en iyisi. Bazı dağıtımlarda bu sorunlu çalışabiliyordu. Ama Pardus markette indir kullan indir kullan.

Pardus ve diğer Linux dağıtımları kendi içinde ofis yazılım paketi kurulu bir şekilde geliyorlar. Bu yazılım paketinin adı LibreOffice. Ve emin olabilirsiniz ki Microsoft Office'e kafa tutabilecek güçte. MS Office'e muhtaç değilsiniz. Kullan gitsin bea.

Pardus stabil bir işletim sistemidir. Kurup sonsuza kadar kullanabilirsiniz. Bunu tüm Debian ve Ubuntu tabanlı işletim sistemleri için söyleyebilirim.

Yeni kullanıcılar için bazı dağıtım önerileri. Check it out!

• Pardus
  • Pop_OS!
  • Linux Mint
  • Ubuntu
  • ZorinOS
Ya çok seçenek var ben hangisini indireceğim derseniz. Pardus'un Gnome seçeneğini indirin gitsin.

Eğer sorunuz varsa lütfen bu konunun altına sorun.
Bunu akıllı tahtalara kurmuşlar rezalet işletim sistemi hiç beğenmiyorum her şeye sıkıntı çıkarıyor.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kral ne ara Pardus'dan Linux'a geldik?
O bug yazılarını Pardus için yazmışız farkındaysan, konunun başlığı da Pardus. Genele bakarsakda Windows kullanması lazım çoğu kişinin
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Kitap okuyun lütfen. Okuyorsanız da daha çok okuyun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu akıllı tahtalara kurmuşlar rezalet işletim sistemi hiç beğenmiyorum her şeye sıkıntı çıkarıyor.
İlginç bizim okulda sıkıntı yoktu. Sonrasında Pardus forumda gördüm Pardus ETAP'la günü kurtaran var. Sebebi ise Win çökmüş.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,091
Üyeler
163,431
Son üye