PNY RTX 5070 Ti 38.499 TL Tepe Model

Dostlar merhaba ben bu ürünü geçen perşembe(24.07.2025) sinerjiden aldım ve test ettım sızınle paylaşmak isterim Böylelikle ürünü alıp almamakta karar veremeyen arkadaşlara yardımcı olur.

Öncelikle sistemim;

CPU: AMD Ryzen 9 5900X

ANAKART: MSI X570 TOMAHAWK

RAM: Crucial 32 GB 3200 MHZ DDR4

PSU: Corsair RM850X 850W

NVM:Samsung EVO 970 1TB

MONITOR:ViewSonic VX3276-2K-MHD 32" 4 ms 2K IPS 75 Hz

KASA: MSI MAG FORGE 100R (Dostlar benim kasam sanırım eski versiyon galiba guncellenmiş yeni surumunde ekran kartı desteği 300 mm. Bende ki 330mme kadar destekliyor.Bunu belirtmek istiyorum çünkü anca sığdı kasaya)

KASA LINKI : https://tr.msi.com/PC-Case/MAG-FORGE-100R/Specification

Yaptığım Testler;

NOT: Belirtmekte fayda var sıstemımdeki kasa ve koyduğum yer dar ve hava alımına cok cok uygun degıl ayrıca bu testleri sıcak yaz gununde klımasız,vantılatorsuz bır odada yaptım.

GPUZ;
Alıntıyı görüntüle

Furmark testleri;
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

1 saatlik OCCT Testi;
Alıntıyı görüntüle

Oyun için konusacak olursak maaelsef strateji oyunları oynayan biri olduğum ıcın pcde yuklu zorlayacak oyun olarak sadece Witcher 3 vardı.(next gen. guncellemesi yuklu) Ultra ayarlarda ray tracing acık 2k monitorde 1 saatlik oyunda 100 fpsleri gordum min 58fpslere kadar dustu sıcaklık olarak ıse 65i geçmedi fanlarda en fazla %40ı gordu.Ayrıca Warhammer 3ü de denedim sanırım o Witcher 3 kadar gpuyu zorlayacak bir oyun olmadığından 60larda gezdi sıcaklık bazen altına da düştü

Son olarak olumlu ve olumsuz bulduğum kısımlar;

Olumlu;

-Sıcaklıklar beni gerçkten tatmin etti bundan önce Asus Dual 3070 kullanıyordum 90 dereceleri gorduğu oluyordu zaten ses olarakta ucak kalkıyor gıbıydı bu ekran kartı hddden ssdye geçmiş gibi hissettirdi :D

-Coil wine sorunu yaşamadım yaptığım testlerde tam yükte herhangi bir ses duymadım.

-Çok seven bırı değilim ama RGB olayı gayet hoş duruyor kasanın ıcı sadece ekran kartıyla bıle cıvıl cıvıl oldu

-Kutuyla ekran kartı desteği ve güç bağlantı dönüştürücü(Ben bu şekilde güç bağlantısını yaptım) geliyor.

-Ürünün iade vs olduğunu dusunmuyorum cunku kutusu hıc açılmamıstı aynı sekılde statık posetını de ben actım tabı burada herturlu hıle hurda da olabılır emın degılım :D

Olumsuz;

PNY VelocityX uygulaması gerçekten kötü henüz 0.1 sürümü yani 1 bile değil o sebeple sadece RGB ayarları dısında kullanacağımı dusunmuyorum.MSI Afterburnerdan devam.

Şimdilik aklıma gleenler bunlar dostlar bu benım ılk postum o sebeple pek çok yanlıs yapmıs olabılırım. Sızden ıstenen testler olursa veya aklıma gelen baska kısımlar olursa bu postu guncellerım hatta uzun vade kullanımımı da yazmak ıstıyorum boylelıkle ınsanlara yardımcı bır kaynak olur şimdiden teşekkürler yorumlarınıza ve önerilerinize açığım sağlıcakla 😊
hocam hayırlı olsun. klimasız odada şu sıcakta değerler çok iyi

ne artık ürün bu fiyat nede konuda konuşulanların ürün ile alaksı var ama durmadn uplanıyor, şaka gibi forum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri