Prime95 Testini ciddiye almalı mıyım?

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
978
Arkadaşlar elimde Gold Sample ( R3 3100 ) bir işlemci bulunmakta. ( Stok soğutucu )
Ben bu işlemciye 1075 voltaj vererek 4200 frekansında AIDA64 ile FPU testine soktum. 14 Dakika sonucunda sabit 82 derece elde ettim. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı bu test aşamasında.
Daha sonrasında bu şekilde bir süre kullandım işlemcimi ve bir sorunla karşılaşmadım. Fakat bugün Fortnite oyununu oynayınca bilgisayarımın kapandığına tanıklık ettim.
( Daha öncesinde de UV + OC'lu bir şekilde defalarca oynamıştım fakat bu gün böyle bir şey ilk kez geldi başıma )

Sonrasında Prime95 yazılımı ile ben işlemcimi teste sokmaya karar verdim. Bir yandan Afterburner ile sıcaklıkları takip ederken diğer yandan ise testi başlatmıştım. 6 Dakika sonucunda 72 dereceyi gördü ve sistemim kapanmıştı. Daha sonrasında +18 voltaj ekleyerek denemeye karar verdim. Ve yine aynı sonuçlarla karşılaştım. Bu şekilde voltajı arttırarak denemeye başladım en son geldiğim nokta 1150 voltaj olmuştu. Sıcaklıklar 9. Dakika sonucunda 77 dereceyi görmüştü. Ve aniden 77'den 89'a fırlayan sıcaklık beni şaşırttı. Bu gidişat ile 92 dereceyi görmüştü. Sistem kapanmadı fakat ben Prime95'i kapattım ve muhtemelen de kapanmaya adım adım yaklaşmıştı. Anlam veremediğim, ben voltajı 1100 yapsam da 1200 yapsam da aynı sorunu yaşıyordum. Stabil bir şekilde ilerleyen sıcaklık birden tavan yapabiliyordu. ( Sadece Prime95 testinde )

Buraya kadar okuyup, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürlerimi sunar ve iyi bir gece geçirmesini dilerim.

Son düzenleme:
Bu ayarlarda sıkıntı çıkarmadığı sürece prime95 e bakmayın
Fortnite gameplay sırasında resetlemesinin nedeni hakkında bir fikrin var mıdır?
O sıralar GPU için undervolting ile uğraşıyordum normalde oyun çöker voltaj az geldiyse. Ama bilgisayar da kapanmıştı bu kez. GPU'ya voltaj az geldiği zaman bilgisayarı resetlemiyor diye biliyorum.

Fortnite gameplay sırasında resetlemesinin nedeni hakkında bir fikrin var mıdır?
O sıralar GPU için undervolting ile uğraşıyordum normalde oyun çöker voltaj az geldiyse. Ama bilgisayar da kapanmıştı bu kez. GPU'ya voltaj az geldiği zaman bilgisayarı resetlemiyor diye biliyorum.
Gpu , ram gibi sebeplerden de çökebilir hepsine bakmak lazım

Stabilite testinde Prime95'in üstüne bir yazılım öneremeyiz.
En iyi stabilite testini Prime95 ile yaparsınız.

Prime95'te aldığınız sıcaklıkları önemsemeyin çünkü olağanüstü bir yüke sokuyor.

Stabilite testinde Prime95'in üstüne bir yazılım öneremeyiz.
En iyi stabilite testini Prime95 ile yaparsınız.

Prime95'te aldığınız sıcaklıkları önemsemeyin çünkü olağanüstü bir yüke sokuyor.
Peki sence AIDA64'ün FPU testini 1080v 4200ghz + stock fan ile 32 dakikada 80 dereceye ulaşıp ta PC'nin resetlenmiyor olmasını mı önemsemeliyim yoksa Prime95 testinde 6. dakikadan sonra PC'nin kendini resetlemesini mi önemsemeliyim?

Peki sence AIDA64'ün FPU testini 1080v 4200ghz + stock fan ile 32 dakikada 80 dereceye ulaşıp ta PC'nin resetlenmiyor olmasını mı önemsemeliyim yoksa Prime95 testinde 6. dakikadan sonra PC'nin kendini resetlemesini mi önemsemeliyim?
HWinfo ile sıcaklıklara bakarak Prime95 SmallFFTs testini başlat.
Güvenlik amacıyla sıcaklık 100 dereceyi geçince testi durdur.

Eğer Prime95 üzerindeki pencerelerden herhangi biri "Not Working" statüsüne geliyorsa stabil değildir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aida64 ile aldığım sonuçların hiçbiri efektif olmadı şu zamana kadar.

HWinfo ile sıcaklıklara bakarak Prime95 SmallFFTs testini başlat.
Güvenlik amacıyla sıcaklık 100 dereceyi geçince testi durdur.

Eğer Prime95 üzerindeki pencerelerden herhangi biri "Not Working" statüsüne geliyorsa stabil değildir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aida64 ile aldığım sonuçların hiçbiri efektif olmadı şu zamana kadar.
Bu arada Prime95 ile hep Blend testini yapıyordum. Testi şimdi SmallFFTs olarak başlatıcam 10 dakika sonucunda buraya ekran görüntüsü ile birlikte atarım sonuçları.
Worker yazan yerde mi Not Working yazması gerekiyor tam olarak?

Bu arada Prime95 ile hep Blend testini yapıyordum. Testi şimdi SmallFFTs olarak başlatıcam 10 dakika sonucunda buraya ekran görüntüsü ile birlikte atarım sonuçları.
Blend, Large ile başlayıp Small ile devam ettiriyor.
SmallFFTs testinde 10 dakika dayanablir mi, sanmıyorum.
Sıcaklıkları çok yükseltiyor bu yüzden dikkatli olun.

Blend, Large ile başlayıp Small ile devam ettiriyor.
SmallFFTs testinde 10 dakika dayanablir mi, sanmıyorum.
Sıcaklıkları çok yükseltiyor bu yüzden dikkatli olun.
Evet haklıymışsınız. Sadece 1 saniye dayandı.
Açtığım gibi 65 dereceyi gördüm ve gitti.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,058
Üyeler
187,141
Son üye
hobserkan
Geri